Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

5 порад по догляду за малюком в літню пору

5 порад по догляду за малюком в літню пору
 

Літо – прекрасний час для малюка: сонячні промені дарують крихітці вітамін D, а свіжі сезонні овочі та фрукти допомагають запастися безліччю інших корисних речовин на рік вперед. Разом з тим влітку дитині потрібен особливий догляд. Про те, який саме – в нашій статті.



1. Будьте обережні з прямими сонячними променями

Сонячні ванни необхідні дитині, так як під їхньою дією виробляється вітамін D, проте на першому році життя дитині краще приймати їх під непрямими сонячними променями: шкіра немовляти ще не виробляє меланін (пігмент, який поглинає ультрафіолет), що значно збільшує ризик обгоріти.

Слідкуйте за тим, щоб голівка, ручки і ніжки малюка під час прогулянки були прикриті. В аптеці можна придбати спеціальні сонцезахисні засоби для дітей з маркуванням «від 6 місяців» або навіть «від 0 місяців». Втім, такою косметикою зловживати не варто; використовуйте її лише в тому випадку, якщо немає іншої можливості вберегти малюка від сонячних променів. Під прямими сонячними променями дитині не рекомендується проводити більше 30-40 хвилин на день; решту часу її краще тримати в тіні навісу або дерев.

2. Вибирайте для прогулянки правильний час

Вивозити малюка на прогулянку можна відразу після виписки з пологового будинку. Спочатку тривалість перебування крихітки на свіжому повітрі не повинна перевищувати 15-20 хвилин, надалі поступово збільшуйте цей проміжок часу.

Оптимальний час для прогулянок – вранці і ввечері. У період максимальної сонячної активності, з 11 до 17 години, від прогулянок краще утриматися.

3. Не допускайте перегрівання

У маленьких діток процес терморегуляції ще не налагоджений, тому ризик отримати влітку тепловий удар особливо великий. У спекотну погоду для малюка цілком достатньо підгузника і легкої сорочечки.

«Влітку одягайте малюка в одяг з натуральних тканин; вироби з синтетики – не найкращий вибір для крихітки. Вибираючи підгузки, звертайте увагу на те, щоб вони добре пропускали повітря і дозволяли шкірі дитини дихати, - такі характеристики мають Helen Harper Baby. Також пам'ятайте, що влітку підгузник слід міняти не рідше, ніж раз на три години», - відзначає педіатр, експерт ТМ Helen Harper Наталія Гейко.

Крім того, щоб вберегти малюка від перегрівання, не залишайте його надовго в колясці з високими бортами – краще покладіть дитину на застелену рівну поверхню. У спеку не варто завішувати коляску сіткою, так як дитині буде нічим дихати

4. Купайте малюка частіше

Здорову дитину слід купати щодня, влітку ж число водних процедур можна збільшити до 2-3 на день. Якщо на вулиці спекотно, можете купати крихітку в більш прохолодній, ніж зазвичай, воді.

Хімічний склад води у відкритих водоймах не завжди безпечний для малюка. Якщо ви відправляєтеся на відпочинок, краще не ризикувати: візьміть з собою надувний басейн і наповніть його проточною водою.

5. Будьте уважні при виборі літнього відпочинку

Період акліматизації у малюка триває довше, ніж у дорослого, і становить приблизно 1-2 тижні. Таким чином, поїздка на курорт менше ніж на 4 тижні навряд чи піде на користь здоров'ю крихітки. Крім того, лікарі рекомендують подорожувати в іншу кліматичну смугу з дитиною лише після того, як їй виконається три роки; в іншому випадку краще вибрати відпочинок на дачі або в селі неподалік від міста.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Helen Harper Baby: там, де живе дитинство

З появою малюка в дім приходить чарівний світ дитинства. Першими з'являються зайчата, ведмежата, кошенята, левенята і навіть жирафи! Чому вони? Та тому, що саме ці тваринки зображені на підгузниках Helen Harper Baby!

ДВІЧІ МАМА

Уявляєте, у нас вдома з'явився ще один малюк, зовсім крихітний. І тепер моя мама постійно зайнята ним: годує, робить масаж, змінює підгузники, носить на ручках, коли він плаче, а плаче по ночах він, до речі, вдень і вночі. Загалом, тепер мамі зовсім ніколи грати зі мною. Як же так вийшло? А раптом у нас з'явиться ще один малюк? Що тоді буде?

Як правильно годувати хвору дитину?

Мої мама з татом сьогодні сильно засмучені. Вони кажуть, що я захворів, і мене треба лікувати. А ще мама дуже переживає, тому що я не їм. А мені, і справді, зовсім їсти не хочеться: ковтати боляче, ніс не дихає. Може, я поїм пізніше, мамочка?

Helen Harper Baby – підгузник, якого малюк не помічає

Ще недавно малюк ледь міг перевертатися в ліжечку, а сьогодні він вже міцно тримає маму з татом за руки і робить свої перші кроки. Зростає не по днях, а по годинах! З перших днів і майже до 2-х років карапузу потрібні засоби гігієни, настільки зручні, щоб він практично не помічав їх. Підгузки Helen Harper Baby створені, щоб підлаштовуватися під зростаючі потреби малюків, тому діти відчувають себе в них дуже комфортно.