Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вологопоглинаючі пелюшки: гігієнічність та комфорт

Вологопоглинаючі пелюшки: гігієнічність та комфорт

Одноразові пелюшки — це гігієнічні засоби, призначені для захисту поверхонь від рідини та забруднень. Вони мають широку сферу застосування: від догляду за новонародженим до гігієни важкохворих та лежачих пацієнтів.

Особливості та призначення вологопоглинаючих пелюшок 

Одноразові пелюшки мають функцію швидко поглинати рідину та рідкі виділення і запобігати їх протіканню на інші поверхні. Вони складаються з трьох основних прошарків:

  • верхнього, виконаного з м'якої нетканої тканини, яка швидко пропускає вологу всередину та комфортна до тіла;

  • внутрішнього, зробленого з целюлозного пуху або штучного суперабсорбенту, наприклад, гідрогелю, що ефективно вбирає рідину та перетворює її на гелеподібну субстанцію;

  • нижнього, поліетиленового, призначеного для затримання рідини всередині пелюшки. 

Завдяки такому складу волога рівномірно розподіляється по всій поверхні абсорбуючого прошарку, тому пелюшка не збивається, а її поверхня залишається сухою та рівною.

Одноразові вологопоглинаючі пелюшки зазвичай мають прямокутну форму, що дозволяє максимально закрити поверхню ліжка чи кушетки. Вони випускаються у різних розмірах. Найбільші мають параметри 80×180. В одній упаковці знаходиться 20-30 пелюшок. 

Часто виробники вказують у маркуванні ступінь поглинання рідини. Він може бути середнім (normal) або підвищеним (plus, super). Іноді ці показники позначаються у мілілітрах або кількістю крапель. 

Одноразові пелюшки використовуються у різних ситуаціях. Вони необхідні у догляді за немовлятами: під час змін підгузника, повітряних ванн, масажу тощо. Вони допомагають захистити поверхню ліжечка, коляски, автокрісла у період привчання дитини до горщика. 

Також пелюшки застосовують у випадках нетримання сечі людьми похилого віку, щоб не бруднилась постіль та сидіння колісних крісел. Вони потрібні під час переодягання чи гігієнічних процедур.

В умовах лікарні одноразові пелюшки використовуються під час оглядів та різних процедур для забезпечення гігієнічності та захисту поверхонь від забруднення. Таке ж призначення вони мають у місцях загального користування, наприклад, кімнатах матері та дитини, масажних салонах тощо. Оскільки пелюшки чудово поглинають рідину за необхідності їх можна використовувати і замість рушника. 

Переваги використання одноразових пелюшок 

Вологопоглинаючі пелюшки — зручні та безпечні у користуванні. Тому їх можна застосовувати і для новонароджених, і для пацієнтів у післяопераційний період. 

До основних переваг цього виробу можна віднести:

  • відмінну функціональність — завдяки високому рівню абсорбції вони швидко та надійно вбирають вологу і унеможливлюють протікання;

  • комфортність застосування — верхній шар засобу залишається м'яким та сухим, він не липне до шкіри;

  • дотримання гігієнічних вимог — пелюшки є одноразовими та індивідуальними, що зменшує ймовірність поширення інфекції;

  • безпечність для здоров'я — їх виготовляють з гіпоалергенних матеріалів, що не викликають подразнень на шкірі 

  • компактність упаковки — пачка має невеликі розміри та вагу, тому її можна при необхідності брати з собою на прогулянку чи у дорогу;

  • доступна ціна — пелюшки коштують недорого, а їх використання дозволяє економити на засобах для прання. 

Купити одноразові вологопоглинаючі пелюшки у широкому асортименті можна в інтернет-магазині «СУХО». У каталозі представлені такі відомі бренди як Seni, Dailee, Tena, iD Expert. Продукція цих виробників відома високою якістю та поглинальними властивостями. 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як запобігти появі пелюшкового дерматиту

Практично кожній мамі хоча б раз довелося зіткнутися з такими проблемами, як пелюшковий дерматит, пітниця або попрілості у малюка. Ніжна шкіра дитини особливо схильна до впливу вологи, тертя і алергенів, саме тому профілактика появи цих неприємних симптомів повинна займати особливе місце в кожній молодій сім'ї.

Збираємо речі в пологовий будинок

Останній триместр вагітності... Емоції переповнюють Вас, водночас почуваєтесь щасливою та трішки розгубленою, адже хочеться все зробити правильно, нічого не забути, не опустити важливої деталі. Серед інших приємних клопотів - збір речей в пологовий будинок.

Бюджет молодої мами: як заощадити без втрати якості?

Народження дитини - подія радісна і хвилююча. Проте ця подія також вимагає значних змін у плануванні бюджету сім'ї, доходи якої, найчастіше, різко знижуються через те, що новоспечена мама йде в декретну відпустку. Пропонуємо вам подивитися на витрати на малюка раціонально.