Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як виростити чемпіона: 10 корисних порад молодим батькам від доктора Комаровського

Як виростити чемпіона: 10 корисних порад молодим батькам від доктора Комаровського
 

Для кожної мами її дитина – найсильніша, найрозумніша, найкмітливіша, взагалі сама-сама. Та все ж таки хочеться, щоб так вважала не тільки мама, тому що любить своє чадо, а й інші навколо, захоплюючись його успіхами. Якщо хочете виростити зі свого малюка справжнього чемпіона або просто здорову людину з хорошою фізично розвиненою м'язовою системою, то запам'ятайте – починати потрібно з самого народження.



Для повноцінного фізичного розвитку необхідно створити всі необхідні умови – що це значить? У кімнаті малюка не має бути зайвих меблів, йому необхідно максимум вільного простору для реалізації власної рухової активності. Якщо дитина не займається спортом, тоді потрібно додатково виділити місце під спортивний куточок або шведську стінку – прості вправи та ігри на них сприятимуть різнобічному розвитку м'язів.

Що ж ще радить доктор Комаровський в плані фізичного розвитку дітей?

Вчасно починати займатися

При цьому «вчасно» в його розумінні означає з моменту народження, виконуючи елементарні вправи – купання у великій ванні, масаж, викладання на живіт і, звичайно ж, щоденна розминка суглобів, для чого легкими рухами без натиску просто згинайте і обертайте все, що піддається.

Займатися регулярно

Активні ігри, купання, прогулянки на свіжому повітрі щодня – це дуже добре для дитячого організму, нехай навіть через це ви будете менше займатися з кубиками, дивитися мультики і вивчати різні картки.

Заінтригуйте дитину

Роблячи корисні вправи, зробіть так, щоб дитині самій захотілося вчитися новим навичкам. Як? Найпростіше – на особистому прикладі, в кінці кінців, діти так люблять повторювати все за батьками.

Не поспішайте

Так, є статистичні дані для дітей, але ж ваш малюк не середньостатистичний, а конкретний, особливий, зі своїми можливостями, які, між іншим, у кожної дитини різні. І якщо щось не виходить, не квапте малюка, дайте йому час і проявіть терпіння – нехай сам все освоїть як слід.

Створіть умови

Заздалегідь постарайтеся подбати про те, щоб у дитини був весь необхідний інвентар для занять спортом. Що кожній дитині потрібно? Перекладина, м'яч, скакалка, обруч, шведська стінка або спортивний куточок. Якщо вдома немає місця або можливості розмістити все це, значить, перенесіть заняття на вулицю.

Вся увага природним рухам

Нахилятися, ходити, бігати, присідати, повзти, стрибати – все це цілком природні рухи, до яких дитина пристосована заздалегідь, а ось перекиди, плавання, розтяжка на шпагат – вже скоріше можна віднести до неприродніх рухів, які краще освоювати поступово і, за великим рахунком, без них маля може спокійно обходитися.

Спортивна форма – запорука комфорту

Погодьтеся, займатися в зручному одязі, який не подразнює шкіру, не обмежує рухи, легкий і практично невідчутний, куди комфортніше і ніколи не заставить відволіктися на штани, що сповзають, або вузьку майку. Для дітей раннього віку найкращим одягом для занять в теплу пору року є одноразовий підгузник.

Безпека понад усе

Особливо це актуально, якщо у вашій сім'ї росте маленький непосида. Так, купяючи шведську стінку, відразу ж подумайте і про спортивний матрац під неї, щоб якщо раптом малюк оступиться і впаде, це не призвело до тяжких травм.

Подайте приклад

Діти, як губки, вбирають все, що відбувається навколо. І якщо ви і самі щодня робите зарядку і активно займаєтеся спортом, ваш малюк неодмінно захоче спробувати це.

Забезпечте безпеку

Для цього просто нагніться до рівня очей дитини і подивіться навколо – що вона бачить? Гострі кути меблів, слизькі поперечини, шафи, що відкриваються – все це може нести потенційну небезпеку. Захистіть все навколо, починаючи від гумових накладок на сходи, і закінчуючи спеціальними захисними фіксаторами на двері.

Головне – постійність

Хочете виростити чемпіона з відмінним здоров'ям? Тоді просто дотримуйтесь цих порад, і ваша дитина буде ще неодноразово дякувати вам за подароване міцне здоров'я.

Будьте здорові!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Самокат, велосипед, ролики чи скейтборд: що вибрати для активного дитячого відпочинку?

Самокати, велосипеди, ролики, скейтборди дають дитині необмежені можливості для активного відпочинку з користю для свого здоров'я. Усі вони прекрасно розвивають тіло і зміцнюють здоров'я дитини. До того ж, близяться новорічні свята, на які один з цих засобів пересування може стати найбажанішим подарунком для дитини! Але що вибрати з цього списку, щоб гроші не були витрачені даремно і принесли море задоволення і користі для дитини?

Шведська стінка – турбота про нормальний фізичний розвиток дитини

Всі ми хочемо, щоб наші дітки росли розумними, красивими і здоровими. Сьогодні багато батьків намагаються виховати зі свого чада юного вундеркінда, приділяючи величезну увагу новомодним методикам раннього розвитку, при цьому абсолютно забуваючи про необхідність і повноцінного фізичного розвитку.

Календар розвитку дитини. Дванадцятий місяць

У цьому віці Ваш малюк все більше і більше усвідомлює себе як особистість. Він вже розглядає себе як самостійну людину, яка знає свої розміри, потреби, пристрасті.

Календар розвитку дитини. Одинадцятий місяць

До цього моменту Ваша дитина вже навчилася самостійно підніматися і сідати з положення стоячи. Як тільки вона відчує себе більш впевнено, пересуваючись вздовж меблів, вона поступово почне відпускати руки, а іноді буде забувати триматися зовсім.