Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ігри для дітей

Розвивайтеся гораючи! В цьому розділі ви знайдете безліч дитячих ігор для дому, вулиці і дитячих свят, а також розвиваючі ігри і конкурси для дітей будь-якого віку.

Хороші іграшки, які і розважають, і розвивають дитину

Як батьки, всі ми хочемо наповнити дитинство наших дітлахів хорошими іграшками, правильно? І у всіх нас є хоч приблизне уявлення про те, що таке хороша іграшка. Хоча іноді ті самі іграшки, які ми вибираємо, виявляються не такими вже хорошими – нічому не вчать малюка, швидко ламаються, забуваються тощо.

Які гнучкі навички розвивають настільні ігри для дітей? Досліджуємо із сімейною крамницею настілок Ґавіал

Настільні ігри для дітей – не лише розвага, це немов дверцята в цікавий світ веселих пригод. Діти дуже різні й мають залежно від віку та інтересів власні смаки, обирають конкретні жанри й види ігор. Різноманіття настілок дарує можливість кожній дитині знайти найцікавіший варіант для себе: пригодницькі, наукові, фантазійні, рольові та абстрактні ігри.

Як дати раду іграшкам дитини: корисні поради, щоб ваш будинок не виглядав так, ніби в ньому вибухнув магазин іграшок

З появою малюка, у вас вдома напевно не буває такого порядку, як раніше. Адже ці іграшки розкидані буквально скрізь! Безумовно, це природно для кожної молодої родини. Тільки ось такий постійний хаос може дратувати, не даючи розслабитися і відпочити вдома. В цьому випадку вам потрібно знайти здоровий баланс між дорослими і дитячими речами в житловому просторі і якось упоратися з цим нескінченним потоком іграшок.

Іграшки для розвитку творчості

Особистість людини починає формуватися з раннього дитинства. Для розвитку різнобічної особистості важливе значення має творча діяльність. Завдяки їй формується почуття смаку, тренуються пам’ять, гнучкість мислення та дрібна моторика. Крім того, творчі заняття виховують у дитини акуратність, посидючість, працьовитість та цілеспрямованість. Дитячі іграшки закладають фундамент інтелекту та слугують трампліном до більш складних ігор, наприклад, настільних, у які полюбляють грати навіть дорослі.

Чим розважити дитину під час купання

Купання дітей – процес нелегкий. Крики, сльози, істерики – все це знайоме молодим батькам. Однак водні процедури дають змогу провести незабутні моменти зі своїм малюком. Розглянемо кілька варіантів, як купати немовля.

Чому варто дозволити дитині вибирати собі іграшки?

Коли у вас з'являються діти, ваш будинок перетворюється на справжню скарбничку іграшок. Там – м'які ведмедики і зайчики, тут – музичні інструменти, усюди конструктори тощо. Ми всі з радістю дивимося, як дитина з любов'ю ставиться до своїх іграшок. Однак є різниця між іграшками, які ми вчимо малюка любити, і тими, які він дійсно собі хоче. А чи знали ви, що існує справжній зв'язок між іграшками дитини і тим, як формується її майбутнє?

Кілька причин придбати іграшку плед

Люди поділяються на дві категорії: перша вважає, що м'які іграшки – це збірники пилу, що можуть викликати алергію. Друга категорія вважає їх привабливими та здатними прикрасити житло. Але не дивлячись на це, зараз у продажу з'являється величезна кількість цікавих м'яких іграшок, які відображають тренди. Зокрема це пес Патрон, а також герої улюблених мультиків та дитячих фільмів.

Принципи вибору розвиваючих іграшок для малюків

Іграшки для малюків створені не лише для того, щоб діти поводили себе спокійно, але й для їхнього розвитку. Головне завдання – це купити іграшки для дітей та малюків, та самих найменших, які відповідають розвитку та віку. Недарма малюкам до одного року купують різні брязкальця, які дозволяють дитині розрізняти звуки, а також форму та твердість деяких предметів. Саме в такому віці рекомендовано купувати іграшки, виготовлені з фетру, пластмаси або навіть клейонки. Це потрібно для того, щоб стимулювати тактильні відчуття, а також розвивати дрібну моторику.

Огляд і принципи вибору розвиваючих іграшок для дітей

На розвиток мови у малюків суттєво впливає дрібна моторика. Саме тому, вчителі та педагоги рекомендують батькам купувати малюкам дитячі розвиваючі іграшки тут, які дозволяють стимулювати нервові закінчення кінчиків пальців. Оптимальним варіантом стануть спеціальні розвиваючі іграшки, головна особливість яких – це робота руками.

Як стерилізувати дитячі іграшки в домашніх умовах?

Всі ми знаємо, як діти люблять буквально все «пробувати на зуб». І іграшки малюка не стануть винятком! Саме тому їх потрібно завжди тримати в чистоті. Як же не просто помити, а й продезінфікувати іграшки дитини в домашніх умовах?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас