Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Топ-6 міфів про схуднення

Топ-6 міфів про схуднення
 

На що тільки не підуть дівчата заради заповітних 90-60-90, тут виснажливі тренування, всілякі дієти, харчові добавки, сорбенти, проносні, а іноді і все в комплексі. Однак далеко не все це працює, і сьогодні, на передодні весни, коли всі дівчата прагнуть після зими привести своє тіло в порядок, ми підготували для вас 6 найбільш поширених міфів про схуднення і, звичайно ж, правду про те, як же все це діє на організм насправді.

Не можна їсти після 18.00

Тільки уявіть, відмовляючись від їжі після 6 години вечора, коли наступний прийом їжі у вас о 8-9 ранку, ви просто позбавляєте свій організм їжі на 13-14 годин, а це 60% часу в добі. У такій ситуації, знаючи, що найближчим часом доведеться жити на власних запасах, організм буде прагнути запастися усім вдень. Такий підхід вкрай неправильний, особливо якщо ви лягаєте спати опівночі або пізніше. Набагато корисніше буде, якщо ви будете вечеряти приблизно за 3 години до сну. І якщо хочете схуднути, тоді постарайтеся, щоб вечірній прийом їжі був якомога менш калорійним, на відміну від їжі, якою ви снідаєте.

Їсти можна все! Все згорить на тренуваннях

Такий підхід також неправильний. Звичайно, було б класно, якби справи йшли так, але для прикладу, щоб «відпрацювати» маленький батончик снікерсу вам доведеться близько 1,5 години скакати на фітнесі або бігти 50 хвилин без зупинки. А тепер подумайте – це тільки один батончик, а якщо додати чашечку кави або капучіно з молоком і ще іншу їжу, яку ви вжили протягом дня, то із залу ви просто не вийдете, коли відпрацюєте все.

Щоб схуднути, потрібно намагатися їсти якомога менше

На жаль, але такий підхід діє з точністю до навпаки. Наш організм влаштований дуже розумно, і при дефіциті їжі він перестроюється на більш економний режим, а з усього з'їденого за день намагається відкласти якомога більше запасів «на чорний день». Щоб позбутися зайвих кілограмів, навпаки, потрібно їсти регулярно, щоб у нього не виникало відчуття, що йому необхідно робити запаси про всяк випадок, тоді він буде отримувати максимум користі з їжі, і з легкістю позбуватися від усього зайвого.

Проносні препарати діють як спалювачі жиру

Такий підхід не те що даремний, а навіть небезпечний. Всі проносні і сечогінні препарати виводять тільки воду з організму, ніяк не впливаючи на жирові відкладення. В результаті, так, ваги показують зниження ваги, але це втрата життєво важливої води, яка призводить до зневоднення, в результаті чого збільшується навантаження на серце і можливі проблеми з серцево-судинною системою. Так що навіть не думайте пробувати це на собі.

Вправи на одну групу м'язів допомагають позбутися жиру локально

Багато дівчат, приходячи в спортивний зал, говорять про те, що хотіли б підтягнути животик, при цьому зберігши об’єм грудей або стегон. На жаль, і це вже було неодноразово доведено вченими з різних країн, але схуднути локально неможливо.

Чим більше скручувань – тим швидше можна підтягнути живіт

Приходячи в спортивний зал, ви повинні розуміти, що вправи зміцнюють і підтягують м'язи, але до прошарку жиру мають дуже опосередковане відношення. У вас може бути дуже сильний і добре прокачаний прес, але під шаром підшкірного жиру його просто не видно. Зробити плоский животик без граму жиру допоможе дефіцит калорій, який призведе до спалювання запасів, а для цього необхідне правильне харчування. А вже для того, щоб, коли відсоток жиру знизиться, у вас було видно гарний рельєф м'язів, і потрібні всі ці скручування, планки та різноманітні вправи на прес.

Будьте здоровою і чарівною!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Прості поради, які допоможуть їсти менше (частина 3)

7. Споживайте білки. Дослідження показали, що білки відіграють ключову роль у регулюванні кількості споживаної їжі і апетиту; люди, які регулярно споживають білки, набирають менше ваги навіть після значної її втрати. Через те, що вони довго перетравлюються, білки допомагають продовжити відчуття ситості. Коли ви з'їдаєте мало білка, ваше невгамоване відчуття голоду може призвести до переїдання. Так що, заведіть собі звичку регулярно їсти їжу, що містить білки - вони повинні бути в кожному сніданку, обіді, вечері і перекусі.

Прості поради, які допоможуть їсти менше (частина 2)

4. Знайте свої слабкості. У всіх нас є слабкості до якихось страв або продуктів - це та їжа, проти якої ви не можете встояти, яку ви їсте, поки вона не закінчиться, якій ви не можете сказати «ні» навіть коли не голодні.

Прості поради, які допоможуть їсти менше (частина 1)

Поставити перед собою мету (наприклад, схуднення), і потроху досягати її (контролювати обсяг з'їдених порцій) - це дві різні речі. Тому що коли доходить до справи, то виявляється, що їсти менше не так вже просто. Чому? Тому що на те, що саме ми їмо, і як багато, впливає безліч факторів - оточення, в якому ми їмо, розмір порцій, наскільки ми голодні, і навіть наш настрій і емоційний стан. І цей список можна продовжувати і продовжувати.