Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Готуй сани влітку, а самокат і велосипед – взимку

Готуй сани влітку, а самокат і велосипед – взимку
 

Думаєте зараз – не час купувати дитині такі речі? Помиляєтеся! І на це є цілий ряд причин! Дитячий самокат або велосипед – це не проста покупка, і тому до цього питання підготуватися варто заздалегідь. Такий підхід допоможе заощадити чимало коштів і при цьому вибрати найкращу модель для своєї дитини не тільки з точки зору комфорту і краси, але й максимальної користі для дитячого організму.



Ринок дитячих товарів сьогодні переповнений різними пропозиціями від найкращих компаній. Серед такого розмаїття вибрати саме те, що найкраще підійде для вашого малюка, не просто.

Навіщо дитині транспортний засіб?

Самокат, велосипед або навіть модний останнім часом беговел – це не просто іграшка заради розваги. У сучасному світі люди ведуть малорухливий спосіб життя, а дітям рух і фізичні навантаження вкрай необхідні для нормального розвитку. Правильно сконструйований самокат і велосипед дає навантаження не тільки на ноги, а й допомагає гармонійно розвивати всі групи м'язів.

Крім того, управління таким транспортним засобом сприяє розвитку координації руху і почуття рівноваги. При цьому, якщо ваш малюк ніколи раніше не катався на двоколісному велосипеді, не варто починати відразу з нього, інакше це загрожує великою кількістю травм, синців і саден. У цьому плані самокат може стати відмінним стартом, оскільки має низький центр тяжіння, і після нього дитині буде простіше зрозуміти, як їздити і керувати велосипедом, щоб після першого падіння бажання не пропало зовсім.

При цьому, вибираючи перший транспортний засіб для свого чада, зверніть увагу на деталі – він має бути виготовлений з надійних елементів, мати хороші амортизатори і бути стійким. Кількість коліс на велосипеді або самокаті має бути тим більшою, чим молодша дитина. Так, для дітей від 1-2 років можна купити велосипед або беговел з 3-4 колесами, з 3 років підійде і самокат з 4 колесами, а більш старшим дітям, які вже вміють керувати такими транспортними засобами, можна придбати і 2-колісні моделі.

Для найменших можна придбати і беговел, який теж навчить тримати рівновагу і одночасно керувати транспортним засобом. Сучасні самокати і велосипеди для дітей мають масу різноманітних конструктивних варіантів. Так, наприклад, є варіанти беговелів, до яких пізніше ви зможете прикріпити колеса, таким чином, заощадивши на покупці велосипеда для малюка.

Приємних вам покупок!

Автор: Сальнікова Катерина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас