Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Якою повинна бути дитяча кімната?

Якою повинна бути дитяча кімната?
 

Для кожної дитини дитяча кімната - це її особливе і незамінне місце у всій квартирі або будинку. Це її особистий простір, маленький світ, в якому панують м'які іграшки різних розмірів, всілякі ігри, різні брязкальця і дрібнички.


Всі батьки хочуть, щоб дитяча кімната дитині приносила радість. Зробити її надзвичайно красивою - ось наше завдання. Не варто переживати, що у вас може щось не вийти. Розплануйте простір в кімнаті, придумайте цікавий дизайн, виберіть шпалери та меблі. Саме це вважається головним у ремонті. Пам'ятайте, що дитяча кімната повинна бути комфортною, затишною, невеликою. Маленька кімната, як стверджують психологи, найбільш підходить малюкові. Звідси - схильність дітей до будівництва халабуд, різних маленьких будиночків, шалашів.

У дитячій кімнаті повинна панувати атмосфера спокою, гармонії і творчості. Облаштовуючи або оновлюючи її, потрібно враховувати ряд нюансів. Шпалери, приміром, слід вибирати не за ціною, а за якістю. Найкраще для дитини - це екологічно чисті шпалери. Проконсультуйтеся з продавцем, напевно ви зможете вибрати саме те, що вам потрібно. А ось дизайнери вам можуть запропонувати поєднання декількох шпалер або фотошпалери, яких зараз також предостатньо.

Що стосується підлоги, то тут найкращий варіант - ковролін або палас, оскільки лінолеум і ламінат здатний виділяти смоги - дуже шкідливі і непомітні речовини. Ваша підлога буде м'якою, теплою і цілком безпечною. Тим більше, коли малюк підросте, він буде повзати, крутитися, грати на підлозі, а може там і заснути. Необхідно стежити за покриттям і утримувати його в ідеальній чистоті і порядку.

Колір дитячої також грає не останню роль. Бажано, щоб інтер'єр був яскравим, барвистим, жвавим. Але кольори повинні бути м'якими, не тривожними для психіки дитини. Помічено, що синій і блакитний колір здатні заспокоїти, утихомирити. Саме тому багато батьків дотримуються цих відтінків в спальні. Але не варто забувати і про інші кольори, їх різні поєднання. Дитяча кімната вашого чада повинна бути такою, щоб увійшовши до неї, вам не хотілося з неї виходити.

Автор: Зайцева Ірина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Меблі в дитячій кімнаті: що потрібно придбати?

Облаштування дитячої кімнати – важливий етап, адже саме від того, наскільки грамотно він виконаний, багато в чому залежатиме, чи комфортно дитині буде перебувати у її маленькому світі – у власній кімнаті. Один з важливих моментів – правильний підбір та розміщення меблів. Які саме меблі потрібні в дитячій, як підібрати якісні корпусні і мякі меблі, яким матеріалам надавати перевагу?

Безпечна дитяча: що потрібно передбачити?

Всі батьки бажають для своєї малечі тільки найкращого. І звичайно, коли справа стосується облаштування дитячої кімнати, в першу чергу, хочеться зробити її і безпечною, і комфортною для крихітки, тому до цього питання підходять з особливою уважністю і педантичністю. Як зробити дитячу кімнату по-справжньому безпечною для вашого чада у всіх сенсах цього слова? Своїми порадами ми поділимося з вами далі.

Як вибрати покриття підлоги в дитячу

Безсумнівно, всі батьки хочуть, щоб кімната малюка була не тільки красивою, але і максимально безпечною. Тому, вибираючи покриття підлоги для дитячої, варто керуватися не тільки естетичними міркуваннями, але і турботою про здоров'я малюка. Матеріал, яким покрита підлога в кімнаті для дітей, повинен бути гіпоалергенним, антистатичним, екологічним і теплим. Цим вимогам відповідають багато сучасних матеріалів, тому давайте розглянемо більш докладно всі можливі варіанти для дитячої кімнати.

Як заощадити на облаштуванні дитячої кімнати

Усім батькам без винятку хочеться, щоби їхній малюк зростав в достатку і нічого не потребував. На жаль не всі сьогодні заробляють стільки, щоб без проблем забезпечити всі потреби свого малюка і свої власні. Меблі – одна з найбільш витратних статей бюджету, саме тому сьогодні ми хочемо поділитися з вами простими порадами, як можна заощадити на облаштуванні дитячої кімнати.