Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 жіночих секретів в особливі дні

5 жіночих секретів в особливі дні
 

Жіноча гігієна – питання саме по собі досить пікантне і, здавалося б, кожна жінка вже давно знає, що для неї краще. Однак ніколи не буде зайвим ще раз прояснити деякі моменти в догляді за собою в «ці» дні – адже кожна жінка повинна мати свої маленькі секрети.



1. Прокладки чи тампони – що краще?

Це питання хвилює мільйони жінок з тих пір, як ці засоби з'явилися в розпорядженні дам по всьому світу. Однак гінекологи все-таки рекомендують використовувати прокладки замість тампонів. По-перше, прокладки здатні ввібрати набагато більше вологи, що зменшує ризик протікання, а по-друге – чисто з фізіологічної боку прокладки прийнятніші для жіночого організму. Крім того, в післяпологовий період для багатьох молодих матусь використання тампонів категорично не рекомендується.

2. Нічні прокладки – це не маркетинговий хід

Всі ми помічали, що кожна упаковка прокладок маркується за ступенем поглинання: чим більше намальовано крапель, тим, відповідно, більше прокладка здатна поглинути. Нічні прокладки зазвичай мають найбільший цей показник, саме тому їх небажано використовувати в денний час. Вся справа в тому, що такі прокладки розроблені таким чином, що більша кількість абсорбуючого гелю знаходиться в задній частині прокладки, щоб максимально вбирати рідину, коли жінка спить на спині або на боці.

3. Що вибрати для першого циклу?

Перші критичні дні – особливий час для кожної дівчини. Для першого циклу гігієнічні засоби варто вибирати або спеціальні для тінейджерів, або прокладки анатомічної форми, які допоможуть швидше звикнути до засобів гігієни для критичних днів. Щоб вибрати саме таку модель – звертайте увагу на упаковки з написами «anatomical», «аnatomic deo» та ін.

4. Приймаємо душ правильно

Під час критичних днів гігієні варто приділяти максимальну увагу, щоб уникнути розмноження хвороботворних бактерій. Саме тому приймати душ необхідно вранці і ввечері, а змінювати гігієнічний засіб кожні 3-4 години. Крім того, все-таки краще відмовитися від водних процедур у відкритих водоймах або басейнах – існує ризик бактеріальної інфекції.

5. Як уникнути подразнень?

Хоч це і не дуже часте явище, але таке дійсно може статися. Причини виникнення звичайно залежать від того, наскільки ніжна шкіра у жінки, від матеріалів верхнього шару, від наявності ароматизаторів і барвників в прокладці, а також через індивідуальну непереносимість деяких компонентів всередині гігієнічного засобу. «Симптоми алергії на прокладки складно з чим-небудь переплутати: це почервоніння, запалення, свербіж, набряк. Природно, відразу ж потрібно перестати користуватися цією моделлю прокладок. Якщо ви знаєте, що ваша шкіра схильна до подразнень і алергії, то краще купувати прокладки з м'яким верхнім шаром з нетканного матеріалу, який не буде чинити на шкіру дратівної дії. Цей м'який спеціалізований шар є, приміром, в прокладках Helen Harper Wings Ultra Soft Normal» , – зазначає лікар, експерт Helen Harper Наталія Гейко.

Прагнення до комфорту – це саме те, що відрізняє сучасну жінку, та засоби гігієни повинні відповідати цим потребам, а не бути перешкодою повсякденному життю. Уважно читайте інформацію на упаковках прокладок, вибирайте різні моделі, стежте за собою – і будьте справжньою жінкою!
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Helen Harper Anatomical Аloe: свіжість і комфорт кожен день

Справжня турбота – невидима і невідчутна. Вона просто є. З щоденними прокладками Helen Harper Anatomical Аloe ви будете відчувати тільки природну свіжість і чистоту. Ці прокладки стають гармонійною частиною білизни, тому протягом дня жінки навіть не помічають їх.

Вітамін D: давати чи ні?

Вчора до нас прийшла моя бабуся і принесла якісь крапельки. Вона дуже хотіла, щоб мама мені їх давала, тому довго говорила, які вони корисні. А мама сказала, що мені не потрібні ніякі крапельки, і вона не буде їх мені давати.

Helen Harper Multiform для будь-якої білизни

Сьогодні під кожен тип одягу можна купити спеціальну нижню білизну. Це дуже зручно. Під спортивну форму, наприклад, - сліпи, під обтягуючий одяг – стрінги або танга, під широкі спідниці – шортики, бікіні або боксери. А ось як бути з прокладками? Helen Harper пропонує відмінне рішення!

Helen Harper Wings Ultra Soft Night для комфортних ночей і міцного сну

Під час критичних днів лікарі рекомендують дотримуватися особливого режиму харчування і відпочинку, приділяючи увагу здоровому тривалому сну. Helen Harper Wings Ultra Soft Night – спеціальні прокладки, розроблені для нічної гігієни жінок в період, коли їм необхідна турбота і дбайливий догляд.