Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховання

Існує безліч методик виховання дітей, десятками мов світу написані тисячі книжок з виховання. Нам дуже шкода, що зібрати всі ці матеріали з виховання в рамках одного проекту неможливо. Тому ми вибираємо найкраще – те, що дійсно допомагає у вихованні, орієнтуємося на відгуки батьків та на реальний досвід. Сподіваємося, наші статті та поради з виховання дітей допоможуть вам виховати щасливу, розумну та сильну особистість.

Одинадцять проти одного або що нам заважає слухати дитину (частина 1)

В останні два десятиріччя психологи проробили дуже важливу роботу: вони виділили типи традиційних батьківських висловлювань - справжніх перешкод на шляху активного слухання дитини. Їх виявилося аж дванадцять! Давайте ж познайомимося з цими типами автоматичних відповідей батьків, а також з тим, що чують у них діти.

Загрози, які таїть для дітей Інтернет

Тільки 18% дорослих перевіряють, які сайти відвідує їх дитина. При тому, що 87% батьків вважають, що повинні навчати дітей правилам безпечного користування мережею. Інститут соціології НАН України нещодавно провів дослідження про те, наскільки серйозними є загрози, які підстерігають українських дітей в Інтернеті. Адже хоча рівень комп´ютерної грамотності зростає, багато батьків просто не розуміються на підводних каменях мережі для їх чад: 76% батьків навіть не цікавляться, які Інтернет-сторінки відвідує їх дитина.

Чому діти плачуть?

Нещодавно в черговий раз спостерігала не дуже приємну картину на вулиці: істерично плаче дитина років 4 і так само істерично репетує на неї мамаша років 20. Не знаю чому так розлютило її власне дитя, але вона дико орала на нього типу: «Якщо зараз не замовкнеш, я віддам тебе бомжам, будеш жити на вулиці!». Невже після таких слів дитина повинна тут же заспокоїтися і радіти життю???

«Не плач, малюк, я скоро повернуся ...", або що робити, якщо маля плаче при розлученні з мамою

«Ранок, ранок. Всі бігом, все на бігу, стільки всього треба зробити, що краще б і не лягати зовсім. Все одно сорочки не випрасувані, залишився посуд, та й звіт по роботі сам собою чомусь не написався... Все, останній погляд у дзеркало, помах рукою - пригладжене волосся, ще помах - яскрава помада. Ключ в замок ...» Стоп!

Корекція агресивної поведінки у дітей

Народжуючись, дитина має лише два способи реагування - це задоволення і невдоволення.
Коли дитина не голодна, в неї нічого не болить, пелюшки сухі - тоді вона відчуває позитивні емоції, які проявляються у вигляді посмішки, спокійного й безтурботного сну.

Раннее развитие ребенка

Энштейна спросили: «Вот Вы, великий учёный, разработали теорию относительности - новую идею в мировой физике. Вообще тяжело ли делать открытия?»

Секрети солодких снів

Дотримуємося ритуалів сну

Вашій дитині буде легше заснути, якщо вона буде чітко знати, що за чим відбувається. Чіткий ритуал підготовки до сну розслабляє малюка, а чим більше він розслаблений, тим легше йому заснути. Якщо ви перебуваєте не вдома, намагайтеся, тим не менш, дотримуватися всі тих дій, якими ви зазвичай супроводжуєте підготовку до сну.

В садочок? З радістю!

Літо — пора відпочинку. Але не втрачайте дорогоцінний час дарма. Адже можна відпочивати, готуючи одночасно з цим дитину до першого походу до дошкільного закладу.

Готуємось до школи

Діти ростуть швидко. Здавалось би ще тільки вчора ви хвилювалися за свого малюка, коли вперше відвели його до дитячого садочка, а на порозі вже нове випробування – школа. Як зробити так, щоб ваш малюк швидко і безболісно адаптувався до нових умов? У чому полягає психологічна підготовка першачків?

Психологія кольору. Якими кольорами малює ваша дитина?

З давніх часів людство надавало кольорам символічне значення. Група вчених розробила методику «Кольорові діти», за допомогою якої за кольорами, які дитина найчастіше використовує у малюнках, можна визначити характер дитини, її реакцію на життєві ситуації і емоційний клімат в родині, а головне - спрогнозувати, яким вона виросте.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас