Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Що потрібно взяти з собою до пологового будинку? 5 порад майбутнім мамам

Що потрібно взяти з собою до пологового будинку? 5 порад майбутнім мамам
 

Народження дитини – одна з найважливіших подій для жінки. Морально готуватися до цього дня майбутня мама починає заздалегідь. Не менш важливо своєчасно подбати і про те, щоб в перші дні життя малюка у вас під рукою було все необхідне. Отже, що ж потрібно взяти з собою до пологового будинку?



Порада №1: Документи, гроші, засоби зв'язку. Головні документи, які знадобляться вам в пологовому будинку – це обмінна карта і паспорт. Обов'язково візьміть з собою гроші, телефон та зарядний пристрій.

Порада №1: Речі, які будуть потрібні під час пологів. У цю категорію входять теплі носочки, зручна нічна сорочка і тапочки, які можна мити. Під час пологів вам буде хотітися пити: підготуйте мінеральну воду без газу. Також не завадить маленький махровий рушник – він стане в нагоді, щоб витирати піт з обличчя.

Порада №3: Речі, необхідні мамі після пологів - це легкий зручний халатик і стандартні гігієнічні приналежності (туалетний папір, зубна щітка і паста, крем, мило). Обов'язково візьміть кілька пачок гігієнічних прокладок з високим рівнем вбирання, прокладки для грудей і засіб для сосків від тріщин. Не забудьте про зручну бавовняну білизну, в тому числі про бюстгальтери для годування.

Порада №4: Речі для малюка в пологовому будинку. Крихітці знадобиться декілька сорочечок і пелюшок, чепчики, носочки, повзунки або штанці. Також не забудьте про речі на виписку. Тут все залежить від пори року. Наприклад, навесні дитину можна одягнути в тоненьку сорочку і теплі повзунки, на голову дитині одягти легку шапочку, а поверх неї – теплу. Замість взуття можна одягти бавовняні, а поверх них – теплі шкарпетки. В якості верхнього одягу на виписку підійде мереживний, але теплий конверт з гарною стрічкою. Для себе ж підготуйте зручне, але святкове вбрання – адже в цей радісний день вас з крихіткою безсумнівно фотографуватимуть!

Порада №5: Засоби для гігієни малюка. Для догляду за малюком знадобляться дитячі вологі серветки, одноразові пелюшки і ватні диски (щоб «умивати» крихітку), тальк, крем під підгузник або спеціальне молочко для догляду за дитячою шкірою і, звичайно ж, самі підгузники для новонароджених.

«У новонароджених надзвичайно ніжна шкіра, а тому такі малюки особливо часто страждають від алергій і пелюшкового дерматиту. Тому я вважаю, що найважливіший засіб по догляду за малюком, який знадобиться в пологовому будинку, - це підгузники, які мають надійну систему вбирання і дихаючий верхній шар», - каже лікар, експерт ТМ Helen Harper Наталія Гейко.

Цими якостями володіють нові Helen Harper Baby: вони не тільки забезпечать малюкові максимальний захист від протікань, але і захистять його шкіру від подразнень і натирань.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Helen Harper Baby: там, де живе дитинство

З появою малюка в дім приходить чарівний світ дитинства. Першими з'являються зайчата, ведмежата, кошенята, левенята і навіть жирафи! Чому вони? Та тому, що саме ці тваринки зображені на підгузниках Helen Harper Baby!

ДВІЧІ МАМА

Уявляєте, у нас вдома з'явився ще один малюк, зовсім крихітний. І тепер моя мама постійно зайнята ним: годує, робить масаж, змінює підгузники, носить на ручках, коли він плаче, а плаче по ночах він, до речі, вдень і вночі. Загалом, тепер мамі зовсім ніколи грати зі мною. Як же так вийшло? А раптом у нас з'явиться ще один малюк? Що тоді буде?

Як правильно годувати хвору дитину?

Мої мама з татом сьогодні сильно засмучені. Вони кажуть, що я захворів, і мене треба лікувати. А ще мама дуже переживає, тому що я не їм. А мені, і справді, зовсім їсти не хочеться: ковтати боляче, ніс не дихає. Може, я поїм пізніше, мамочка?

Що взяти з собою до пологового будинку: для мами, дитини, партнера по пологах

Вибирати, що взяти з собою до пологового будинку і пакувати сумку – один з найчудовіших клопотів на пізніх термінах вагітності. Ця сумка повинна бути зібрана вже до 35 тижня вагітності і лежати в машині, якщо у вас вона є, або в передпокої, щоб завжди бути під рукою.