Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 способів угамувати біль в критичні дні

5 способів угамувати біль в критичні дні
 

Помірні болі при менструації виникають приблизно у 70% жінок і дівчат дітородного віку. Від цього неприємного симптому нікуди не дітися, але його інтенсивність можна зменшити так, що дискомфорт під час особливих днів не завадить вашій щоденній активності.



1. Дотримуйтеся дієти

Правильна дієта під час менструації здатна поліпшити загальне самопочуття і знизити нервозність. Уникайте кави і алкоголю. За тиждень до місячних відмовтеся від жирної, смаженої їжі і солодкого, скоротіть кількість м'яса і молочних продуктів в раціоні, намагайтеся не переїдати. Вживайте більше фруктів і овочів, пийте 2-2,5 літра рідини в день – чистої води і фруктових або овочевих соків.

2. Не відмовляйтеся від фізичної активності

Зводити всю активність під час менструації до нуля не зовсім вірно. Силові та тривалі навантаження в ці дні протипоказані, але легкі фізичні вправи і прогулянки, навпаки, здатні полегшити больові відчуття.

«Якщо ви займаєтеся аеробними видами спорту – бігом, танцями, шейпінгом і т.д., - навантаження слід знизити на третину. Також скоротіть час тренування, так як в цей період ви швидше втомлюєтеся через нестачу гемоглобіну», - коментує питання лікар, експерт ТМ Helen Harper Наталія Гейко.

В цілому ж намагайтеся в ці дні вести звичний спосіб життя, відволікайтеся від думок про місячні: ви помітите, що чим менше думаєте про них, тим менше відчуваєте пов'язаний з ними дискомфорт, в тому числі і біль. Звертати на місячні менше уваги допоможе правильний вибір засобів особистої гігієни. Наприклад, ультратонкі прокладки Helen Harper Wings Ultra Top Dry непомітні під одягом. Разом з тим вони швидко проводять рідину і утримують її всередині навіть під тиском, завдяки чому прокладка залишається практично сухою, а присутність місячних – менш відчутною.

3. Виконуйте дихальні вправи

Щоб зняти спазм, ляжте на спину і покладіть на живіт неважкий предмет – наприклад, книгу. Глибоко дихайте носом і рухайте в такт животом, піднімаючи і опускаючи книгу. Напружте живіт на п'ять секунд, затримайте дихання. Повторіть кілька разів.

Масаж також здатний знизити больові відчуття під час менструації. Ляжте на спину і розтирайте живіт м'якими круговими рухами, розслабляючи м'язи.

4. Пийте настої лікарських трав

Народні засоби для зменшення болю під час менструацій засновані на різних трав'яних зборах. Інтенсивність болю допоможе знизити чай з листя малини. Залийте три чайні ложки листя склянкою окропу, дайте настоятися 15 хвилин. Пийте протягом дня маленькими ковточками.

Також спробуйте приготувати такий чай: залийте окропом корінь валеріани, листя м'яти перцевої і квіти ромашки в співвідношенні 1:1:2, настоюйте півгодини. Приймайте три рази на день по дві столові ложки. Цей збір допоможе заспокоїтися і приглушить неприємні відчуття.

5. При сильних болях приймайте лікарські препарати

Не поспішайте використовувати сильнодіючі медикаменти: найчастіше біль вдається вгамувати за допомогою звичайних спазмолітиків (но-шпа, спазмалгон). Якщо ж ці препарати не допомагають або для того, щоб угамувати біль, потрібно багато таблеток, обов'язково проконсультуйтеся з лікарем – можливо, знадобиться особливе лікування.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Helen Harper Anatomical Аloe: свіжість і комфорт кожен день

Справжня турбота – невидима і невідчутна. Вона просто є. З щоденними прокладками Helen Harper Anatomical Аloe ви будете відчувати тільки природну свіжість і чистоту. Ці прокладки стають гармонійною частиною білизни, тому протягом дня жінки навіть не помічають їх.

Вітамін D: давати чи ні?

Вчора до нас прийшла моя бабуся і принесла якісь крапельки. Вона дуже хотіла, щоб мама мені їх давала, тому довго говорила, які вони корисні. А мама сказала, що мені не потрібні ніякі крапельки, і вона не буде їх мені давати.

Helen Harper Multiform для будь-якої білизни

Сьогодні під кожен тип одягу можна купити спеціальну нижню білизну. Це дуже зручно. Під спортивну форму, наприклад, - сліпи, під обтягуючий одяг – стрінги або танга, під широкі спідниці – шортики, бікіні або боксери. А ось як бути з прокладками? Helen Harper пропонує відмінне рішення!

Helen Harper Wings Ultra Soft Night для комфортних ночей і міцного сну

Під час критичних днів лікарі рекомендують дотримуватися особливого режиму харчування і відпочинку, приділяючи увагу здоровому тривалому сну. Helen Harper Wings Ultra Soft Night – спеціальні прокладки, розроблені для нічної гігієни жінок в період, коли їм необхідна турбота і дбайливий догляд.