Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

У що татові пограти з дитиною

У що татові пограти з дитиною

Перший страх і розгубленість в очах багатьох, навіть морально підготовлених татусів, з'являється, коли доводиться вперше залишитися з дитиною наодинці. Що з нею робити? Якось розважити і в щось пограти? Але у що? Адже це жіноча справа - усюсюкать з дітьми! Але ось в цьому ми якраз і хочемо посперечатися, адже є такі ігри, правильно грати в які вміють і можуть тільки татусі.


Важливість татусевої участі

Татусі бувають абсолютно різні. У той час, як одних неможливо відірвати від малюка, інші вважають метушню з дитиною чисто жіночою справою, не вартою серйозного чоловіка. Насправді, контакт дитини з татом, будь-то хлопчик чи дівчинка, вкрай важливий для встановлення контакту і створення згуртованої сім'ї. Тато і мама ні в чому один одного не заміняють. Це дві окремих людини, ролі яких в житті дитини категорично відрізняються.

Татусеві ігри

Тато може грати з дитиною як в тихі, так і в активні і рухливі ігри. Обидва варіанти можуть бути цікаві для дитини, якщо правильно знайти до неї підхід і вибрати час.

До рухливих ігрор, в які можна грати в денний час або у вихідні дні належать:

- гра в кочки. Малюк сідає на коліна, читається віршик, і на слові «бух!» малюк провалюється між батькових колін. Зрозуміло, тато в цей час повинен підтримати малюка руками;

- перекочування м'яча. Просте перекидання м'яча може викликати у дитини бурю емоцій;

- машинки. Світ машинок, мостів, перевезень і гонок жодну дитину не залишить байдужою, навіть якщо мова йде про маленьку татову принцесу;

- жартівлива метушня. Найпростіший спосіб встановити контакт і викликати посмішку у дитини.

Жартівлива боротьба, що супроводжується лоскотом, завжди дає багато позитивний емоцій усім учасникам, і, крім того, дає додатковий тактильний контакт, такий важливий у відносинах.

Серед спокійних ігор, які допоможуть захопити малюка, можна відзначити:

- настільні ігри. Будь-які на вибір, які захоче твій малюк;

- пізнавальні ігри. Ті, які допоможуть малюкові отримати нові знання. В ігровій формі діти вбирають їх як губка;

- будівництво. Немає жодної дитини, яка відмовиться своїми руками разом з татом побудувати якийсь будинок або робота-трансформера, щоб потім влаштувати з ним бої;

- головоломка. Спільне вирішення проблем завжди дуже зближує - це відомий факт. А головоломка – це та ж невелика проблема, вирішивши яку разом, ви станете ще трохи ближче один до одного.

Головне - почати!

Ми впевнені, що твоєму малюкові припаде до смаку як мінімум одне заняття з усіх перерахованих вище. Чим саме він любить займатися, ти ніколи не дізнаєшся, поки не спробуєш. Просто почни грати з дитиною, і ти побачиш, що вона сама розповість тобі про свої бажання і покаже багатий світ своєї уяви. Якщо ти все ще вважаєш, що грати з дитиною нудно - спробуй зрозуміти її бажання і все може різко змінитися!

За матеріалами mama.ua

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як економити після появи дитини: поради для молодих батьків

Ні для кого не секрет, що зараз народити і виростити дитину – задоволення не з дешевих. Всі ми хочемо, щоб наші дітки ні в чому не мали потреби, але далеко не у всіх молодих батьків є можливість купувати все необхідне малюкові, не замислюючись про витрати. І для більшості молодих сімей ця нова стаття витрат (на все, що необхідно малюкові) просто непомірна. Наші поради допоможуть вам грамотніше планувати сімейний бюджет і розпоряджатися грошима, які у вас є.

Як правильно облаштувати дитячу спальню?

Цим питанням задаються всі майбутні батьки в очікуванні маленького дива. Дитяча – це не просто місце, де малюк спатиме, це місце, де малюк буде проводити основну масу свого часу, саме тому дитяча спальня повинна бути максимально комфортна для нього.

Денний сон малюка: втоміть дитину перш, ніж вона вимотає вас

Не буває матусь з маленькими дітьми, які не хотіли б відпочити під час денного сну малюка. З наближенням післяобіднього часу мама починає мріяти про те, щоб теж подрімати, почитати улюблений журнал або поспілкуватися з подругою, не відволікаючись постійно на дитину.

Яким має бути дитячий одяг на літо

Більшу частину свого часу влітку діти проводять на відкритому повітрі: у дворі, на річці, на вулиці з дітворою, на морському березі. Діти люблять грати в різні ігри та багато рухаються. Вони і так довго чекали тієї пори, коли можна буде погрітися під довгоочікуваним сонечком, зустріти старих друзів і побігати разом з ними.