Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Корисні поради, які допоможуть схуднути після пологів

Корисні поради, які допоможуть схуднути після пологів
 

Народження дитини – неймовірно щаслива подія в житті кожної родини. Але, на жаль, вона загрожує для більшості матусь зайвою вагою. Ця проблема ускладнюється ще й тим, що жіночий організм після пологів вимагає деякого часу на відновлення. І відразу після народження дитини повернути своє тіло до колишнього зовнішнього вигляду не вийде.



Не потрібно поспішати і ризикувати здоров'ям, щоб якнайшвидше схуднути всіма можливими способами. Дайте організму відновитися після такої важкої роботи, а наші поради допоможуть вам скинути зайві кілограми природним шляхом, не травмуючи себе і не ризикуючи здоров'ям.

1. Годування грудьми спалює калорії. Ви все ще сумніваєтеся, чи хочете вигодовувати малюка грудним молоком? Крім всіх позитивних сторін для дитини, грудне вигодовування буде корисне і вам. Дослідження показали, що годування грудьми допомагає швидше повернути колишні привабливі форми свого тіла, знову зробити його таким, яким воно було до вагітності. Процес годування дитини грудьми допомагає спалити 400-500 калорій в день і прискорює процес втрати зайвої ваги. Тепер у вас ще більше доводів на користь грудного вигодовування!

2. Пийте багато води. Годуючи грудьми, ви частіше будете відчувати спрагу. А навіть якщо ні, все одно намагайтеся пити багато води – вона допоможе зберегти молодість шкіри і вивести токсини з організму. Крім того, якщо ви будете пити воду з однаковими невеликими інтервалами часу, у вас відпаде потреба в далеко не завжди корисних перекушуваннях (як правило, саме вони наганяють зайві кілограми і сантиметри). Так що, пийте воду, щоб вам не хотілося з'їсти зайвих кілька сотень калорій.

3. Вправи для схуднення після пологів. Ви можете пошукати у себе в місті курси для молодих мам, в які входять і тренування, що допомагають скинути зайву вагу. Також корисними будуть прості вправи для схуднення після пологів, які нескладно знайти в мережі Інтернет. При бажанні тренування можна замінити бігом або прогулянками швидкою ходьбою. Але перш, ніж давати собі фізичні навантаження, проконсультуйтеся зі своїм лікарем, особливо, якщо вам робили кесарів розтин.

4. Їжте збалансовану їжу. Після пологів особливо важливо, що ви їсте, так як саме правильне харчування в цей період стає вирішальним фактором набору або втрати ваги. Постарайтеся обмежити себе від жирної, гострої і висококалорійної їжі. Налягайте на свіжі фрукти та овочі. Також стежте за тим, щоб ваш раціон харчування був збалансованим, включав всі необхідні вітаміни, білки і мінерали в потрібних кількостях. Їжте нежирні м'ясо, рибу, молочні продукти, а також зелені листові овочі.

5. Добре висипайтеся, щоб схуднути. Звичайно, з появою малюка, який не дає спати ночами, молодій мамі дуже важко виспатися. Але постарайтеся компенсувати недолік сну вночі, достатньо відпочиваючи вдень. Якщо ви будете дуже втомленою і невиспаною по кілька днів, вам буде складно скинути зайву вагу. Коли організм піддається стресу, виділяється кортизол та інші гормони стресу, які сприяють набору ваги. Так що, намагайтеся добре відпочивати, щоб ваша вага швидше повернулася до норми.

Повернення до нормальної ваги – НЕ непосильне завдання для молодої мами. Все, що вам потрібно – це сконцентруватися на здоровому способі життя і працювати над собою.

Автор: Сальнікова Анна
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дієта для годуючих мам: 10 правил схуднення після пологів

Мама після пологів дуже хоче схуднути, щоб повернути собі колишні спокусливі форми. Але не всі жінки здогадуються, що більше 90% чоловіків вважають, що після народження діток їхні дружини залишилися такими ж чарівними, як і до пологів. Так що не варто так вже засмучуватися з приводу пари-трійки зайвих кілограмів. Хоча і скинути їх не так і складно.

Як схуднути після пологів?

Одна з найпоширеніших проблем, з якою стикається більшість молодих мам - зайві кілограми після пологів. У матусі і так справ сила-силенна, а тут ще й зовнішній вигляд в дзеркалі змушує пустити сльозу по колись стрункому тілу. А розпрощатися із зайвою вагою заважають грудне вигодовування (неможливість сісти на строгу дієту), післяпологовий стрес, постійна втома, малорухливий спосіб життя... Невже доведеться назавжди розпрощатися з фігурою, яка радувала до вагітності? Зневірятися не варто - пропонуємо сімку найефективніших способів, як схуднути після пологів.

На прогулянку вперше в житті. Поради молодим мамам

Наші бабусі вважали, що новонародженого малюка не можна виносити на прогулянку 40 днів після народження. І в цьому було своє раціональне зерно: за народними традиціями, до того, як дитина не була охрещена, бажано було, щоб ніхто зі сторонніх її не бачив.

Школа виживання молодої мами

Прийміть для себе, що якась кількість речей, всупереч вашому бажанню, все одно буде зіпсована. Змиріться і скажіть собі, наприклад, що відриваючи від шпалер великі шматки, малюк допомагає вам морально підготуватися до ремонту, який все одно неминучий. І найголовніше: доведеться визнати, що протягом перших трьох років життя дитини ви належите в основному тільки йому, а вже потім – собі, власному чоловікові і суспільству. З опорою на це знання, ви зможете спокійніше як віддавати себе дитині, так і забирати себе на якийсь час - для розваг, відпочинку і відновлення сил.