Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Тональний крем: основа краси

Тональний крем

Саме так можна назвати правильно підібраний тональний крем. Адже від нього залежить, як виглядатиме і триматиметься наш макіяж. Але підібрати і нанести тональний крем – нелегке завдання. Як же правильно робити це?

Спершу розглянемо, які варіанти тональних засобів можна знайти в наших магазинах. Кожен їх них підходить для різних типів шкіри і різних випадків.

  • Рідка основа під макіяж. Це ідеальний варіант для жирної шкіри, проте, якщо на вашій шкірі є помітні розширені пори або прищики, вам може знадобитися "серйозніший" засіб. Рідка основа може допомогти тільки в тому випадку, якщо ви прагнете приховати дрібні недоліки або вирівняти колір обличчя.

  • Тональний крем. Він краще всього підходить сухій шкірі, тому що, як правило, містить зволожуючі компоненти. Утім, існують спеціальні тональні кремоподібні засоби і для жирної шкіри. Тональний крем краще, ніж рідка основа, приховує недоліки і вирівнює колір шкіри.

  • Мус. Це досить новий винахід косметологів, який поєднує в собі достоїнства пудри і тонального крему: наноситься подібно до крему, а виглядає як пудра. Краще підходить для жирної шкіри, але якщо у вас суха, але достатньо зволожена кремами шкіра, то ви також можете без побоювання користуватися мусом.

    Тональний засіб – один з найкапризніших елементів макіяжу. Причому складно не тільки його наносити, але і вибирати. Перш за все, не можна вибирати тональний крем при штучному освітленні і пробувати його на руці, як це робить більшість із нас. Краще всього нанести засіб на обличчя, а потім вийти на вулицю і подивитися, як виглядатиме шкіра. А ідеальний варіант – нанести і погуляти декілька годин, тому що тональний крем може трохи міняти свій колір при тривалому контакті з шкірою. Що ж робити, якщо ви все-таки вибрали тональний крем не того відтінку? Майже кожна жінка стикалася з такою проблемою і більшість не знаходила тюбику ніякого застосування. А, проте, все дуже просто – якщо ви, наприклад, купили крем темніше, ніж ваша шкіра, придбайте засіб тієї ж серії, але найсвітлішого відтінку. Змішуючи ці два тони в різних пропорціях, можна отримати абсолютно різні відтінки а серед них, зрозуміло, і той, який ідеально підійде вам.

    Як наносити тональний крем? Для того, щоб оволодіти цією тонкою наукою, скористайтеся наступними рекомендаціями:

  • Перед тим, як наносити тональний крем, змастіть обличчя денним кремом.

  • Багато жінок наносять тональний крем пальцями, проте результат далеко не завжди виходить ідеальним. Набагато краще для цієї мети використовувати спонж (сухий або, ще краще, вологий).

  • Наносити тональний крем на все обличчя або тільки на окремі ділянки – вирішувати вам. Якщо ваша шкіра у хорошому стані, то краще вибрати другий варіант.

  • Якщо ж ви вирішили наносити тональний засіб на все обличчя, приділите особливу увагу шкірі біля вух і волосся, бровам і крилам носа. Ви повинні розтушувати крем аж до самого волосся, щоб не було смуг іншого кольору і "зайти" кремом на вуха.

  • Наносіть тональний крем по лінії зростання волосків на обличчі.

  • Для того, щоб крем краще розподілявся по шкірі, змішайте його з вашим улюбленим кремом для обличчя у пропорції 1:1 і потім нанесіть на обличчя.

  • Після тонального крему особу обов´язково потрібно припудритися.

  • Не забувайте, що чим більше шарів тонального крему на обличчі, тим менш природньо воно виглядатиме. Тому не намагайтеся повністю приховати всі недоліки, інакше доб´єтеся ефекту "маски".

    Тетяна Йова
  • Файли для завантаження

    Цікавий матеріал для вас

    Схожі статті

    |

    Як приховати прояви застуди за допомогою макіяжу

    Осінь, на жаль, не тільки радує нас буйством барв природи, але і часто супроводжується застудою. Якщо ви застудилися, а сьогодні важливий захід і потрібно виглядати на всі сто, тоді скористайтеся нашими порадами, як замаскувати прояви втоми і хвороби за допомогою макіяжу.

    Як правильно наносити макіяж?

    Виявляється, мистецтву нанесення макіяжу теж треба вчитися. Адже макіяж - це не тільки спосіб зробити вашу зовнішність більш яскравою. Це прекрасний спосіб зробити акцент на перевагах і приховати недоліки. Однак, щоб досягти цього, потрібно знати декілька непорушних правил і важливих секретів. Поговоримо про те, як правильно наносити макіяж.

    Пудра: як правильно вибрати та користуватися

    Що може змусити нашу шкіру сяяти і виглядати бездоганно? Звичайно, здоровий спосіб життя, позитивні емоції і багато що інше. Проте навіть усі ці компоненти не гарантують ідеального стану шкіри в будь-який день.
    Тому ми удаємося до допомоги пудри – щоб приховати дрібні недоліки, отримати рівний і красивий колір обличчя. Як же правильно вибирати і наносити пудру?

    Усе для краси губ

    Хіба можна уявити собі красиву, доглянуту жінку з потрісканими губами? Губи – це і показник здоров´я, і приманка для чоловічих поглядів. Як же правильно за доглядати за губами? І яким повинен бути ідеальний макіяж для губ?