Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Пийте воду, щоб бути у формі

Рекомендується в день випивати в середньому півтора літри води, а при фізичних навантаженнях і в спеку - ще більше. Якщо ви досить серйозно займаєтеся фізичними вправами, будьте особливо пильні, бо при зниженні споживання води навіть на 2% по відношенню до ваги тіла, ваш організм вже не зможе відповідати необхідним навантаженням. Не забувайте, що, роблячи навіть найпростіші вправи для м´язів живота, ви пітнієте. Намагайтеся пити після тренувань сильно мінералізовану воду, щотижня змінюючи марку води. Зневоднення приводить до закрепів, сухості шкіри і іноді - до підвищення рівня сечовини в крові. Іноді можуть з´являтися камені в нирках.

Як правильно чистити зуби

Питання «як правильно чистити зуби» виникає хоча б раз в житті у кожної людини в світі. Відбувається це тому, що незнання оптимальної технології чистки призводить до різних захворювань ротової порожнини - від карієсу до пародонтозу, і від цього не застрахований ніхто, навіть при покупці дорогих зубних щіток і паст.

Основи самомасажу: голова, обличчя, вуха, корпус, стопи

Існують прості прийоми масажу, які ви можете робити самостійно. Це відмінний спосіб «розвантаження» після напруженого робочого дня. Також ви можете насолоджуватися всіма перевагами масажу, занурившись в джакузі, де вода зробить все за вас.

Дитяча застуда - вилікувати і не нашкодити!

Дитяча застуда відноситься до вірусних хвороб і може передаватися повітряно-крапельним шляхом. Як правило, застуда у малюків носить сезонний характер. Не рідко малюки хворіють восени або навесні в сиру погоду, а також і взимку - якщо малюк буде переохолоджуватись. Але, якщо дитина з´їла немало морозива або випила холодний сік, вона може захворіти на застуду навіть і влітку. Переохолодження знижує імунний захист, і вірус може проникнути в дитячий організм.

Як доглядати за зубною емаллю

Одне з правил збереження зубної емалі в хорошому стані - це своєчасне очищення порожнини рота від шкідливих бактерій і правильне чищення зубів. Вибір зубної пасти залежить від смаку споживача, бажано лише, щоб вона містила фтор і не мала в складі цукру.

Чому у дітей виникають проблеми із зором?

Найбільш поширеними проблемами із зором у дітей є дальнозоркість і короткозорість. Якщо вражене тільки одне око в досить серйозній формі, то може розвинутися косоокість. У дуже рідкісних випадках причиною косоокості є параліч очного м´яза.

Як вибрати бандаж для майбутніх мам

Кожна жінка, яка очікує появи малюка, з часом стикається з тим, що живіт сильно округлюється на 5-6 місяці вагітності. Це відбувається у зв´язку зі стрімким ростом плода. Саме зараз настає час замислитися про те, щоб придбати бандаж - спеціальний предмет одягу, який здійснює підтримку зростаючого живота, знімаючи навантаження з м´язів спини.

Дитина погано спить

Найважливіші показники здоров´я малюка - це його сон і апетит. Сон дуже важливий для нормального росту і розвитку малюка. Під час сну організм дитини набирається нових сил, а нервова система відпочиває.

Алергія на холод: симптоми і лікування

Алергія на холод (кріоаллергія) обумовлена порушенням теплообміну між тілом дитини та навколишнім зовнішнім середовищем. Причиною реакції є проблеми з серцево-судинною або ендокринною системою. У дітей, які страждають на холодову алергію, як правило, знижена температура тіла, проявляється мерзлякуватість ніг і рук. Сильний холод може спровокувати тахікардію, проблеми з кровотоком, гіпертонію.

Як боротися з безсонням?

Не будучи лікарем, Шекспір називав сон «головними ласощами на життєвому бенкеті». А хтось із християнських святих назвав його єдиним «задоволенням без каяття». Його якість впливає на стан нервової, імунної, серцево-судинної систем і навіть на тривалість життя.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас