Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи варто заводити домашню тварину для дитини?

Чи варто заводити домашню тварину для дитини?
 

Домашня тварина - це завжди бажаний подарунок для кожної дитини. Чому діти їх так люблять? Можливо, вони ближче до природи, ніж дорослі. Для дітей тварини цікавіші за іграшки: з ними веселіше грати, вони загадкові, грайливі, добрі і слухняні.


Якщо ви з домочадцями вирішили завести домашню тварину, відразу в голову приходить дві думки: тварини - це алергія, тварини - це бруд. А парадокс полягає в тому, що науково доведений той факт, що в будинку, де живуть тварини, діти хворіють менше. І алергії у них немає, тому що до алергенів виробляються антитіла.

У діток є потреба в спілкуванні, вони, наслідуючи дорослим, хочуть доглядати за кимось. Вони вчаться бути відповідальними за тварину, добрими і чуйними. У виборі домашньої тварини дуже важливо враховувати думки всіх членів сім'ї. А діти полюблять і маленьку собачку, і кошеня, адже важливо, щоб тварину любили всі члени сім'ї.

Дитині потрібно пояснити, що тварина - це не іграшка, а жива істота. Її потрібно годувати, вигулювати, купати, розчісувати, лікувати. Добре, якщо ви зможете привести хороший приклад поводження господаря з домашніми тваринами.

Домашні тварини мають унікальне вміння - розділяти з нами наші проблеми і радості. Вони можуть з нами порадіти, якщо у нас гарний настрій, і посумувати тоді, коли хочеться плакати. Вони все відчувають і розуміють, але не можуть висловити словами.

Наші питомці - це найкращий друг і співрозмовник. Собаці або коту можна довірити свою таємницю, і не переживати, що він про неї комусь розповість. Вони, живучи з нами, звикають до наших звичок, і стають схожими на нас. Вони мудрі, у них є чому повчитися. Тварина ніколи не кине дитину і не зрадить, на відміну від людей! А скільки є життєвих прикладів про те, наскільки собаки вірні своєму господареві!

Ще наука говорить про те, що кішки і собаки володіють чуттям наближення біди. Вони можуть вбирати в себе, як губка, негативну енергію. Посадивши з собою тварину, коли болить голова, через деякий час ви можете забути про головний біль. Вихованці мають лікувальні властивості.

Якщо ви не готові завести собаку чи кота - заведіть дитині хом'ячка, рибок або папужку. Відповідальність за життя тварини є, але клопоту трохи менше. Про таких маленьких тварин залишаються найтепліші спогади. Тварини замінять друга або подругу, врятують від самотності і стануть частиною сім'ї.

Якщо ви купили тварину, відразу розкажіть дитині про висловлення Екзюпері: «Ми відповідаємо за тих, кого приручили», залишаємося його господарем і другом на все життя. Не забороняйте заводити тварин, і не викидайте назад бездомне кошеня! Адже ви можете подарувати йому щасливе життя, а дитина - свою любов і ласку. Воно відповість вам відданістю і вірністю, адже у тварини немає почуття злості і ненависті, на відміну від людини.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

10 аргументів «за» домашніх тварин

Практично кожні батьки рано чи пізно задаються питанням: чи потрібно заводити домашню тварину, коли в будинку вже є маленька дитина? Домашні тварини, хоч і більш доглянуті, тим не менш, можуть принести чимало додаткових клопотів, але з іншого боку, від появи домашнього улюбленця атмосфера сім'ї значно покращиться. На сайті http://krisa.org.ua/ ви зможете почитати про різних домашніх тварин та догляд за ними й вибрати ту, від якої будете в захваті і ви, і малеча. А ми далі розповімо, чому ВАРТО завести домашнього улюбленця, коли в будинку живуть діти.

Домашні тварини і малюки. Що потрібно знати майбутнім батькам.

Існує думка, що діти, які живуть поряд із домашніми тваринами, в майбутньому мають більш високий рівень IQ та краще розвинені адаптивні властивості. Це підтверджують і психологи. Але існують певні загрози, про які ми і хочемо поговорити.

Домашні тварини та їх значення в розвитку дітей

У якийсь момент кожен малюк обов´язково звертається до батьків з проханням завести в будинку песика чи котика. Але не завжди це можливо - не дозволяють розміри квартири, у мами алергія. А давайте подивимося, що в психо-емоційному розвитку дитини значать тварини.