Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Здоров´я матері і дитини

Усе те, що ви забуваєте запитати у лікаря − про вітаміни, щеплення, алергію, сезонні хвороби (грип, простуда), чим небезпечні деякі ліки, що класти в домашню аптечку. А також безліч корисних і цікавих статей з порадами щодо профілактики і лікування захворювань, методів народної медицини та зміцнення здоров'я для всієї родини.

Нічний скрегіт зубами або бруксизм у дітей. У чому причина?

Іноді ночами зі спальні дитини доносяться дивні лякаючі звуки. Підійшовши ближче, мама бачить, як дитина епізодично рухає щелепами і голосно скрегоче зубами. Здається, малюк не спить, але все відбувається уві сні. Вранці ніяких спогадів. Це бруксизм.

Прості поради, як зберегти зір дитини

Зір дитини - це особлива турбота батьків, як і здоров´я дитини в цілому. Пропонуємо вам прості поради щодо порятунку дитячого зору.

Прощавай, осіння хандра!

Депресія - психічний розлад, що виникає, як правило, після негативних подій в житті. Хоча здатний розвинутися і без видимої причини. Отже, депресію можна розглядати як відповідь на стрес. А те, що причина не ясна, не означає, що її немає. На стрес організм обов´язково видає захисну реакцію - стан депресії. І чим сильніший стрес, тим глибший і триваліший розлад.

Перші прогулянки з дитиною

Іноді молоді мами, намагаючись якомога більше часу і турботи приділити малюкові, проводять з ним чотири і більше годин на вулиці. Малюк спить на вулиці, грає - але чи треба так багато? Насправді, прогулянки зовсім не обов´язково повинні бути тривалими.

Недоношений малюк: особливості організму

Враховуючи багато особливостей організму недоношеної дитини, на що ж треба звертати увагу? Не рідкістю є ретинопатія недоношених (при порушенні кровообігу в сітківці ока виникають зміни в структурі останньої, що тягне за собою в подальшому порушення з боку зору). Вона розвивається тільки у недоношених діток. Її ймовірність прямо пропорційна глибині недоношеності - чим раніше народжується недоношена дитина, тим вища вірогідність розвитку ретинопатії.

Масаж біологічно активних точок: природний спосіб стимулювати пологи

Що таке масаж біологічно активних точок шкіри?

Масаж біологічно активних точок шкіри - стародавнє мистецтво лікування, яке зародилося в Азії близько 6000 років тому. Це лікування пов´язане з тілом людини і з потоками природної енергії, що проходять через тіло. Масаж біологічно активних точок шкіри розглядає тіло як енергетичну систему і спрямований на усунення індивідуальних симптомів, шляхом звільнення з ділянок тіла блокованої енергії. Ці ділянки тіла називаються біологічно активними точками, які розташовуються на шляхах проходження енергії, які також називаються меридіанами.

Як захистити дитину від сонця на пляжі

Залучати дітей до відвідування пляжів можна в своєму регіоні, починаючи з 2-річного віку, а у віці 3-4 років дитину вже можна брати з собою на морський відпочинок. Брати дитину, яка не досягла трирічного віку, в регіон з різкою зміною клімату лікарі не рекомендують, оскільки в такому віці період акліматизації відчувається досить гостро.

Перший день після пологів. Невже все позаду?

Навіть не віриться, що пологи вже позаду. І вже відокремили послід, і наклали шви, і навіть дозволили ноги звести разом. І більше не роблять боляче. І що ж буде далі? Особливо цікаво, що ж буде в самий перший день твого нового життя.

Ускладнення в післяпологовий період

Кров´яні виділення з піхви зазвичай до другого місяця повністю закінчуються. Якщо ж кровотеча не припиняється і навіть, навпаки, посилюється, треба звернутися до лікаря. Причиною цих виділень можуть бути непомічений розрив м´яких родових шляхів, ерозія шийки матки або поліп. Залишки плаценти або оболонки плоду можуть викликати рясні виділення з різким неприємним запахом.

Гормональні контрацептиви: за і проти

У сучасному світі існує безліч засобів захисту від небажаної вагітності. З настанням тривалих та серйозних стосунків багато хто з нас починає замислюватися про використання гормональних контрацептивів. Чи варто їх приймати, і які небезпеки нас підстерігають?

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас