Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Сiм´я

Після народження дитини починається складний і цікавий період. У батьків з’являються нові обов’язки і справи. Виникають труднощі. Наші статті допоможуть вам впоратися з такими нововведеннями і отримувати тільки радість від батьківства.

Цикли подружніх відносин

В одній з наукових концепцій описується п´ять стадій відносин між подружжям, які найбільш яскраво проявляються у людей холеричного та сангвінічного типів нервової діяльності. Цю теорію не можна абсолютизувати, але вона заслуговує на увагу.

10 порад майбутньому татусеві

В останні кілька місяців ви слухали розповіді дружини про овуляцію і базальну температуру, намагаючись впіймати потрібний момент? Або ця новина стала для вас повною несподіванкою? Так чи інакше, незабаром ви станете татом.

"Чи не народити нам другу дитину?.."

Ваш первісток вже зовсім дорослий і самостійний. На батьків він дивиться з поблажливістю, весь вільний час проводить з друзями і дуже не любить, коли його опікають. А перед Вашим внутрішнім поглядом - його перші дні після народження, перше "Мама" і перший крок… Так хочеться повернути час назад, посадити собі на коліна теплого і м´якого карапуза, аби він посміхався своїм беззубим ротом - лише Вам і всьому світу одночасно.

Дитяча в кольорі: що вибрати?

Малюк – найяскравіша подія у вашому житті! Його голос – найдзвінкіший, очі – найясніші, а сміх – найрадісніший! І коли ви починаєте займатися оформленням його дитячої, вам, звичайно ж, хочеться виразити свою радість «у кольорі». Вашим першим душевним рухом може бути вибір у бік темно-синьої стелі, жовтої підлоги і червоних стін, адже ці кольори, на думку, Макса Люшера, знаменитого психолога і теоретика кольору, впливають на психіку активно і позитивно.

Сім способів посваритися зі свекрухою і одна порада, як цього уникнути (частина друга)

Скаржтеся на своїх батьків

Життя – штука складна. Наші мама й тато душі в нас не чають, і ми, звичайно ж, любимо їх не менше. Але коли дочка або син виростають, проблем у взаєминах не уникнути. У всіх і завжди були і будуть дрібні розбіжності і непорозуміння в спілкуванні з батьками: адже наше життя тече втричі швидше, ніж те, що було 30 років тому.

Сім способів посваритися зі свекрухою і одна порада, як цього уникнути (частина перша)

Невістка: Мамо, я так роблю?
Свекруха: Ні, не так.
Невістка: А зараз - так?
Свекруха: Ні, не так!
Невістка: А як же, як?!
Свекруха: .Не знаю як, але - не так!!!

Анекдот


Моя свекруха – чудова жінка. Ваша – тим більше. І, все ж таки: чому проблема взаємин невістки і свекрухи була і залишається такою животрепетною? Можу лише здогадуватися.

У далеку дорогу з дитиною? Просто!

Якщо вам доводилося здійснювати тривалі подорожі на автомобілі з дітьми, то ви, напевно, знаєте, як нелегко даються такі переїзди маленьким непосидам і скільки витрачених нервів вартий вам такий вояж. Якщо ж ви збираєтесь, наприклад, поїхати влітку на море, то вам допоможуть наші ігри в дорозі:

Перший ворог розуміння в сім’ї

Досить часто трапляється таке, що взаєморозуміння в сім’ї незрозуміло чому зникає. Починаються сварки, взаємні образи… Звідки, звідки це береться?

Контрацепція – плюси і мінуси сучасних контрацептивів (частина друга)

Внутрішньоматкові спіралі

Цей метод контрацепції традиційно вибирають жінки, які вже народжували та найближчими роками не планують вагітніти. Внутрішньоматкова спіраль ставиться (на 3-5 років) лікарем під час місячних за відсутності захворювань, що передаються статевим шляхом, і нормального ступеня чистоти піхви, а також, за відсутності захворювань, при яких даний вид контрацепції протипоказаний (вони визначаються лікарем).

Контрацепція – плюси і мінуси сучасних контрацептивів (частина перша)

Вважається, що в двадцять років проблема з контрацепцією може бути тільки одна – її відсутність. Після тридцяти – усі вже розумні, абияк ніхто не сподівається, але тут встає інша проблема: як підібрати зручний і безпечний протизаплідний засіб?

Розквіт жіночої сексуальності доводяться на 30-35 років: юнацькі комплекси пішли, ерогенні зони знайдені, Камасутра більше не повергає в шок – здавалося б, живи і радій. Але, як завжди, в бочці меду не обійшлося без ложки дьогтю.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас