Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

ВЕЛИКДЕНЬ 2011

Свято Світлого Христова Воскресіння, Великдень - головна подія року для православних християн і найбільше православне свято. Слово «Пасха» прийшло до нас з грецької мови і означає порятунок. У цей день ми торжествуємо позбавлення через Христа Спасителя всього людства від рабства диявола і дарування нам життя і вічного блаженства. Як хресною Христовою смертю здійснено наше спокутування, так Його Воскресінням дароване нам вічне життя.

Веснянки: дитячі віршики про весну (частина перша)

ДЕ ПОДІЛАСЯ ВЕСНА?

Диво дивне, дивина —
Де поділася весна?

Батькова депресія - чи є така?

Чи буває депресія у чоловіків, що недавно стали батьками? Чи є поява малюка причиною такого стану у чоловіка? І взагалі - чим вони незадоволені?

Перше купання - перші питання

Для всіх батьків перше купання малюка - подія особлива і хвилююча! Молоді матері іноді панікують: малюк занадто малий, він ковзає в руках, і потрібна вправність, щоб його утримати, особливо якщо новонародженому не подобається купання. Переживання матері під час першого купання природні, і краще, щоб їй допомогли справитися з цим близькі родичі, наприклад, мама або бабуся.

Акушерство і гінекологія - у світі абсурду

Подивіться, що відбувається, коли ми живемо неусвідомлено, автоматично, у сні, дрейфуємо. Коли питаєш пацієнтку - а чому ви так робили - хіба не помітна абсурдність того, що відбувається? Відповідь завжди здивована «не знаю, не думала, лікар сказав». Де вже тут говорити про відповідальність за свої дії, своє здоров´я, свою дитину, - коли людина навіть побачити, що з нею відбувається, не хоче. Про яке материнство можна говорити?

Дитячий фотоальбом майбутнього

Від самого народження малюка збирається величезна кількість дитячих фотографій. Деякі з них розміщують в стандартні фотоальбоми, роздруковують і ставлять у рамочки, дарують бабусям і дідусям. Однак більшість фотографій так і зберігаються на у цифровому вигляді та переглядаються вкрай рідко.

Великий Піст

З 7 березня у православних почався Великій піст – це час, коли віруючі люди готуються до найголовнішого свого свята – Воскресіння Христова. Як саме головне під час посту, слід тримати у душі слова митрополита Володимира, якими він благословив віруючих ще того року «По перше – в піст не їсти один одного, по друге – це весна для душі, по трете – це суворість для себе і милість до ближнього».

Шкільний ранець: як вибрати найкращий?

Неякісний ранець - це загроза здоров’ю і життю дитини

Батьки завжди хочуть найкращого для своїх дітей, тому ретельно ставляться до вибору найнеобхідніших дитячих товарів. На сучасному ринку дитячих товарів, який переповнений підробками та неякісними матеріалами, дуже непросто не помилитись і не дати себе обдурити. До вибору та купівлі якоїсь речі для дитини завжди треба підходити відповідально, але при виборі шкільного ранця відповідальність зростає у декілька разів, адже неякісний шкільний ранець – це загроза здоров’ю і життю дитини.

Виховуємо здорових їдців: привчіть дитину правильно харчуватися

Всім відомо, що простіше прищепити дитині, що називається, «з молодих нігтів» хороші звички, ніж потім все життя боротися з поганими. Але нам деколи так не вистачає терпіння і елементарних знань, що ми мимоволі пускаємо цю важливу справу на самоплив, наївно вважаючи, що дитина «коли зголодніє - сама зрозуміє», як треба складати свій раціон. А раптом не зрозуміє? Або коли зрозуміє, здоров´ю вже буде завдано значної шкоди?

Серйозні наслідки «жіночих хвороб»

Будь-які скарги в області «жіночих органів» мають стати приводом для негайного звернення до лікаря. Наслідки халатного відношення до свого здоров’я можуть бути катастрофічними!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас