Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Смачне Великоднє меню (частина третя)

Печена сирна паска

Паску можна приготувати не тільки в сирому вигляді, але і спекти - це додасть їй пікантний смак, легкість і легкість. Така паска дуже нагадує сирний кекс, який так люблять діти.

Цікаві ідеї для сімейної фотокниги

Дитинство дуже швидкоплинне, але є можливість зберегти усі зворушливі моменти, пов’язані з Вашою дитиною, за допомогою барвистої дитячої фотокниги. Це нове слово у світі цифрових фотографій. Незважаючи на досить малий час перебування на ринку поліграфічних послуг, дитячі фотокниги набувають все більшої популярності серед батьків. Особливістю такої фотокниги, на відміну від традиційних фотоальбомів з «кишеньками», є індивідуальність та унікальність – іншого такого просто не може бути!

Мультфільми на літеру «А»

В цій підбірці ви знайдете старі мульфільми, назва яких починається на літеру «А»

Щоб малюк був здоровий: закалювання

У розмовах з батьками про їх дітей часто можна почути – «я хочу, щоб моя дитина не хворіла», але досить рідко батьки говорять – «я хочу, щоб моя дитина була здоровою». Та між цими висловлюваннями існує досить велика різниця: у першому випадку – не потрібно нічого робити, все складеться саме собою, - пощастило з дитиною. Але ж щастить тільки тому, хто хоч щось робить. Зрозумійте, тільки вам обирати – хвора дитина чи здорова. Тільки ви відповідальні за здоров’я малюка! Не лікар, не вихователь у дитячому садку, не бабусі з дідусями, а ви – БАТЬКИ!

Вікові особливості спілкування дошкільника з однолітками. Частина 2

Чому діти сваряться?

У середині дошкільного віку відбувається рішучий перелом у ставленні до однолітка. Картина взаємодії дітей суттєво змінюється. Після чотирьох років спілкування (особливо у дітей, які відвідують дитячий сад) з однолітком стає привабливішим за спілкування з дорослим, і займає все більше місце в житті дитини.

Вікові особливості спілкування дошкільника з однолітками. Частина 1

У дошкільному віці в життя дитини міцно і вже назавжди входять інші діти - однолітки. Між дошкільнятами розгортається складна і часом драматична картина відносин. Вони дружать, сваряться, миряться, ображаються, ревнують, допомагають один одному, а іноді роблять дрібні "капості". Всі ці відносини гостро переживаються і несуть масу різноманітних емоцій.

Смачне Великоднє меню (частина друга)

Баба ромова

Улюблене частування дітей у старовину - ромові баби. Ароматні, покриті глазур´ю кекси, які так і тануть у роті, обов´язково припадуть вам до смаку і сьогодні.

Життя в кольорі: вчимося розрізняти кольори

Поспішаючи адаптувати свою дитину до навколишнього світу, багато батьків прагнуть скоріше познайомити її з властивостями предметів: формою, розміром, кольором. В останньому випадку найпоширенішою помилкою є спроба навчити малюка «розрізняти кольори». Насправді таке навчання в однорічному і півторарічному віці часто призводить до того, що дитина запам´ятовує назви, не зіставляючи їх з кольором.

Чому дитині може не вистачати любові?

Дивно, що дуже часто батьки виховують дітей так, ніби перед ними такі ж дорослі незалежні самостійні люди. Але ж всі чудово розуміють, що дитина сама по собі беззахисна. Вона ще не знайома з можливістю уходити у себе при необхідності, користуватися всілякими життєвими вивертами. І вся ця недосвідченість рівносильна білому чистому аркушу паперу. На якому батьки, при бажанні, можуть намалювати прекрасний, добрий і здоровий світ. Тобто виховати дитину, яка зможе в подальшому відкрито дивитися на світ і любити його.

Смачне Великоднє меню (частина перша)

Великдень - найбільшу з усіх християнських свят, свідчення перемоги життя над смертю. Тому і страви для святкового столу - не просто смачне частування, а певні символи Христового Воскресіння. Всі великодні рецепти, які ви знайдете в цьому циклі статей, відповідають традиціям цього свята на Русі.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас