Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Масляна на носі: як красиво подати млинці?

Масляна на носі: як красиво подати млинці?
 

Масляна – воістину народне свято зустрічі весни, з його колоритними традиціями, веселощами та гучними розвагами. Звісно, сьогодні це свято не так широко відзначають, але найбільше, мабуть, збереглася традиція готувати млинці – символ Масляної. Нашим предкам круглий млинець нагадував сонце, символом якого і була ця ситна страва.

У попередніх статтях ми вже ділились з вами смачними рецептами головної страви Масляної, а сьогодні поговоримо про її презентацію, тобто красиву подачу. Здавалося б, що тут вигадувати, млинець як млинець, як же його презентувати. Але навіть таку банальну і повсякденну страву можна перетворити на справжній шедевр, додавши трішки фантазії.

Млинцевий торт

ідеї подачі млинців на Масляну

Доволі популярний, але, тим не менш, оригінальний і красивий спосіб подачі млинців. Такий тортик може бути як закускою, так і десертом, в залежності від начинки, яку ви покладете в середину. Як і звичайний торт, який ви змащуєте кремом, шар за шаром перекладіть млинці начинкою і, вуаля, оригінальна страва із млинців готова! Прикрасьте млинцевий торт зеленню, полийте соусом (якщо це закусочний тортик), або ж притрусіть шоколадними крихтами, полийте збитими вершками, джемом (якщо це десерт).

Мішечки з начинкою

ідеї подачі млинців на Масляну

Чудовий спосіб презентувати млинцеве блюдо до святкового (чи буденного) столу – подати млинцеві мішечки, в яких – смачненька начинка. Якщо начинка солона – акуратно зав’яжіть мішечок пером цибулі, гілочкою петрушки, рукколи, кропу, селери, або шматочком копченого сиру (з «косички»). Якщо в млинцевих мішечках – солодка начинка, можна зафіксувати верхівку акуратно зрізаною смужкою цедри апельсина чи лимона (як на фото), або наріжте кружальцями яблуко, виберіть середину (не повністю, залишивши трохи м’якоті на шкірці, щоби шматочок зберігав форму) та зафіксуйте млинцевий мішечок, пропхавши його кінці крізь яблучну заготовку.

Оформлюючи такі симпатичні мішечки, важливо не переборщити з начинкою, щоби зручно було перев’язати млинець, начинка не витікала, мішечок мав красивий «хвостик».

Млинцеві конвертики

ідеї подачі млинців на Масляну

Класика жанру, яка до вподоби багатьом. Особливість такого способу подачі – конвертик можна наповнювати начинкою із середини, а можна викласти її зверху, в обох випадках – смачно і красиво. Конвертик можна формувати як з цілого млинця (складаєте млинець вдвоє, утворюється «півмісяць», а потім ще раз вдвоє, - утворюється трикутник), так і з половини (спершу розрізаєте млинець навпіл, а потім загортаєте один кутик, і другий, поверх першого та знову отримуєте трикутник).

Млинцевий рулет

ідеї подачі млинців на Масляну

Простий і оригінальний спосіб подати млинці: викладіть готові млинці на харчовій плівці, таким чином, щоби один млинець заходив на інший, утворюючи суцільний лист. Зверху намащуємо начинку і загортаємо щільним рулетом, в процесі загортання підправляючи всі нерівності. Після цього загорніть рулет у харчову плівку і відправте в холодильник на кілька годин, нехай рулет просочиться, запам’ятає форму. Подавайте, притрусивши цукровою пудрою, корицею, прикрасивши шматочками фруктів, гілочкою м’яти, або поливши топінгом, якщо це солодкий рулет. Закусочний варіант такого рулету можна подавати з соусом, присипавши свіжою зеленню.

Млинець-равлик

ідеї подачі млинців на Масляну

Такий спосіб подачі страви із млинців виглядає доволі оригінальної. Для того, щоби сформувати такого равлики, викладіть трохи начинки на розгорнутий млинець і загорніть його рулетиком, а потім цей рулет закрутіть, як на фото. Можна закріпити крученик зубочисткою. Прикрасьте і до столу!

Фантазія на тему налисника

ідеї подачі млинців на Масляну

Якщо вам вже набридли стандартні налисники-рулетики – спробуйте зробити ось такий потрійний налисник із різними видами начинки. Формуємо диво-млинець таким чином: спершу, звісно, потрібно насмажити самих млинців та приготувати три різні начинки. Красиво виглядатиме, якщо начинки будуть різнокольоровими, як на фото. У випадку з десертом такого ефекту досягнути легко, адже ми можемо використовувати різнокольорові фрукти, шоколад, мак, сир і т. д. У випадку ж закусочним варіантом таких млинців, ви можете додати барв начинці за допомогою свіжої зелені, яскравого жовтого чи червоного болгарського перцю, ікри, червоної риби...

Тож млинці і начинки готові. Тепер викладаємо один поверх одного два млинці, а зверху – ще половину млинця (розріжте частину млинців навпіл). На верхній млинець (той, якого є половинка) викладаємо одну начинку і загортаємо його трубочкою, кладемо трубочку по центру нижніх млинців. На той млинець, який нижче, викладаємо дві начинки: з лівого та правого краю та загортаємо у напрямку до центру (до нашої трубочки, яка вже сформована). Тепер у вас є три трубочки. Нижнім млинцем обгортаємо нашу композицію, фіксуючи усі три рулети. Подавати такий млинець краще розрізаним, аби усі шари були на виду.

Смачного!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас