Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як схуднути до літа без стресу для організму, або чому жорстка дієта – це неефективно?

Як схуднути до літа без стресу для організму, або чому жорстка дієта – це неефективно?
 

На весні, після марафону зимових застіль, топ-темою для багатьох стає тема схуднення. Як схуднути до літа? Як прийти у гарну форму якомога швидше? Сісти на дієту – вирішуєте ви! Але чи принесе це бажаний ефект?..

Схуднути до літа?

Давайте спершу розберемось із формулюванням «схуднути до літа», чи справді воно вас влаштовує? Швидше за все, ви просто хочете тримати себе у формі, а літо (новий рік, день весілля…) – це просто умовна точка, яка вже має продемонструвати якийсь результат. Саме слово «дієта» у перекладі з грецької означає спосіб життя, режим харчування. Отже ми надто поверхнево розуміємо суть дієти, пропускаючи це розуміння через віяння загальноприйнятих тлумачень. Отже, дієта – це той режим харчування, якого ви вирішуєте дотримуватись постійно, ваш новий і, головне, постійний спосіб харчування. Лише з таким підходом є шанс справді змінити свою фігуру, увійти в форму на довго, а не просто завдати стресу організму, отримавши потім як «бонус» ще більше зайвих кілограмів, ніж мали до такої «дієти».

Собою потрібно займатися щоденно

Колись одна відома актриса і модель сказала: «Немає важчої роботи, ніж намагатися виглядати красивою з восьмої ранку до опівночі». Бездоганний вигляд – це складна робота, щоденна робота, яка включає багато аспектів. Один з них – підтримувати свою фізичну форму. Собою потрібно займатися щодня – лише тоді можна розраховувати на бездоганний результат. А впадаючи із крайності (споживаючи все під ряд, забуваючи про фізичну активність) в іншу крайність (без їжі та з виснажливими заняттями у спортзалі) ви лише зіпсуєте своє здоров’я. Тож якщо ви справді вирішили тримати себе у формі, мати завжди сяючий, бездоганний вигляд – починайте активну роботу над собою, яка триватиме постійно, а не «до літа», «до Дня народження», «до поїздки на море»…

Коли хочете набрати вагу – сідайте на дієту

Основна помилка багатьох, хто бажає прийти у форму – сідання на жорсткі дієти. Тільки-но ви відмовляєтесь від якихось продуктів – організм страждає (звісно, не йдеться про такі продукти як картопля фрі і майонез). Адже переживаючи стрес після різкої зміни раціону, зменшення його калорійності, організм починає «запасатися» жиром і ви не можете скинути зайву вагу. А якщо схуднення після таких тортур для організму і відбудеться, то потім ви швидко знову наберете втрачене, а організму, при незбалансованому харчуванні, постійно бракуватиме необхідних речовин, що може призвести до захворювань кишково-шлункового тракту.

Збалансоване харчування – ось ваш ключ до успіху.

Автор: Марта Павлюк

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас