Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як мотивувати себе для занять спортом

Як мотивувати себе для занять спортом
 

Всі ми знаємо, наскільки заняття спортом корисні для здоров'я і фігури. І йдеться навіть не про професійний спорт, а про відвідування спортзалу або самостійні тренування на дому три рази на тиждень (або хоча б про регулярні півгодинні пробіжки). Але іноді так складно почати цю корисну звичку, а деяким спортсменам, які тренуються вже не перший рік, зберегти інтерес до даного хобі. Так що, в даній статті мова піде саме про мотивацію до занять спортом – це прості поради, які допоможуть не пропускати тренування і завжди бути у формі!

Прості поради: як мотивувати себе до занять спортом

1. Ставте досяжні цілі. Навіть якщо ви хочете виглядати як знаменита модель або телезірка, почніть з більш простих і обґрунтованих цілей. Для початку поставте мету, яку точно знаєте, що можете досягти. Потім, досягніть цю мету і пишайтеся собою, а після – поставте наступну, більш складну. Нагороджуйте себе за кожне досягнення мети (нехай навіть найменшої) чимось, що вам подобається.

2. Візуалізуйте свій успіх. У день, коли вам зовсім не хочеться тренуватися, уявіть себе, як ви виглядатимете (або почуватимете себе), коли досягнете своєї наступної мети, і вирушайте на тренування. Якщо ж це не допомогло, уявіть, як ви виглядатимете, якщо закинете тренування, і всі ваші попередні зусилля будуть марними.

3. Відстежуйте свій прогрес. Ведіть щоденник тренувань і відзначайте в ньому не тільки те, що робите, але і всі свої успіхи. Це допоможе не тільки наочно відслідковувати результати тренувань, а й мотивувати себе до подальших занять спортом. Ви ж не хочете, щоб всі ці зусилля були даремними.

4. Знайдіть партнера по тренуваннях. По-перше, тренуватися набагато цікавіше з кимось: подругою, сестрою, співробітницею. По-друге, коли у вас не вистачає власної мотивації, саме ця людина змусить вас піти на тренування разом з нею. Ви будете мотивувати один одного, разом проводити час з користю, у вас з'явиться більше спільних тем для спілкування, а також ви зможете змагатися в тому, хто регулярніше ходить на тренування і досягає більшого успіху.

5. Слухайте улюблену музику. Музика не дасть занудьгувати під час тренувань, крім того, вона стимулює до руху. Якщо ж ви не любите слухати музику, можете записати цікаву або навчальну аудіокнигу і поєднувати приємне з корисним або ж корисне з корисним.

6. Одягайтеся зручно. Тут важливо не стільки те, як ви виглядаєте, скільки те, як ви себе почуваєте в спортивному одязі. Тому виберіть для тренування максимально комфортний одяг. Хоча, якщо ваш зовнішній вигляд для вас важливий завжди, ви можете час від часу купувати новий, стильний спортивний одяг, щоб мотивувати себе ходити на тренування.

7. Підберіть зручне взуття. Під час занять спортом вашим ногам потрібен особливий догляд – м'яке, дихаюче взуття, що забезпечує необхідну підтримку стопі. Так, для тренувань краще витратитися і купити хороші кросівки, ніж займатися в старих кедах, мокасинах або кросівках. Хороше спортивне взуття забезпечить максимум комфорту під час активних тренувань і захистить ваші ніжки від надлишкового навантаження, пов'язаного зі спортивними вправами.

8. Тренуйтеся за встановленим графіком. Так само, як ви знаходите час на роботу, регулярний сон і прийоми їжі, потурбуйтеся і про те, щоб спланувати час для тренувань і не порушувати графік. Регулярний режим занять спортом так само необхідний, тому намагайтеся дотримуватися його.

Почніть тренуватися прямо сьогодні!

Складіть на папері список причин, які заважають вам займатися спортом. Потім переглянете всі ці причини і зрозумійте, що тільки ви самі собі заважаєте вести здоровий, активний спосіб життя. Просто знайдіть заняття, яке буде вам до душі – йога, бодібілдинг, фітнес, зумба, танці, плавання... І вперед, назустріч своїй мрії!

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас