Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Осінні прогулянки для дітей до 1 року: 5 порад мамам

Осінні прогулянки для дітей до 1 року: 5 порад мамам
 

Прийшла осінь, вдихнувши в розпечене літнім сонцем повітря приємну свіжість та прохолоду. Гуляти з дитиною на вулиці корисно завжди, а осінь ніби створена для того, щоб пройтись парком з дитячим візочком. Повітря дійсно свіже, мами почуваються спокійніше, бо вже не варто боятися сонячних опіків і теплових ударів. Осінь ― дуже комфортний сезон для дитячих прогулянок, але дуже важливо правильно до нього підготуватися. Є 5 основних нюансів, котрі обов’язково потрібно враховувати перед виходом з дому.



1. Головна особливість осіннього сезону ― широкий температурний діапазон. Температура може коливатися від +27˚С до +7˚С, і під кожну треба вдягти малюка так, щоб йому було комфортно. Завжди звертайте увагу на інформацію про погоду на радіо, телебаченні, в Інтернеті, дивіться на домашній градусник, а найкраще, перед тим, як одягти дитину, вийдіть на вулицю самі. 1-2 хвилини допоможуть правильно зорієнтуватися, якою насправді є температура на момент вашої прогулянки.

2. Теплообмін дитини до трьох місяців ще не розвинений. Коли на вулиці від +13˚С до +17˚С, достатньо бавовняного сліпу, тонкої шапочки і одного утепленого велюрового комбінезончика. Якщо ледь холодніше, від +8˚С до +13˚С, поверх простенького сліпу і легенької шапочки треба вдягти на дитину комбінезон з тонким шаром утеплювача, а новонароджену крихітку покласти в конверт. Не перестарайтесь. Боячись простудити маля, не перегрійте його. При 25˚С без вітру дитині не буде холодно в бавовняному сліпі, навіть якщо на календарі жовтень. Одягайте малюка не за календарем, а по погоді.

3. Температура повітря ― це не єдиний важливий показник. Мають значення вологість, швидкість та напрямок вітру, наявність чи відсутність туману. Тому інколи температура +25˚С відчувається як +18˚С.

4. Завжди враховуйте, що осіння погода може змінюватись прямо на очах. Коли ви виходите з дому, тепло і світить сонечко, але вже за 5 хвилин може подути льодяний вітер і буквально нізвідки полити дощ. Тому у мами в запасі завжди має бути відповідний комбінезончик, шапочка, утеплений плед, відповідний до сезону. Не забувайте про дощовики, що захищають дитячий візочок від опадів.

5. Зважайте на те, що дитина завжди має бути сухою. Лікар-педіатр Наталія Гейко радить: «Збираючись на осінню прогулянку, вдягніть малюку підгузок Helen Harper Baby. Він не протече, а це допоможе уникнути ризику простудити дитину в сиру вітряну погоду.»

Якою б не видалась осінь цього року, справжньою золотою чи мокрою та дощовою, привчайте вашу крихітку до щоденних прогулянок на свіжому повітрі з перших днів життя. Це допоможе укріпити імунітет дитини. У природи немає поганої погоди, головне ― навчитися правильно вдягати малюка на прогулянки.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас