Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Алергія на холод: симптоми і лікування

Алергія на холод (кріоаллергія) обумовлена порушенням теплообміну між тілом дитини та навколишнім зовнішнім середовищем. Причиною реакції є проблеми з серцево-судинною або ендокринною системою. У дітей, які страждають на холодову алергію, як правило, знижена температура тіла, проявляється мерзлякуватість ніг і рук. Сильний холод може спровокувати тахікардію, проблеми з кровотоком, гіпертонію.

Як боротися з безсонням?

Не будучи лікарем, Шекспір називав сон «головними ласощами на життєвому бенкеті». А хтось із християнських святих назвав його єдиним «задоволенням без каяття». Його якість впливає на стан нервової, імунної, серцево-судинної систем і навіть на тривалість життя.

Мороз і вагітність

Допитливі статистики підрахували, що восени народилося більше геніїв, ніж в усі інші пори року, разом узяті. А раз так, то зачаття відбувалося восени, а початок вагітності - на зиму. Жінки, які не раз народжували і мають можливість порівнювати, вважають, що взимку перша половина вагітності проходить комфортніше, ніж влітку: немає виснажливої спеки, запахів, задухи і т.д.

10 вправ для розвитку мовлення дитини

Дитині 3,5 роки, а вона говорить тільки 3-4 слова? Логопед каже, що дитині, щоб заговорити, треба розвивати м´язи обличчя, слух, вміти правильно дихати? Слід робити ось такі вправи.

Як захиститися від застуд і хвороб?

З настанням холодів кількість простудних і інфекційних захворювань стрімко збільшується. Проте, одні люди набагато краще опираються застудним захворюванням, ніж інші, які починають кашляти і чхати з першим ковтком холодного повітря. Як підвищити свій імунітет? Може, дійсно для цього необхідно лише щодня випивати пляшку кефіру? На жаль, ні! У житті все складніше, ніж в рекламі.

Чим лікуватися від застуди

Існує теорія, що майже 90% всіх захворювань дітям вселяють їх батьки! Діти до 12 років дуже тісно пов´язані з батьками, тому зауваження типу: «Промочиш ноги - захворієш», «Не облизуй бурульки, а то ...» - і інші діють як установка на захворювання. Але якщо все-таки дитина захворіла, не впадайте в паніку – подібні настрої тільки погіршать стан вашої дитини. Будьте спокійні, ласкаві і впевнені у зціленні дитини - і це передасться їй. А народні засоби допоможуть вам у цьому.

Прикорм немовляти

Перший рік життя малюка в плані харчування ділиться на дві частини: перша частина - це коли крихітка харчується тільки вашим молоком або адаптованими сумішами, і друга частина, коли в раціоні малюка з´являється "доросла" їжа.

Ультракомфортный выбор для малыша – Новые Huggies Ultra Comfort

Прекрасная новость для всех украинских мам! Новый Huggies Ultra Comfort – подгузник нового поколения уже на полках в магазинах.

7 правил інтимної гігієни

Ми виявляємо завидну постійність в турботі про шкіру обличчя і тіло. Однак ми можемо забувати, що ретельного і правильного догляду і уваги потребують і інтимні частини тіла.

Як захистити здоров´я взимку і бути красивою

Холод, що пронизує тіло і душу, вітер, мороз, холодні дощі і сніг - пізня осінь, зима і рання весна рідко радують людей гарною погодою. У холодні місяці дуже важливо максимально захистити своє тіло - в цей час турбота про своє здоров´я особливо актуальна.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас