Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Виховання

Існує безліч методик виховання дітей, десятками мов світу написані тисячі книжок з виховання. Нам дуже шкода, що зібрати всі ці матеріали з виховання в рамках одного проекту неможливо. Тому ми вибираємо найкраще – те, що дійсно допомагає у вихованні, орієнтуємося на відгуки батьків та на реальний досвід. Сподіваємося, наші статті та поради з виховання дітей допоможуть вам виховати щасливу, розумну та сильну особистість.

Негативний вплив на дітей телебачення та Інтернету

Останім часом громадськість та науковці все більше відзначають посилення негативного впливу на дітей засобів масової інформації (і в першу чергу Інтернету та телебачення). Особливо потужний вплив на молодь здійснює телебачення. Телевізор стає для дитини чи підлітка основним джерелом інформації.

Розвиток комунікативних навичок дитини: спілкуватися, спілкуватися і ще раз спілкуватися!

Часто молоді батьки чують рекомендації інших батьків або лікарів і психологів про те, що спілкуватися з дитиною з самого початку потрібно як з дорослим. Що це означає і навіщо це потрібно?

Вираження емоцій через гру

При переживанні сильних емоцій і браку часу дитяче невдоволення, пригніченість, гнів і інші почуття можуть порушуватися з приводу подій, які дорослим здаються дрібницями. Буває, що дорослий впевнений, що емоційний сплеск швидко мине і не стане довгостроковій проблемою. Проте є діти, у яких емоційні пориви дуже часті. Таким треба допомагати виливати відчуття і необов´язково обраним ними способом. Один з раціональних засобів — спонукати дитину до гри, що дає вихід емоціям.

«Час іти до театру!» — досвід молодої мами

А ви вже водили вашого малюка в театр? До трьох років рекомендують водити лише в лялькові театри. Синові набагато менше, але ми прийняли запрошення одного невеликого театру і сходили на перший в житті спектакль.

Особливості виховання єдиної дитини в родині

На цей рахунок існує дві найбільш поширені точки зору. Перша: єдина дитина виявляється більш емоційно стійкою, ніж інші діти, тому, що не знає хвилювань, пов´язаних з суперництвом братів. Друга: єдиній дитині доводиться долати більше труднощів, ніж зазвичай, щоби надбати психічної рівноваги, тому що їй не дістає брата чи сестри.

Уже можна говорити «можна». Особлива думка

Кількість заборон, якими ми огорожуємо наших дітей, збільшується. Нове слово dangerism пояснює, що батьківські страхи можуть бути ніяк не пов´язані з реальністю.

Коли я дивилася фільм «Убити пересмішника», у мене завмирало серце: 10-річні діти бігають по вулиці в темряві, одні, без батьків, і ніхто не звертає уваги. Те, що здавалося звичайною справою в нелегкі роки Великої депресії, сьогодні видається безглуздям. Діти до повноліття сидять по домівках, ніхто не вміє грати в хованки, «телевізор їм природу замінив».

5 порад: як укласти близнюків спати?

1. Створіть для кожної дитини власний ритуал відходу до сну: колискова, погладжування по спинці, особлива музика, казочка, поцілунок — на ваш вибір. Виконуйте цей ритуал щодня в один і той же час, у присутності другого малюка.

Укладаємо спати близнюків: основні проблеми

У загальній ліжечку чи в різних? Колихати разом чи окремо? Що робити, коли одна з них прокидається серед ночі? У батьків близнят — свої турботи.

Тато і дочка - чоловіче виховання дівчинки

У материнському вихованні дівчинки немає нічого незнайомого. Всі звикли виділяти мамі провідну роль. А от активною участю тата у вихованні доньки ми захоплюємося найчастіше під час серіалів і телепередач. Хоча варто додати активності татам у вихованні їхніх дочок.

Чого не треба робити при дітях?

Дослідники з Університету Торонто в США нагадують, що маленькі діти завжди імітують вчинки своїх батьків. Тому експерти настійно рекомендують мамам і татам стежити за своєю поведінкою і не допускати виконання наступних дій на очах у дітей:

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас