Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Подорож з дитиною: що повинно бути в аптечці

Подорож з дитиною: що повинно бути в аптечці

Дуже часто, збираючись у подорож з дітьми, ми навіть не замислюємося про те, які складності нас можуть підстерігати в поїздці: алергія, головний біль, розлад шлунку, застуда. Удвічі важче нездужання переносять діти. Щоб відпустка не була зіпсована, подбайте про аптечку до від'їзду!

Жарознижуючі засоби

Надають жарознижувальну, знеболювальну та протизапальну дію. Застосовуються при підвищенні температури тіла вище 38-38,5 градусів.

Рекомендації: свічки і сироп парацетамол, панадол, Еффералган, нурофен

Антигістамінні препарати

Лікарські засоби, що перешкоджають розвитку алергічної реакції (в т.ч. на нову їжу, рослини, що не зустрічалися раніше, та інші фактори).

Рекомендації: кларитин, супрастин, фенистил

Ентеросорбенти

Лікарські препарати, що здійснюють зв'язування і виведення токсичних речовин з кишечника. Одне з основних призначень - отруєння.

Рекомендації: активоване вугілля, ентеросгель

Засоби для місцевого застосування

Засоби, що володіють протимікробною дією і застосовуються місцево як для промивання ран і полоскання слизових, так і при укусах комах, порізах, опіках.

Рекомендації: хлоргексидин, мірамістин, зеленка, йод;
фенистил-гель, цікадерма

Засоби для перев'язки

бинт, вата, стерильні серветки

Засоби для лікування ГРВІ та застуди

Лікарські засоби, що використовуються для профілактики та лікування респіраторних вірусних інфекцій, їх симптомів і попереджуючі ускладнення.

Рекомендації:
Протизастудні ліки та препарати для зміцнення імунітету - оціллококцінум, іммунал, елеутерокок;
для лікування нежиті - корізалія, називин, аквалор

Засоби від заколисування

Коккулін

Термометр

Засоби за рецептом лікаря

Переконайтеся, що ви взяли в подорож достатню кількість виписаних лікарем ліків і препаратів, які приймаються регулярно (препарати для лікування хронічних захворювань).

Які складності чекають вас в подорожі, якщо ви не подбали про аптечку до від'їзду?

- Продаж за рецептом багатьох ліків, що знаходяться в Україні в безрецептурному відпуску;
- Інше торгове найменування у ліків, які ви звикли купувати в Україні;
- Різниця в ціні;
- Незнання іноземної мови вами або фармацевтом.

За матеріалами mamabook.com.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Подорожуємо сім´єю: як забезпечити дітям комфорт в готельному номері

Нарешті літо, відпустка! І на багатьох з нас чекає подорож з дітьми. Безумовно, в цьому є своя краса, але і є свої складності. Одна з них – проживання з дітьми в готельному номері, адже яким би хорошим він не був, в цих тісних чотирьох стінах дітки можуть занудьгувати або почати вередувати через відсутність домашнього комфорту, а це загрожує для батьків зіпсованими нервами.

Відпочинок за кордоном з дітьми: продумуємо деталі

Сімейний відпочинок з дітьми - що може бути краще? А особливо, якщо мова йде про відпочинок за кордоном. Щоб відпочинок приніс тільки море вражень , здоров'я і позитивні емоції, перед тим як відправитися, варто продумати деякі деталі, від яких може залежати ваш відпочинок.

Як максимально оздоровити дитину влітку?

Літо - чудова пора відпусток, відпочинку, сезон місцевих вітамінів з грядки і нескінченного задоволення від нових вражень! А для багатьох мам і тат це ще й час організації літньої програми поїздок для улюбленого карапуза. І метою № 1 є, звичайно, не захоплення дитини від нових розваг і не раннє знайомство з комфортом закордонних курортів (це теж, але другорядне), а максимальне оздоровлення дитячого організму.

Подорож з дитиною: оренда авто

Орендувати автомобіль дуже зручно, хоча й недешево. Машина може зустріти вас майже у будь-якому аеропорту світу, відвезе, куди треба, буде возити протягом усього відпочинку і знову доставить до аеропорту. Замовити цю послугу можна в Україні у представництві однієї з глобальних компаній. Але є моменти, які ви маєте врахувати.