Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно писати листа Діду Морозу

Як правильно писати листа Діду Морозу
 

З давніх-давен відомо, що Новий рік – чудесний привід попросити в Діда Мороза про здійснення своїх мрій. Та щоб він допоміг у цьому, потрібно правильно його просити. Порекомендуйте своїм дітям написати правильного листа Діду Морозу. Для цього поясніть дітям інструкцію і неухильно слідуйте їй…

Пишемо листа Діду Морозу

1. Візьміть білий чистий аркуш паперу та покладіть його на чистому столі, на якому не має бути нічого, що могло б відволікти вас від такого важливого листа.

2. Нехай дитина подумає про всі свої мрії і нарешті вибере серед них ту, здійснення якої бажає найбільше. Важливо: це має бути її мрія, а не та, яку ви їй, можливо, нав’язали, навіяли!

3. Потрібно записати цю мрію на папері максимально чітко та з урахуванням усіх деталей. Наприклад, якщо найзаповітнішою мрією дівчинки є велосипед, то вона має написати (в разі, якщо дитина ще не вміє писати, напишіть замість неї, але з її слів), який саме, його розміри, кількість колес, колір, з корзинкою або без неї, з додатковим кріслом для ляльок або ж без нього тощо. Й нехай навіть Дід Мороз не знайде саме такого велосипеду, який у деталях описала дівчинка (а ми віримо, що він дуже постарається!), дитина навчиться формулювати свої бажання максимально чітко, що в майбутньому добре послугує їй при постановці життєвих цілей і їх досягненні. Адже відомо: чим більш чітко поставлена ціль, тим краще її видно, тим легше в неї влучити.

4. Листа почніть так:

«Любий Дідусю Морозе! Допоможи мені, будь-ласка, в здійсненні моєї найзаповітнішої мрії. Я хочу, щоб на Новий рік (або в інший час, якщо здійснення мрії доведеться почекати трішки довше)... (далі потрібно записати свою мрію згідно пункту №3).

Дякую тобі за те, що ти читаєш мого листа і, я вірю, посприяєш мені в здійсненні мрії! Я обіцяю тобі в цьому допомагати, а саме:…

Тут потрібно розписати по пунктах, що конкретно дитина буде робити для здійснення своєї мрії. Чудеса чудесами, але Дідусь Мороз уже старенький, тому дитина теж має допомогти йому, а не тільки він їй!

Наприклад, для того, щоб отримати омріяний велосипед, дівчинка може пообіцяти Діду Морозу:

1) знайти в домі для велосипеда місце;

2) прибрати це місце, підготувавши його до появи велосипеда в сім’ї;

3) доглядати за своїм велосипедом, тримати його в чистоті та охайності;

4) користуватися захисними засобами хоча б доки не навчиться їздити на ньому як слід.

Обов’язки дитини мають стосуватися конкретно її мрії! Неправильно, наприклад, писати: «щоб отримати велосипед, я підтягну англійську», оскільки немає зв’язку між цими речами. Дитина має вчитися тому, що до досягнення нею мрії ведуть конкретні кроки, логічно пов’язані з мрією, а не будь-які.

Кількість зобов’язань дитини залежить від доброти Діда Мороза та її віку. Чим меншою є дитина, тим менше вона може допомагати Діду Морозу в здійсненні своєї мрії.

4. Закінчіть листа так: З любов’ю,…. (напишіть своє ім’я).

Далі дитина має покласти листа під свою святкову ялинку та неухильно виконувати все записане в ньому, щоб Дідусь Мороз допоміг їй у здійсненні її мрії.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас