Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Садити дитину в куртці в автокрісло небезпечно!

Садити дитину в куртці в автокрісло небезпечно!
 

Ви напевно ніколи не замислювалися про це, але обов'язково повинні знати. Якщо на малюкові одягнена об'ємна курточка, і ви садите його в автокрісло, це може бути для нього небезпечно.



«Все, що знаходиться між ременями безпеки автокрісла і тілом дитини, легко стискається. Простіше кажучи, це все одно, що вільний простір, який створює чималий ризик того, що малюк не буде достатньо ретельно закріплений ременями безпеки і може постраждати в разі аварії», - повідомляють експерти.

Всі ми знаємо, що дитячі автокрісла розробляються так, щоб максимально щільно прилягати до тіла дитини. Якщо ж на малюкові одягнена об'ємна демісезонна або,того гірше, зимова курточка, коли він їде в машині, ремені безпеки автокрісла не можуть прилягати до тіла вашого чада так щільно, як повинні, порушуючи головне правило техніки безпеки. Грубо кажучи, в цьому випадку автокрісло стає практично безкорисним.

За правилами, між ключицею дитини і ременями безпеки не повинна вміститися ані курточка, ані ковдрочка, ані що-небудь інше. Між ключицею малюка і ременем ви повинні могти засунути лише два своїх пальця.

Якщо сказати іншими словами, то під час поїздки в машині на вашій дитині не повинно бути більше одягу, ніж вона носить в приміщенні. Светр або тепла кофта – це нормально, але вже точно не об'ємна курточка або пальтечко.

Звичайно ж, ця інформація насторожить (можливо, навіть обурить) багатьох батьків – адже як зігріти дитину в холодну пору року? Звичайно, в светрі або кофті, якими б теплими вони не були, взимку в машині дитина може замерзнути. У цьому випадку, саджаючи малюка в автокрісло, знімайте об'ємний верхній одяг, закріплюйте ремені безпеки і вкутуйте дитину ковдрою. Хорошим варіантом, до речі, стане ковдрочка з рукавами. Повірте, така, здавалося б, морока, того дійсно варта! Адже мова йде про безпеку вашої дитини.

Також, дорогі батьки, ви повинні розуміти, що це правило стосується не тільки малюків в автокріслах, а й більш дорослих дітей, і вас на звичайних автомобільних сидіннях. Тому намагайтеся знімати верхній одяг з себе і своїх діток кожен раз, сідаючи в автомобіль. Ці кілька хвилин, витрачені на роздягання/одягання діток і себе, нічого не варті: вибір між зручністю і безпекою ваших дітей повинен бути для вас очевидним. Думаю, з цим погодяться всі батьки.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас