Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Шведська стінка – турбота про нормальний фізичний розвиток дитини

Шведська стінка – турбота про нормальний фізичний розвиток дитини
 

Всі ми хочемо, щоб наші дітки росли розумними, красивими і здоровими. Сьогодні багато батьків намагаються виховати зі свого чада юного вундеркінда, приділяючи величезну увагу новомодним методикам раннього розвитку, при цьому абсолютно забуваючи про необхідність і повноцінного фізичного розвитку.



Важливість фізичної активності в житті дитини заперечувати безглуздо, тому деякі батьки з малих років прагнуть віддавати своїх чад у різноманітні секції – це має свої плюси і мінуси, але про це поговоримо наступного разу. Сьогодні ж цю статтю хотілося б присвятити домашньому розвитку дитини, зокрема шведським стінкам і турнікам.

Шведська стінка і турнік – це, мабуть, все, що потрібно для розвитку молодого організму. Зазвичай батьки замислюються про покупку цього спортивного інвентарю тільки тоді, коли дитина починає ходити в школу, багато сидіти за партою і столом, не дивлячись на те, що багато фахівців рекомендують встановлювати перший комплекс з піврічного віку. Невеликий комплекс допоможе дитині краще освоїти основні рухові навички і спритність, яка ой як знадобиться на дитячих «лазилках» у дворах чи парку.

Починаючи з півтора до трьох років найбільш актуальні кільця і турнік – у цьому віці діти просто обожнюють чіплятися за різні предмети і висіти. Також не завадить і невелика шведська драбина, по якій малюк зможе вільно лазити вгору-вниз (з вашою страховкою). Такі прості речі допоможуть дитині вирости міцною і сильною.

У три-чотири роки здорова і фізично розвинута дитина починає нагадувати маленьку мавпочку, якій потрібно постійно рухатися, кудись залазити, перекидатися, зістрибувати і бігти. У цьому віці вже можна купити і повноцінну шведську стінку з різноманітними пристосуваннями, по якій дитина буде із задоволенням лазити, розвиваючи свою силу і спритність.

Вправи на шведській стінці розвивають не лише м'язи, а й сприяють правильному формуванню скелета в молодому організмі. Завдяки, здавалося б, такому простому пристосуванню, ваш малюк в майбутньому зможе уникнути безлічі проблем з хребтом і суглобами.

Навіть якщо спортивний куточок на початку не викличе захоплення у вашого малюка, перетворіть заняття в захоплюючу гру з його улюбленими іграшками, і незабаром ви його не зможете відірвати від улюбленого куточка.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Самокат, велосипед, ролики чи скейтборд: що вибрати для активного дитячого відпочинку?

Самокати, велосипеди, ролики, скейтборди дають дитині необмежені можливості для активного відпочинку з користю для свого здоров'я. Усі вони прекрасно розвивають тіло і зміцнюють здоров'я дитини. До того ж, близяться новорічні свята, на які один з цих засобів пересування може стати найбажанішим подарунком для дитини! Але що вибрати з цього списку, щоб гроші не були витрачені даремно і принесли море задоволення і користі для дитини?

Як виростити чемпіона: 10 корисних порад молодим батькам від доктора Комаровського

Для кожної мами її дитина – найсильніша, найрозумніша, найкмітливіша, взагалі сама-сама. Та все ж таки хочеться, щоб так вважала не тільки мама, тому що любить своє чадо, а й інші навколо, захоплюючись його успіхами. Якщо хочете виростити зі свого малюка справжнього чемпіона або просто здорову людину з хорошою фізично розвиненою м'язовою системою, то запам'ятайте – починати потрібно з самого народження.

Календар розвитку дитини. Дванадцятий місяць

У цьому віці Ваш малюк все більше і більше усвідомлює себе як особистість. Він вже розглядає себе як самостійну людину, яка знає свої розміри, потреби, пристрасті.

Календар розвитку дитини. Одинадцятий місяць

До цього моменту Ваша дитина вже навчилася самостійно підніматися і сідати з положення стоячи. Як тільки вона відчує себе більш впевнено, пересуваючись вздовж меблів, вона поступово почне відпускати руки, а іноді буде забувати триматися зовсім.