Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як одягати дітей для активного відпочинку влітку

Як одягати дітей для активного відпочинку влітку
 

У кожну пору року дитину потрібно одягати відповідно. Взимку ми захищаємо дитину від холоду, а влітку - від шаленої спеки. Так що, одягаючи дитину на активний відпочинок влітку, ми повинні переконатися, що в цьому одязі вона зможе вільно рухатися, не відчуватиме спеки (наскільки це можливо) і не постраждає від сонечка (не отримає теплового удару або опіків на шкірі).

Комфортний одяг для спекотної погоди

Найчастіше для спекотної погоди вибирається легкий і вільний одяг, що покриває найчутливіші місця на шкірі. Футболки з довгими рукавами допоможуть додатково захистити шкіру дитини від сонця. Переконайтеся, що обраний вами одяг досить вільний, щоб під ним циркулювало повітря, і щоб речі не сковували рухів малюка.

Щоб дитячі ніжки не перегрівалися і добре «дихали», ви можете підібрати відкрите взуття для своєї дитини. Адже наш організм охолоджується через ступні. Тільки в цьому випадку вам потрібно буде перевірити, чи добре сандалики тримаються на нозі у дитини і бажано обмазати відкриті ділянки шкіри сонцезахисним кремом.

Захисні літні аксесуари

Капелюх, кепочка або панамка - необхідний літній аксесуар, без якого не обійтися. Головний убір захищає малюка від перегріву, покриває голову і створює додаткову тінь для захисту чутливої дитячої шкіри від прямих сонячних променів. Взагалі діткам рекомендується носити капелюхи з широкими полями, так як вони захищають обличчя і очі від сонця, але на хлопчика ви таку навряд чи натягнете. Якщо дитина не хоче носити панаму, поясніть їй, наскільки це важливо і чому. Підіть з нею разом по магазинах і виберіть той головний убір, який сподобається і їй, і вам, і буде надійно захищати дитячу голівку від сонечка.

Дитячі сонцезахисні окуляри також будуть корисні, але тільки в тому випадку, якщо вони брендові, а не куплені на ринку. Сонцезахисні окуляри створені не тільки для того, щоб сонце не било в очі; хороші окуляри дають додатковий захист нашим очам від ультрафіолету. Як правило, в дитячих окулярах такі фільтри відсутні. Тому, якщо у вас є така можливість, пройдіться по фірмовим магазинам і пошукайте сонцезахисні окуляри для дитини з УФ-фільтрами.

Важливість сонцезахисного крему

Всупереч нашим звичкам і давно сформованій думці, сонцезахисним кремом потрібно користуватися не тільки на пляжі. Якщо ви збираєтеся вийти з дитиною під яскраве сонце, подбайте про захист її ніжної і чутливої шкіри від ультрафіолету. Це стосується і тих днів, коли ви збираєтеся на природу, в парк, в село - де дитина довгий час буде перебувати під сонцем. Перш, ніж одягати дитину, нанесіть дитячий сонцезахисний крем на обличчя, шию, ручки, ніжки і спину малюка. Якщо дитина у відкритому взутті, вам потрібно нанести крем і на відкриті ділянки ступні.

При тривалому перебуванні на сонці не забувайте повторно наносити крем через кожні пару годин, а також після того, як дитина скупається або спітніє.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Чи корисний дітям загар

Сонце - джерело світла, тепла й ультрафіолету, такого корисного для шкіри. Під дією сонячних променів в організмі виробляється вітамін D, необхідний для профілактики рахіту у дітей. Тому цілком логічно використовувати літо для наповнення дитячого організму цим необхідним вітаміном. Тільки робити це потрібно з розумом, головне - не перестаратися.

Як захистити дитину від сонця на пляжі

Залучати дітей до відвідування пляжів можна в своєму регіоні, починаючи з 2-річного віку, а у віці 3-4 років дитину вже можна брати з собою на морський відпочинок. Брати дитину, яка не досягла трирічного віку, в регіон з різкою зміною клімату лікарі не рекомендують, оскільки в такому віці період акліматизації відчувається досить гостро.