Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Поради мамам: як правильно одягати малюка влітку?

Поради мамам: як правильно одягати малюка влітку?
 

Новонароджений малюк здається настільки крихким! Мамі хочеться захистити дитину від усього світу, закутавши її посильніше. Інші батьки, навпаки, немилосердно загартовують своє чадо з перших днів життя. Але не варто впадати в крайнощі: через несправність системи терморегуляції дитина легко піддається як перегріванню, так і переохолодженню – і обидва ці сценарії однаково небезпечні.



Як не заплутатися в порадах бабусь, подружок і модерних книжок? Як одягнути малюка влітку так, щоб йому було комфортно? Давайте розбиратися.

1. Вдома

Молоді матусі часто роблять одну й ту ж саму помилку: одягають новонародженого занадто тепло. Якщо дитина буде постійно закутана, її організм не навчиться правильно функціонувати в умовах прохолодної температури, що загрожує постійними простудними захворюваннями в майбутньому.

У спекотні літні дні, перебуваючи вдома, дитина може бути одягнена максимально легко. При температурі вище 20-25ºC градусів в приміщенні одягайте малюка тільки в бавовняний комбінезончик або кофточку. Якщо температура наближається до 30ºC, дозвольте дитині приймати повітряні ванни, лежачи на простирадлі голяка. При 17-20ºC в кімнаті можна не боятися перегріти дитину, так як зайве тепло піде в процесі дихання.

2. На прогулянці

Якщо дитині жарко, і вона потіє, то найменшого вітерця може вистачити, щоб малюк застудився. При температурі 20-25ºC, характерній для літа, одягайте малюка в легку сорочечку і повзунки, не забувайте про чепчик на голову. Якщо температура на вулиці зашкалює за 30ºC, виходьте на прогулянку рано вранці і ввечері, коли спека спаде. Одягайте малюка в боді з коротким рукавом або футболочку і шортики.

У вітряну, прохолодну погоду одягати малюка потрібно тепліше, поверх бавовняного шару одягу одягніть щільний комбінезончик і укрийте крихітку тонкою ковдрою або пелюшкою. Щоб достовірно дізнатися, чи не холодно дитині, покладіть палець під колінний або ліктьовий згин малюка: якщо шкіра там прохолодна, дитину потрібно одягнути тепліше.

3. Під час сну

Під час сну дитина на тривалий час залишається без нагляду. Враховуйте це при виборі одягу на ніч. Вибирайте сітчасті ковдри, які пропускають повітря, і в'язані чепчики, крізь які малюк зможе дихати, навіть якщо вони сповзуть на обличчя. Якщо на ніч вдається охолодити кімнату до комфортних для малюка 22-23ºC, одягніть його в тонкий комбінезон. При більш високій температурі одягайте малюка для сну лише в одноразовий підгузник і маєчку або просто в підгузник, але при цьому прикрийте його простирадлом. Підгузник рекомендується міняти не рідше, ніж раз на 3-4 години. Але що робити, якщо дитина спокійно спить довше? Як міняти підгузки, наприклад, вночі?

«У нічну пору сечовипускання відбувається рідше, ніж вдень, так що підгузник можна міняти рідше. До того ж сучасні підгузники створені для того, щоб сон малюка був комфортним. Наприклад, Helen Harper Baby мають інноваційну систему поглинання Dry Feel, яка повністю вбирає виділення. Якщо дитина спить спокійно, і її нічого не турбує, не раджу будити її для зміни підгузника», - коментує педіатр, експерт ТМ Helen Harper Наталія Гейко.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Helen Harper Baby: там, де живе дитинство

З появою малюка в дім приходить чарівний світ дитинства. Першими з'являються зайчата, ведмежата, кошенята, левенята і навіть жирафи! Чому вони? Та тому, що саме ці тваринки зображені на підгузниках Helen Harper Baby!

ДВІЧІ МАМА

Уявляєте, у нас вдома з'явився ще один малюк, зовсім крихітний. І тепер моя мама постійно зайнята ним: годує, робить масаж, змінює підгузники, носить на ручках, коли він плаче, а плаче по ночах він, до речі, вдень і вночі. Загалом, тепер мамі зовсім ніколи грати зі мною. Як же так вийшло? А раптом у нас з'явиться ще один малюк? Що тоді буде?

Як правильно годувати хвору дитину?

Мої мама з татом сьогодні сильно засмучені. Вони кажуть, що я захворів, і мене треба лікувати. А ще мама дуже переживає, тому що я не їм. А мені, і справді, зовсім їсти не хочеться: ковтати боляче, ніс не дихає. Може, я поїм пізніше, мамочка?

Helen Harper Baby – підгузник, якого малюк не помічає

Ще недавно малюк ледь міг перевертатися в ліжечку, а сьогодні він вже міцно тримає маму з татом за руки і робить свої перші кроки. Зростає не по днях, а по годинах! З перших днів і майже до 2-х років карапузу потрібні засоби гігієни, настільки зручні, щоб він практично не помічав їх. Підгузки Helen Harper Baby створені, щоб підлаштовуватися під зростаючі потреби малюків, тому діти відчувають себе в них дуже комфортно.