Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чи може вагітна жінка жити статевим життям?

Чи може вагітна жінка жити статевим життям?
 

Часто жінок цікавить це делікатне питання: чи можна жити статевим життям під час вагітності? Адже в очікуванні дитини майбутня матуся переживає стільки фізичних і духовних змін, всі її думки і дії спрямовані на створення захисту нового життя, що росте в середині, тільки б не нашкодити, не зробити щось неправильно!



Варто сказати, що думка лікарів тут практично однозначна: якщо вагітність не супроводжується ускладненнями – протипоказань проти інтимних близькості немає. Вам не варто хвилюватися про комфорт дитини, адже вона захищена м’язовою оболонкою матки і навколоплідними водами.

Близькість між майбутніми батьками несе цілу хвилю позитивних емоцій, які найкращим чином впливають на психоемоційний стан вагітної жінки, а відповідно і дитини. Крім того, простагландини (похідні ненасичених жирних кислот), які є у спермі чоловіка, сприяють дозріванню шийки матки та формуванню готовності до пологів. Ще один позитивний момент – зміни рівня статевих гормонів в крові, що відбуваються під час вагітності, вносять новизну відчуттів, жінка здатна відчути те, чого раніше ніколи не відчувала під час інтимної близькості.

Категоричні заборони, зумовлені медичними показаннями бувають вкрай рідко. Звісно, Ваш лікар попередить Вас про наявність цих протипоказань. Основними з них є наступні:

• загроза викидня або передчасних пологів (скорочення матки сприяє початку родової діяльності);

• якщо Ви вже пережили викидень чи передчасні пологи, лікарі часто рекомендують утриматись від статевого життя на пізніх термінах вагітності;

• інколи лікар може рекомендувати тимчасово стриматись від близькості на ранніх термінах вагітності;

• якщо плацента розташована низько, лікарі також рекомендують відмовитись від інтимних стосунків, адже існує ризик спровокувати кровотечу;

• коли присутній розрив плідних оболонок.

Отже, з усіх наведених фактів можна зробити висновок, що у випадку, коли жінка повністю здорова, вагітність протікає без ускладнень – жодних вагомих фізіологічних заборон щодо інтимних стосунків під час вагітності не існує. Кожен організм і кожна вагітність – особлива, тому в таких питаннях все ж краще проконсультуватися з гінекологом. Але нехай жодні забобони та інша сумнівна інформація не лякає Вас і не вводить в оману!

Насолоджуйтесь своїм новим станом!

Автор: Марта Павлюк
 

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

«Вагітність» чоловіка

Вагітною жінка одна не буває, якщо вона живе з близькою людиною. Зазвичай завжди «вагітні» обидва партнери. Як це може бути? Усім відомо, що в людей, що живуть разом, які близькі одне одному, навіть думки сходяться, вони стають схожими ззовні, повторюються симптоми хвороби в обох, якщо хворіє один (не про інфекційні хвороби).

Які обстеження мають проходити вагітні жінки у лікарні?

Уже під час першого вашого візиту до жіночої консультації гінеколог випише вам купу направлень на різноманітні обстеження і аналізи для вагітних. І хоча кожне з них має свою конкретну ціль, усі вони спрямовані на те, щоб надати вам і вашій дитині найкраще піклування під час вагітності.

Секс під час вагітності: найкращі пози

Упродовж століть про секс під час вагітності не прийнято було говорити. Для наших прародителів, мало інформованих лікарями і знахарями, секс «в положенні» був чимось негігієнічним, заразливим. Якби вони придивилися до цього питання уважніше, вони б зіткнулися з абсолютно іншою картиною: сьогодні живіт вагітної жінки еротичний, вагітні зірки знімаються голими для модних журналів, а медики рахують статевий акт під час вагітності таким же або навіть здоровішим заняттям, ніж в «звичайному» стані.

Секс під час вагітності

Чи можна під час вагітності займатися сексом? Ознайомтеся з усіма "за" та "проти" та вирішіть це питання для себе один раз і назавжди.