Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Перевірте, чи пасують ім´я та прізвище

Чи пасуватиме?

Також важливо переконатися, що ім´я разом із прізвищем гарно звучать разом. Якщо ви маєте українське прізвище, подумайте двічі перед тим, як назвати дитину іменем іноземного походження. Діана Микитенко звучить, щонайменше, дивно.

Якщо ваше прізвище довге, не вибирайте імена, яке складаэться з багатьох складів - вимовити ці два слова разом може бути складнувато навіть дорослому (а не тільки однокласникам, які обов´яз4ово знайдуть кумедний спосіб скоротити конструкцію). Ще один маленький нюанс: ініціали. Тут, в принципі, проблем бути не має, але іноді бувають випадки, коли ініціали аж занадто схожі на деякі короткі слова.

У будь-якому випадку, спробуйте вимовити ім´я разом з прізвищем уголос. Або навіть ПІБ повністю. Як воно? Звучить? Чи буває й краще?

Перелік статей з теми «Як назвати дитину»

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як навчити дитину вибирати собі книжки

Звичайно ж, спочатку ви будете самі вибирати книги для малюка. Але незабаром він захоче вибирати їх самостійно. Так, відразу чадо не зможе впоратися з цим завданням і, швидше за все, вибирати буде за обкладинкою. Ваша ж задача, як батьків – допомогти йому знайти серед усього розмаїття правильну книгу, а також – навчити чадо надалі вибирати собі книги самостійно. А це неймовірно корисне вміння для кожної дитини і дорослого!

Як мотивувати школяра вчитися краще

Якщо ваш школяр, як і багато дітей, не в захваті від навчання, і ви хотіли б, щоб він старався краще, наші поради допоможуть вам у цьому.

Школа має стати захоплюючим періодом, коли дітлахи навчаються всьому новому та цікавому – як про себе, так і про навколишній світ. Та інколи малечі не вистачає мотивації, і тоді чадо не докладає всіх зусиль для успішного навчання. У цьому випадку багато батьків спантеличуються питанням: як мотивувати дитину до навчання і не перестаратися?

Все, що вам потрібно знати про уявного друга вашої дитини

Коли дитина починає раптом розмовляти з кимось неіснуючим, батьків це спантеличує і, як правило, змушує нервувати.

Для дорослих бачити, чути та говорити з кимось, кого насправді немає поряд – ознака психічного відхилення. Але для дітей це цілком нормально і є поширеним явищем. Згідно зі статистикою, 65% дітей до 7-річного віку спілкуються з уявними друзями.

10 хороших способів підвищити рівень уважності та концентрації у дітей

Змусити дитину сконцентруватися на важливому занятті непросто. Та є декілька справді ефективних способів допомогти їй зосередитися.

Багато батьків засмучуються і навіть зляться через те, як багато часу витрачає чадо на виконання домашки та інших важливих завдань. Дитина часто відволікається, та й період концентрації у неї невеликий (особливо, якщо говорити про молодших школярів). Але так буде не завжди, і ви, як батьки, можете посприяти тому, щоб малюк навчився бути уважним і фокусуватися на конкретному завданні довше.