Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як помирити дітей? Спробуй ігри!

Як помирити дітей? Спробуй ігри!

Кожна мама двох або більшої кількості дітей коил-небудь (якщо не щодня) стикається зі сварками і конфліктами між дітьми. Крики і з'ясування відносин можуть довести кого завгодно до сказу, тому ми пропонуємо тобі кілька ігрових варіантів вирішення дитячих конфліктів. Головне, пам'ятай, що вирішувати в першу чергу потрібно не "хто винен?", а "що робити?"

Давайте жити дружно і вирішувати проблеми мирно і полюбовно!

Килимок примирення

Цей килимок миру можна зробити разом з дітками заздалегідь - і час добре проведете, і соломку підстелите на майбутнє. Вам знадобляться хустка або навіть просто шматок тканини, які і будуть використані в ролі килимка. На нього наклейте або пришийте будь-які символи миру, наприклад, голуба. Нашивки і наклейки - це не настільки важливо, можна прикрасити килимок чим-небудь іншим, головне, щоб дітям він подобався і налаштовував на позитивні емоції.

І як тільки між дітьми назріє конфлікт, постарайся відразу привести магічні здібності килимка в дію. Поясни неслухняній дітворі, що це за килимок, що він призначений для примирення та вираження негативних емоцій. Але подіє магічна сила килимка лише в тому випадку, коли дитина, ставши на нього, розповість, що їй не подобається, що приводить в лють, але розповість без слів - за допомогою міміки, жестів і рухів. Ну, і як після такого не розреготатися? Спробуйте, і примирення відбудеться набагато швидше, ніж зазвичай!

Давайте обзиватися!

Коли діти сваряться, дуже часто вони вдаються до обзивання образливими словами, за чим зазвичай йдуть сльози, істерики і бійки. Цього можна уникнути за допомогою гри "обзивалки". За правилами гри діти можуть обзивати один одного тільки спеціальними словами, наприклад, із довідника по догляду за рослинами. І от як приблизно буде виглядати раніше образливий процес: "Ти пальма драцена!", - "А ти агапантус!"

Крім того, що ці слова не образять дітей, вони до того ж допоможуть їм виразити образи за допомогою інтонації. А смішні слова тільки допоможуть їм розсміятися і забути про сварку!

Розповіді

Якщо одне з улюблених занять твоїх чад - скаржитися один на одного, ця гра як раз для вас! При виникненні конфлікту попроси дітей розповісти про те, що ж сталося, але з однією умовою. Розповіді повинні вестися від імені другої особи. Наприклад, Маша розповідає, як бачив ситуацію Діма, а Діма - те ж саме, але від машинної особи. Діти повинні також описати почуття і думки один одного. Після цього запропонуй їм точно так само сказати, що б, на їхню думку, хотів сказати або зробити другий учасник конфлікту. А тут і примирення не за горами.

Лист злості

Якщо твої діти посварилися, варто роздати їм по листку паперу і по ручці, і запропонувати написати злий лист. Не більше 15 хвилин виділяється на написання такого листа. У ньому вони повинні висловити все, що не подобається їм один в одному, всі негативні емоції, всі скарги і образи, але знову-таки за однієї умови - все написане має бути дуже перебільшеим.

Після цього прочитайте разом листи, посмійтеся і помиріться!

За матеріалами uaua.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як виробити у дитини самостійність

Ми бажаємо бачити своїх дітей самостійними і відповідальними. Адже самостійність - це дуже важлива й цінна якість, необхідна кожній людині в житті, і виховувати її необхідно з раннього дитинства. Найчастіше дітки прагнуть самі зробити щось самостійно. І для батьків головним завданням є підтримка їх у цьому.

Як навчити дитину любити читати

Книги - найкращі друзі людини. Читання допомагає розширити кругозір і сприяє розвитку вашої дитини. Однак, беручи до уваги величезну кількість розважальних засобів, таких як телебачення, мультики, СD / DVD і відеоігри, стало досить важким прилучити дітей до читання. Ось кілька корисних порад, які допоможуть Вам привчити вашу дитину до світу книг. Ви дізнаєтеся, як навчити дитину любити читати.

Скажіть "ні" підлітковій вагітності!

Розмови про підліткову вагітність повинні бути самим жорстким і принциповим моментом виховання підлітків. Розмови про мораль, моральність, сексуальний досвід і статеве виховання - це чудово, але в тому, що стосується попередження підліткової вагітності - гарні всі методи.

Криза трьох років

Наче хтось підмінив вашу дитину і замість поступливої, м'якої і податливої, як пластилін, людини підсунув вам шкідливу, норовливу, вперту, примхливу істоту. На думку психологів, малюк в три роки переживає свою першу кризу, після якого почнеться новий етап його життя. Він все робить всім на зло, упирається навіть на шкоду власним інтересам. А як ображається, коли присікаються його витівки! Будь-які заборони перевіряє ще раз. То пускається в міркування, то взагалі перестає говорити.