Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Як підготувати дитину до відвідування дитячого саду?

Для того, щоб дитина могла швидко і безболісно адаптуватися до умов суспільного виховання і няні, необхідно готувати її до вступу в дитячий сад.

Підбірка дитячих віршиків про Травень

Травень

Ось і Травень, ясний Травень
Праздниково землю вбрав
В одяг свіжий та яскравий
Із рясних зелених трав.

Пологи у зрілому віці

Сьогодні пізніми пологами називають ті пологи, коли жінка вперше народжує після 28 років. Ще 20 років тому таку вагітну акушери називали «літньою», а 30 років тому і зовсім «старою». Тепер лікарі більш коректні, і в історії вагітності та пологів вказується тільки вік в роках. Вважається, що самий здоровий час життя жінки припадає на 20-25 років. Бажано, щоб саме в цей період жінки вагітніли й народжували.

Ігри у грязі - забороняти чи заохочувати?

Діти, до частого незадоволення люблячих батьків, бабусь, дідусів і вихователів, просто обожнюють калюжі, струмки, пісок, бруд, красиві камінчики і глиняні «болота». Вони притягують їх, як магніт. Пускання трісок по струмках, вимірювання глибини калюж новими гумовими чобітками, топтання в глинистій рідині, нерідко закінчується втратою чобота - улюблені весняні забави дітей, і вічний головний біль їхніх батьків.

Гормональні контрацептиви: за і проти

У сучасному світі існує безліч засобів захисту від небажаної вагітності. З настанням тривалих та серйозних стосунків багато хто з нас починає замислюватися про використання гормональних контрацептивів. Чи варто їх приймати, і які небезпеки нас підстерігають?

Хто рано встає... Привчаємо дитину любити ранковий підйом!

"Встати не з тієї ноги" не дарма стало ідіоматичним виразом. Як день почнеться, так він і продовжиться - це твердження вірне з самого раннього віку. Давайте постараємося не перетворювати і свій ранок, і ранок дитини в джерело постійного стресу на весь день, давайте будемо створювати собі радісний настрій з того самого моменту, як сім´я починає прокидатися. Як це зробити?

Вірші про Великдень (частина третя)

Найкраща писанка

Пише писанки бабуня,
пише мама, пишу я.
А чия найкраща буде?
Я гадаю, що моя.

Сценарій свята Великдень для дітей «ВЕЛИКОДНІЙ КОЛОБОК»

Пропонуємо захоплюючіій Сценарій за мотивами всім відомої казки «Колобок», яке ви зможете провести в дитячих колективах (для дітей молодшого та середнього шкільного віку).

Мультфільми на літеру «Б» (частина 2)

В цій підбірці ви знайдете старі мульфільми, назва яких починається на літеру «Б» (частина 2)

Вірші про Великдень (частина друга)

Свято Пасхи недалечко

Свято Пасхи недалечко,
Люди звичай бережуть, –
Розмальовують яєчка,
Пишні пасочки печуть.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас