Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Грудне вигодовування і допомога бабусі

Багато молодих мам нарікають на те, що саме їх матері, свіжоспечені бабусі, чимало ускладнюють і без того нелегке спочатку грудне вигодовування. Двадцять—тридцять років тому все було по-іншому, і хоча наміри у бабусі найкращі, вона далеко не завжди може допомогти своїй дочці чи невістці словом і ділом. Якщо у вашій родині склалася схожа ситуація, роздрукуйте та запропонуйте своїй мамі або свекрусі прочитати цю статтю.

Що сниться майбутній мамі і що означають сни?

Іноді майбутній мамі сниться, що вона народжує. Такі сновидіння бувають трьох типів.

«Вагітні» сни

Багато майбутніх мам відзначають, що з настанням вагітності їхні сни різко змінилися: стали яскравими і барвистими, повними емоцій і переживань. Хтось спокійно ставиться до подібних змін, сприймаючи їх як належне, у деяких жінок це викликає серйозний стрес

Як організувати день народження близнюків?

Організація дня народження близнят — відмінна можливість підкреслити індивідуальність смаків, уподобань, вибору друзів кожної дитини. А може, це привід для домашньої війни?

Мами, що палять, та діти, з якими складно спілкуватися

Паління під час вагітності може призвести до психологічних проблем у народженої дитини. Тютюновий дим, впливаючи на малюка під час внутрішньоутробного розвитку, провокує майбутні порушення поведінки.

Десять заповідей майбутнього батька

Отже, ваша дружина готується стати матір´ю. А ви, відповідно батьком. Її тіло на очах змінюється, не кажучи вже про звички та характер. А ви залишаєтеся колишнім сорочка-хлопцем, незважаючи на очевидну необхідність відчувати що-небудь особливе. На жаль, вам ніколи не відчувати того, що під час вагітності відчуває ваша дружина. Такий закон природи.

Фаст-фуд — всесвітнє зло?

Усі вже знають, що фаст-фуд — це погано. Давайте все-таки разоберемося: а чи дійсно такий шкідливий фаст-фуд і якщо так, то чим?

Огляд методик раннього розвитку — стаття друга. Методика Сесіль Люпан

Методика Сесіль Люпан — досить ненав´язлива, душевна теорія, по якій видно, що створювала її автор з любов´ю до своїх дочок, пройшовши весь шлях самостійно, випробувавши всі нюанси на собі.

Огляд методик раннього розвитку — стаття перша. Методика Глена Домана

Про методики раннього розвитку дітей сьогодні багато говорять і сперечаються. Хтось вважає їх нікчемною тратою часу та батьківських сил, хтось бачить в них шлях формування і становлення дитячої геніальності.

Вірші-забавлянки для дітей

Вірші-забавлянки для дітей — від Юлії Турчиної.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас