Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо взуття для малюків: фасон, розмір, вартість

Вибираємо взуття для малюків: фасон, розмір, вартість
 

Коли малюк починає ходити, важливо розуміти, як росте і розвивається його ніжка, щоб вибрати правильне взуття. Взуття має допомагати дитині вчитися ходити, оскільки її рухи ще не дуже скоординовані, а взуття захищає дитячу ніжку від навколишніх предметів. Тому сьогодні ми поговоримо про головні правила вибору взуття для малюків.

Тип взуття

Експерти рекомендують купувати малюкам взуття на шкіряній або гумовій підошві, яка може похвалитися відмінним зчепленням – вона захистить дитину від ковзань і падінь. Так як ніжка малюка все ще росте, йому потрібне взуття, яка буде пристосовуватися до його ноги і не стискувати її. Саме таке дитяче взуття на Olx.ua - тут ви зможете вибрати і придбати взуття для дітей на будь-який смак та гаманець: зручне, якісне, стильне.

Ідеальним вибором для маленької житини стануть кросівки, які ніде не перетискають стопу і досить вільні, щоб ніжка малюка розвивалася повноцінно. Також маленьким діткам рекомендується купувати взуття із закритим носком, так як взуття з відкритим носком не забезпечує дитячої ніжці необхідного захисту. Не дуже гарним вибором стануть і дитячі крокси та інші шльопанці, так як через них дитина легко може легко спіткнутися і впасти. Експерти рекомендують почекати, поки дитина буде впевнено ходити (до двох років або пізніше) перш, ніж купувати їй подібне взуття.

Розмір

Вибираючи дитяче взуття, вам потрібно грамотно виміряти розмір ніжки малюка. Це важливо, адже ви повинні переконатися, що взуття сидітиме на ніжці ідеально, але, в той же час, матиме невеликий запас, щоб ніжка могла рости. Краще, якщо ви звернетеся в спеціалізований магазин, де фахівець виміряє дитячу ніжку – вам не обов'язково там же купувати взуття, але ви точно будете знати, який у дитини розмір.

Незважаючи на те, що ви знаєте розмір ніжки дитини, вам все ж доведеться взяти малюка з собою в магазин, щоб мати можливість приміряти взуття. Міряти взуття потрібно, звичайно ж, на носочки, які ви повинні взяти з собою. Носочки в принципі необхідні кожен раз, коли ви взуваєте малюка, щоб взуття йому не натирало.

Між кінчиками пальців дитини і носком взуття має залишатися 1-1,5 см вільного простору. Між п'ятою і задником повинен бути також невеликий просвіт – такий, щоб ви могли вставити туди мізинець. Язичок взуття в області шнурівки або липучки повинен бути розташований паралельно підошві, коли дитина одягає взуття.

Вартість

Дитяче взуття не обов'язково повинно бути дуже дорогим, так як оновлювати його вам доведеться раз на кілька місяців. Проте взуття повинно бути якісним, щоб не зношуватися за ці кілька місяців. Адже якщо дитяче взуття втратило форму або проявляє інші ознаки зношування, носити його діткам не рекомендується.

Єдине, що радять експерти з цього приводу – краще купити не найдорожче, та все ж нове взуття для малюка, а не перекуповувати взуття б/в. Дитяче взуття сідає по ніжці дитини. І якщо ви купуєте взуття б/в, воно вже прийняла форму ніжки іншої дитини, через що у вашого малюка можуть з'являтися мозолі або, гірше того, зіпсуватися хода.

І ще кілька корисних порад ...

Взуття для дорослих вибирається, як правило, за зовнішнім виглядом, а не за функціональністю. Вибираючи ж дитяче взуття, ви насамперед повинні орієнтуватися на його функціональність і якість, навіть якщо воно не наймодніше. Вам доведеться оновлювати взуття дитини кожні 2-4 місяці, тому не купуйте за раз більше 1-2 пар.

Найкращий показник того, наскільки взуття підходить дитині – це ваша дитина! Взуйте її і дайте трохи походити в новому взутті перш, ніж його купувати. Запитайте, чи зручно малюкові, подивіться на його ходу, потім зніміть взуття і огляньте дитячу ніжку на наявність почервонінь або відбитків на шкірі від швів та інших деталей. Якщо нічого такого немає, ви знайшли хороше взуття для своєї дитини!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас