Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагiтнiсть

Календар вагітності

Вагітність і пологи − два дуже важливих етапи в житті усіх батьків. Наш портал розкаже усе, що ви хотіли знати про вагітність і пологи, а також про планування та підготовку до вагітності.
Календар вагітності, стать дитини, група крові дитини, резус-конфлікт та багато іншого: відповіді на усі ваші запитання.

Що таке шкала Апгар?

Шкала Апгар – це перший в житті тест, який необхідно пройти новонародженому. За цією шкалою оцінюється стан дитини.

Пологи без болю

Больові відчуття при пологах у кожної жінки різні. Все залежить від багатьох чинників: індивідуальної будови тіла, настрій вагітної на процес пологів, психологічної допомоги, що надається у цей момент, а також від больового порогу жінки.

Кесаревий розтин: народження «зверху»

Сандалова Христина


Нещодавно моя подруга, яка знаходиться на п´ятому місяці вагітності, поскаржилася, що дуже боїться пологів, що наближаються, і хоче народжувати через кесаревий розтин. Чесно кажучи, я розгубилася і не знала, що порадити, адже в нашій країні цю операцію за бажанням не роблять.

Депресія під час вагітності

Симптоми депресії та емоційної подавленості у вагітної жінки небезпечні тим, що можуть викликати ускладнення під час пологів, а також вони в два рази збільшують ризик передчасних пологів, - попереджують спеціалісти. Чим серйозніші ознаки депресії, тим вищий ризик.

«Вагітність» чоловіка

Вагітною жінка одна не буває, якщо вона живе з близькою людиною. Зазвичай завжди «вагітні» обидва партнери. Як це може бути? Усім відомо, що в людей, що живуть разом, які близькі одне одному, навіть думки сходяться, вони стають схожими ззовні, повторюються симптоми хвороби в обох, якщо хворіє один (не про інфекційні хвороби).

Жінки, які народжували природнім шляхом, краще розуміють своїх малюків

Медики з Єльського Університету (Yale School of Medicine) винесли вердикт, що жінки, котрі народжували природнім шляхом, краще розуміють своїх немовлят, аніж мами, які перенесли Кесаревий розтин.

Вплив паління на плід

Паління, нажаль, найпоширеніша шкідлива звичка серед вагітних на Україні. Не зважаючи на пропаганду шкідливості паління для здоров’я, відсоток курячих жінок останнім часом сильно збільшився. Ще сильніше збільшився відсоток дівчат-підлітків, що палять, він перевищує навіть процент курящих юнаків.

Частіше спілкуйтеся з малюком. Експеримент майбутнього батька.

Цю статтю написав молодий майбутній тато з України. Переклад МамаТато. Дякуюємо за дозвіл опублікувати!

Якщо ви подумали, що стаття про активні і розвиваючі ігри з дітьми, то помилилися. Мова піде про спілкування з дітьми, коли вони ще знаходяться в животику мами. Я і раніше читав дуже багато статей про те, що діти починають все розуміти ще під час внутріутробного розвитку, але тоді у мене не було можливості якось це перевірити.

Для чого страхуватися вагітним та як це допомагає при пологах

Поліс на дев’ять місяців

Страхові компанії піклуються про жінок з моменту встановлення вагітності та ведуть її до появи малюка на світ. «Для цього майбутню маму прикріплюють до певної клініки, де їй видають лікарняний листок, а також оформлюють обмінну карту – документ, що відображає всі особливості вагітності», - розказала Леся Щербакова, начальник управління партнерських продаж СК «Провідна».

Тест на вагітність: нюанси використання

Приблизно через тиждень після того, як яйцеклітину запліднено, зигота кріпиться до стінки матки. Наступного ж дня майбутня плацента починає виробляти специфічний гормон - ХГЛ (хоріонічний гормон людини). Він потрібен для того, щоб заблокувати фунцію яєчників і попередити друге запліднення. У перші дня концентрація цього гормону в сечі мінімальна і не кожний чутливий тест виявить його наявність. Тому покладатися на результат можна десь із другого тижня вагітності.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас