Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо перше взуття для малюка

Вибираємо перше взуття для малюка
 

До 3-4 місяців крихітка не потребує жодного взуття, зі зрозумілих причин, тому в цей період їй згодяться хіба що м'які шкарпетки чи пінеточки без жорсткої підошви. Звичайно, в асортименті дитячих магазинів можна знайти туфельки навіть на ніжку новонародженого, але не варто спокушатися на таку зовні милу покупку, - маленька ніжка не має бути здавлена, адже це заважає кровообігу, а відповідно нормальному росту та розвитку.



В період з 7 по 9 місяць малюки роблять перші спроби стояти, ступати за ходунками чи підтримуючись за опору. Саме в цей період корисно для правильної постановки стопи одягати на якийсь час перші капчики, поговоріть про це з ортопедом. А от після 9-12 місяця життя, коли дитина починає самостійно ходити, питання необхідності взуття вже не викликає жодних сумнівів. Отже, наступає той момент, коли Вам потрібно обрати перше взуття своїй дитині... Очі розбігаються від вибору, скільки симпатичних, милих туфельок можна знайти в магазинах! Але ж не лише за дизайном обирати таке важливе перше взуття. На які характеристики важливо звернути увагу при виборі?

Підошва. Тут діє наступне правило: чим менша дитина, - тим більш гнучкою повинна бути підошва. Уникайте надто жорсткої підошви, яка не згинається, адже дитяча ніжка при ходьбі також не зможе її зігнути. Тим більше, взуття на надто жорсткій підошві провокує спотикання, яких й так не бракує на початку освоєння ходьби. Тут важливо відчути "золоту середину", адже надто тонка підошва, під якою відчувається кожен камінчик, також не бажана. Отже, підошва дитячих капчиків має бути гнучкою, але достатньо надійною, щоб надати стійкості маленьким ступням.

Задня частина капчика має бути достатньо жорсткою, коли вона надто м'яка,- малюк може звикнути неправильно ставити ніжки при ходьбі. Також, що дуже важливо, задник має підніматися дещо вище щиколотки, а коли капчики застібнуті - щільно, але не здавлюючи, охоплювати щиколотку дитячої ніжки. Від цієї частини взуття багато в чому залежить правильне положення ніжки при ходьбі.

Туфельки чи босоніжки малюка повинні мати невеличкий каблук, щоби запобігти провалюванню ніжки назад.

Верхня і бокові частини дитячого капчика мають бути достатньо м'якими, не здавлювати ніжку, при ходьбі ця частина взуття легко збирається в складочки. Зручно, коли застібки дозволяють регулювати об'єм капчика по повноті ніжки. Основна застібка повинна обов'язково фіксуватися на щиколотці дитини, охоплювати її навкруг.

Матеріали, з яких виготовлене дитяче взуття, звісно, потрібно обирати натуральні, адже вони дозволяють ніжці "дихати", що дуже важливо, адже вона може пітніти при ходьбі.

І наостанок, - не варто купляти перші капчики "на виріст", як би не хотілось зекономити (адже в такому віці взуття потрібно змінювати буквально кожних 3-4 місяці, ніжка росте дуже швидко). Завелике взуття ускладнює процес ходіння, може сформувати неправильну постановку ступні. То чи ж варто на такому економити?

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Вибираємо взуття для малюків: фасон, розмір, вартість

Коли малюк починає ходити, важливо розуміти, як росте і розвивається його ніжка, щоб вибрати правильне взуття. Взуття має допомагати дитині вчитися ходити, оскільки її рухи ще не дуже скоординовані, а взуття захищає дитячу ніжку від навколишніх предметів. Тому сьогодні ми поговоримо про головні правила вибору взуття для малюків.

Як підібрати ідеальне взуття для вашої дитини

Ні для кого не секрет, що правильно підібране взуття для малюка – це гарантія правильного формування склепіння стопи і, як наслідок, красивої ходи у дитини. Саме тому, питанню про те, чому так важливо вибирати правильне взуття і як це зробити, приділяється так багато уваги.

Як вибрати перше взуття дитині?

Діти так швидко ростуть! Ще зовсім недавно ви вперше взяли на руки малюка... і ось дитині вже рік! Малюк вже пробує робити свої перші самостійні кроки. Для цього необхідне правильно підібране і якісне взуття - адже стопи малюка ще дуже гнучкі і продовжують формуватися, на незміцнілі ніжки доводиться немаленьке навантаження. Як же вибрати відповідні черевички?