Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Як захистити здоров´я взимку і бути красивою

Холод, що пронизує тіло і душу, вітер, мороз, холодні дощі і сніг - пізня осінь, зима і рання весна рідко радують людей гарною погодою. У холодні місяці дуже важливо максимально захистити своє тіло - в цей час турбота про своє здоров´я особливо актуальна.

Хроніки недосипу

Прагнучи все встигнути, ми спимо все менше і менше, обіцяючи собі, що вже у вихідні відіспимось напевно. Але, як виявилося, надолужити згаяне неможливо. Як і відіспатися про запас.

Перевір здоров´я малюка через його рефлекси

Існує близько ста способів перевірити здоров´я малюка, скористайся основними.
Шкала Апгар - перша оцінка в житті дитини. Відразу після появи на світ і ретельного огляду лікарями дитина отримує першу у своєму житті оцінку - за шкалою Апгар. Частота серцебиття, ритмічність дихання, м´язовий тонус, наявність перших рефлексів, колір шкірних покривів - все це оцінюється на перших хвилинах життя малюка. Кращі з кращих отримують 10 балів, більшість - 7-8.

Харчування при вагітності та годуванні груддю: потреба у білках

Що означають білки для людського організму? Без жодного перебільшення можна відповісти, що все! Дійсно, білок - це будівельна основа для росту і відновлення всіх без винятку біологічних тканин. Без білка неможлива жодна ферментативна діяльність, оскільки всі ферменти складаються з білкових компонентів.

Всі переваги збереження пуповинної крові

У будь-якій книзі, журналі чи телепередачі майбутній мамі навперебій даються рецепти здоров´я її майбутньої дитини. Звичайно ж, харчування, гімнастика, вітаміни і гарний настрій - все це обов´язкові складові здоров´я малюка, але майбутні батьки можуть ще до народження малюка зробити для нього набагато більше - забезпечити йому додатковий запас здоров´я, зібравши при пологах і зберігши стовбурові клітини пуповидної крові.

Збалансоване харчування

Вважається, що людина має потенційні можливості жити до 115 років, проте на даний час в США середня тривалість життя складає приблизно 74 роки. Працюючи над тим, щоб скоротити розрив між реальністю і можливістю, вчені виявили, що важливою умовою продовження життя і збереження здоров´я є правильне харчування.

Слідкувати за поставою потрібно з дитинства

Колись пряма спина була відмінною рисою аристократів і представників вищого суспільства. Тримати спину в усіх життєвих ситуаціях вчили і в інститутах шляхетних дівчат, і у військових училищах. У наші дні майже у половини випускників шкіл виявляються різні форми порушення опорно-рухового апарату.

Як обрати безпечні кисломолочні продукти вагітним і молодим мамам?

Сьогодні кисломолочні продукти (кефір, сир, йогурт і т.д.) є невід´ємною складовою раціону вагітних жінок і молодих мам. Вони підвищують імунітет, такий необхідний для народження здорової дитини, попереджають дисбактеріоз і запори, є природним джерелом кальцію. Їх позитивний вплив поширюється і на малят. Давно відомо - те, що їсть мама, прямо відображається на здоров´я її дитини. Незбалансоване харчування призводить до діатезу, порушень імунітету і алергії.

Як підтримати імунітет? Три дієві поради.

Осінь, пора листопада, ранкових туманів, дощів і... сезонного ослаблення імунітету. Тому в даній замітці я розповім про три прості способи, які допоможуть тобі в справі підвищення імунітету. При цьому я не буду розмірковувати про правильне харчування, заняття спортом, сон і відпочинок для підвищення свого імунітету. Я розповім про три речі, які ти зможеш робити щоранку, і які не вимагають ні часу, ні зусиль, але при цьому підвищать твій імунітет, а так само зроблять з сонно-сомнамбулічного тіла - бодряка-здорованя.

Корисні рецепти: якщо дитина застудилась

Діти часто застуджуються. Перша ознака того, що дитина застудилась, - це її неспокійна поведінка, часті сльози, капризи. Ну і, звичайно, виділення з носа, кашель і підйом температури.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас