Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як правильно облаштувати дитячу спальню?

Як правильно облаштувати дитячу спальню?
 

Цим питанням задаються всі майбутні батьки в очікуванні маленького дива. Дитяча – це не просто місце, де малюк спатиме, це місце, де малюк буде проводити основну масу свого часу, саме тому дитяча спальня повинна бути максимально комфортна для нього.



Почати облаштування дитячої спальні варто з вибору кімнати. Якщо у вас є кілька варіантів, тоді віддайте перевагу найсвітлішій і найсухішій кімнаті, яку з легкістю можна в будь-який момент провітрити. У такій кімнаті дитина зможе добре спати, а здоровий сон в перші роки життя для малюка – найважливіше, а також з інтересом вивчати навколишній світ.

Що ж стосується стін і стелі, то краще вибирати світлі тони – на відміну від яскравих фарб, вони не будуть дратувати малюка, і подарують йому спокій. Сам тон може бути різним, залежно від статі дитини або смаку батьків. Підлога повинна бути завжди теплою і комфортною, щоб малюк міг спокійно сидіти, повзати і грати без ризику застудитися, тому підлогу варто покрити м'яким килимом.

Наступне, про що необхідно подумати – це меблі для дитини. На жаль, не всі меблі можна взяти на виріст, так що ви повинні бути готові до того, що поки ваше чадо не виросте, вам доведеться кілька разів змінити основні елементи кімнати. Багато молодих батьків намагаються максимально обставити дитячу спальню меблями під приводом того, щоб малюк ні в чому не мав потреби.

Насправді, на перший час дитині знадобиться максимум вільного простору для ігор, що означає – мінімум меблів у кімнаті. Що дійсно потрібно вашому малюкові? На перший час йому вистачить простого ліжечка, тумбочки і невеликої шафки. З часом, коли малюк навчиться ходити і сидіти, йому знадобитися невеликий столик і стільчик. І тільки потім, через деякий час, цей невеликий столик замінить учнівський стіл з хорошим стільцем.

Серед усього розмаїття моделей дитячих меблів, віддати перевагу все ж краще дерев'яним меблям з екологічних і міцних матеріалів, які легко винесуть дитячі стрибки і не нашкодять дитині. Меблі для дитячої спальні повинні мати округлі лінії, щоб ваша дитина не могла поранитися об них.

Ну і, звичайно ж, освітлення. Якщо ви хочете з перших днів привчати дитину до самостійності і укладати її спати в окремій кімнаті, тоді неодмінно обзаведіться нічником. Так ваш малюк зможе спати спокійніше. Не тільки нічник, а й все освітлення в кімнаті має бути м'яким і приглушеним, тоді дитина буде завжди відчувати себе комфортно в своїй кімнаті.

Автор: Сальнікова Катерина
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як економити після появи дитини: поради для молодих батьків

Ні для кого не секрет, що зараз народити і виростити дитину – задоволення не з дешевих. Всі ми хочемо, щоб наші дітки ні в чому не мали потреби, але далеко не у всіх молодих батьків є можливість купувати все необхідне малюкові, не замислюючись про витрати. І для більшості молодих сімей ця нова стаття витрат (на все, що необхідно малюкові) просто непомірна. Наші поради допоможуть вам грамотніше планувати сімейний бюджет і розпоряджатися грошима, які у вас є.

Як облаштувати дитячу кімнату для двох

Облаштувати кімнату для дитини – завдання непросте, не кажучи вже про те, щоб зробити кімнату комфортною для двох дітей. Особливо складно це зробити, якщо діти різного віку і статі. У кожного з них є свої потреби , які потрібно врахувати. Кожному з них необхідно місце для навчання, відпочинку і сну. Як це краще зробити, давайте розглянемо сьогодні.

Денний сон малюка: втоміть дитину перш, ніж вона вимотає вас

Не буває матусь з маленькими дітьми, які не хотіли б відпочити під час денного сну малюка. З наближенням післяобіднього часу мама починає мріяти про те, щоб теж подрімати, почитати улюблений журнал або поспілкуватися з подругою, не відволікаючись постійно на дитину.

Яким має бути дитячий одяг на літо

Більшу частину свого часу влітку діти проводять на відкритому повітрі: у дворі, на річці, на вулиці з дітворою, на морському березі. Діти люблять грати в різні ігри та багато рухаються. Вони і так довго чекали тієї пори, коли можна буде погрітися під довгоочікуваним сонечком, зустріти старих друзів і побігати разом з ними.