Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Крайнику Тимофію потрібна допомога на лікування/реабілітацію з ДЦП

Крайнику Тимофію потрібна допомога на лікування/реабілітацію з ДЦП
 

Наш син, Крайник Тимофій Артемович, народився 02.04.2015г. на 40 тижні в дуже важкому стані за рахунок асфіксії при пологах і при нестачі кисню постраждав головний мозок. Оцінка за шкалою по Апгар при народженні 2 бали. Після народження він перебував 5 днів на ШВЛ. На 3 тижні був переведений з пологового будинку до відділення інтенсивного виходжування та ранньої реабілітації дітей з перинатальною патологією (ОХМАТДИТ), де знаходився ще 1 місяць.

МРТ-головного мозку: перевентикулярна лейкомоляція - гіпоксично-ішемічне ураження великої кількості білої речовини головного мозку.

У підсумку маємо діагноз: ДЦП, змішана форма (V рівень за GHFCS), затримка психічного та мовного розвитку, епілептичний синдром. Приймаємо протиепілептичні препарати.

У свої 3,4 рочки Тимофій самостійно не сидить, не стоїть і не ходить, та не маніпулює предметами. Проходимо реабілітацію в реабілітаційних центрах України кожні 3-4 місяці. Дуже відстаємо в своєму фізичному і психоемоційному розвитку від своїх однолітків. Вчимося сидіти, перевертатися, повзати, пересуватися рачки, відкривати долоньку, брати предмети і ними маніпулювати.

Лікарі кажуть, що наш син дуже цілеспрямований і перспективний хлопчик, але необхідні постійні реабілітація та заняття з різними фахівцями (ЛФК, масаж, Бобат-терапевт, логопед, психолог і спеціальний педагог, ортопедична корекція, плавання, іпотерапія і багато всього іншого).

Крім постійної реабілітації ми кожен день самостійно займаємося дома з Тимофієм не покладаючи рук, витрачено дуже багато сил і грошей, але позитивні результати є і ми віримо в світле майбутнє нашої дитини!

Крім того, ми постійно ведемо в Фейсбуці групу "Тимоша все сможет!!!" (https://www.facebook.com/groups/721154034901138/), де ми розміщуємо всю нашу постійну працю і наші досягнення!

За ці три роки ми вибилися з сил матеріально, адже в родині працює лише один тато Тимофія, з цього просимо Вас допомогти в досягненні мети нашої дитини і поставити синочка на ніжки!

Мама: Крайник Олена Олександрівна

Контактний номер телефону: +38 (093) 517-47-47

Номер картки ПриватБанку: 4149 4978 2822 5534



 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитині потрібна допомога на лікування та реабілітацію

Я мама чотирьох дітей. Потрібна допомога у зборі коштів для лікування та реабілітації в Угорщині, в центрі реабілітації Олінек.

Діагноз: Симптоматична фокальна епілепсія. Аномалія розвитку головного мозку, внутрішня гідроцефалія. Затримка психомоторного розвитку. Стан після операції вентрикулеоперітонеального шунтування.

Допоможіть дитині одужати!

Пише Вам мама славної дівчинки Валерії. Моїй доньці 4 рочки і вона потребує термінової нейрохірургічної операції на хребті.

Батьки благають про шанс на життя дитини

17 березня Єгорку виповнилось три рочки, та замість подарунків і веселощів дитина знаходиться в лікарні. Хлопчику поставили діагноз Лімфома Беркета. При такому захворюванні стадія розвитку пухлини не визначається, але за симптомами все схоже на 4-ту стадію, адже лімфома росте швидкими темпами (за добу може збільшуватися вдвічі), а метастази вже пішли в кістки.

Настя Ульянова потребує невідкладної допомоги

Діагноз: лейкоз

Місяць тому маленьку Настю Ульянову госпіталізували з високою температурою, як пізніше з'ясувалося, її викликав лейкоз.
Будь ласка, допоможіть нашій Насті!