Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Прості поради, які допоможуть їсти менше (частина 2)

Прості поради, які допоможуть їсти менше (частина 2)
 

4. Знайте свої слабкості. У всіх нас є слабкості до якихось страв або продуктів - це та їжа, проти якої ви не можете встояти, яку ви їсте, поки вона не закінчиться, якій ви не можете сказати «ні» навіть коли не голодні.


Можливо, ви ніколи не зможете байдуже ставитися до цієї самої їжі, але перший крок - це визначити ваші кулінарні слабкості. Коли ви знаєте, з якою їжею потрібно бути обережним, ви зможете дозувати її так, щоб не переїдати і розподіляти улюблені ласощі, насолоджуючись ними кілька разів на день, але потроху.

Порада: Складіть список своїх кулінарних слабкостей і тих місць, де ви найчастіше стикаєтеся з такою їжею. Намагайтеся уникати цих місць, наприклад, обходячи стороною відділ з солодощами в магазині, змінивши свій щоденний маршрут так, щоб не проходити повз кіоск з улюбленими пиріжками. Уникайте їжі, якій не можете протистояти, до тих пір, поки вам не перестане її постійно хотітися.

5. Ведіть щоденник прийомів їжі. Ведення такого щоденника - найефективніший інструмент для втрати зайвої ваги. Дослідження показали, що люди, які ведуть щоденники прийомів їжі, худнуть в два рази швидше за тих, хто нічого не записує. Записи про те, що і в якій кількості ви їсте, змусять вас серйозніше задуматися над вибором продуктів харчування, наочно побачити, що ви вже їли і спланувати наступні прийоми їжі.

В результаті, ви більш свідомо будете ставитися до свого харчування і почнете контролювати кількість споживаних калорій щодня. Так що, налаштувавшись на схуднення серйозно, вам обов'язково потрібно буде завести невеликий блокнотик, який би ви могли скрізь брати з собою, і записувати туди все, що їсте протягом дня.

Порада: Якщо ви ще цього не зробили, то почніть записувати в щоденник всі свої прийоми їжі. Навіть якщо ви не знаєте, скільки калорій, жирів чи вуглеводів ви їсте, навіть простий список з'їденого за день принесе вам чимало користі. Не забувайте включати у свій список навіть напої, соуси, приправи та інші «маленькі смаколики» - у них може ховатися чимало зайвих калорій.

6. Правильно розподіляйте місце на тарілці. Як правило, вдома і в ресторані ми їмо великі порції м'яса з вуглеводами, а овочі (якщо вони взагалі присутні) виступають лише як доповнення до страви. З такими успіхами вам буде важко боротися із зайвими кілограмами. Як було сказано раніше, користуйтеся невеликою порційною тарілкою, щоб не переїдати, і правильно розподіляйте місце на ній.

Порада: Наповніть половину своєї порційної тарілки овочами, чверть - постними білками, чверть - цільними зернами. Цей метод відразу наповнить вашу тарілку клітковиною, вітамінами і мінералами, які допоможуть не тільки худнути, але і боротися з самими різними захворюваннями. Крім того, він допоможе контролювати споживання крохмалю і білка, яких часто ми з'їдаємо більше, ніж необхідно. Але навіть користуючись цим методом, намагайтеся їсти з невеликої тарілочки, щоб не розтягувати шлунок.

Автор: Сальникова Анна

Попередня частина статті

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Прості поради, які допоможуть їсти менше (частина 1)

Поставити перед собою мету (наприклад, схуднення), і потроху досягати її (контролювати обсяг з'їдених порцій) - це дві різні речі. Тому що коли доходить до справи, то виявляється, що їсти менше не так вже просто. Чому? Тому що на те, що саме ми їмо, і як багато, впливає безліч факторів - оточення, в якому ми їмо, розмір порцій, наскільки ми голодні, і навіть наш настрій і емоційний стан. І цей список можна продовжувати і продовжувати.

Як споживати менше калорій щодня

Дієта для схуднення – це не означає, що вам потрібно перестати їсти. Достатньо лише контролювати кількість споживаної їжі і уважніше поставитися до вибору продуктів. Таким обзом, ви зможете харчуватися раціонально, отримувати всі необхідні поживні речовини та вітаміни і втрачати зайві кілограми. Наші поради допоможуть вам вибрати правильні продукти, щоб знизити кількість споживаних калорій щодня.