Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Топ-5 найкорисніших ігор для малюків

Топ-5 найкорисніших ігор для малюків
 

Навіть якщо ви дуже заклопотані, завжди знаходьте час для активних ігор зі своїм малюком. Ігри дуже важливі для психічного та фізичного розвитку маляти. Правильно підібрані для дитини 1-2 років ігри знайомлять її з оточуючим світом, вчать правильно виражати свої емоції, тренують м’язи, розвивають дрібну і велику рухову моторику.



Пропонуємо добірку з 5 кращих ігор, які обов’язково сподобаються вашому малюкові. Вони універсальні, бо дитина може грати в них з мамою, татом, бабусею, дідусем, старшими братиками і сестричками, знаходячись вдома та в гостях, на дитячому майданчику і просто на прогулянці.

1. Квачик. Ця гра займає перше місце у будь-якому рейтингу активних дитячих ігор. Її правила прості: спочатку дитина втікає, ви її наздоганяєте, потім ви втікаєте, а малюк наздоганяє вас. Наздогнавши дитину, дуже важливо обійняти її і взяти на руки.

2. Піжмурки. Граючи з дитиною в піжмурки, (інша назва гри ― хованки) обов’язково показуйте їй, що ви закрили очі руками і не бачите, де вона заховається. Голосно порахуйте до десяти, після чого оголосіть, що йдете її шукати. Називайте місця, де ви шукаєте дитину. Наприклад: «Де ж сховався наш Саша? Може, він під стільчиком? Ні. А за дверима? І за дверима його також немає… А під ліжечком? І під ліжечком немає! Ось він де! Він за шторою сховався». Демонструйте радість щоразу, коли ви знаходите малюка.

3. Великі та маленькі. Ця гра вчить розрізняти два протилежних поняття, а також стимулює малюка активно рухатись. Станьте на повний зріст і підійміть руки вгору, скажіть: «Ось, які ми великі!». Після цього опустіться навприсядки і промовте: «Ось, які ми маленькі!» Дитина має повторювати рухи за вами.

4. День-ніч. Гра розвиває рухову моторику і м’язи малюка, вчить розрізняти протилежності. Правила прості. Коли ви кажете слово «день», дитина починає скакати, бігати, танцювати, рухатися так, як їй хочеться. На слові «ніч» малюк завмирає і не рухається. Гра сприяє розвиткові уваги і координації рухів.

5. Піжмурки з іграшкою. Запропонуйте малюкові пограти в піжмурки з його улюбленою іграшкою. До цієї гри можна залучати тата. Грати треба так. Тато разом дитиною закривають очі, рахують до п’яти і плескають у долоні, а мама в цей час ховає іграшку. Завдання малюка ― знайти її. Гра в піжмурки з іграшкою чудово розвиває пам’ять та увагу дитини, стимулює її рухатися.

Щоб малюку нічого не заважало захоплено гратися, вдягайте на нього зручні підгузки. Лікар-педіатр Наталія Гейко радить: «При активних іграх використовуйте Helen Harper. Ці підгузки не протікають, не розстібаються, не сковують рухів. Малюку в них зручно». До речі, веселі звірята, намальовані на підгузках, також можуть стати частиною вашої гри. Розкажіть дитині про те, хто намальований на підгузку, і скоро малюк буде впізнавати цих звірят на інших малюнках.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Яка дитяча гімнастика краща?

Існує кілька популярних видів гімнастики для дітей до року: класична, динамічна, бебі-йога, гімнастика на м'ячі, аквагімнастика. Яку з них вибрати для своєї дитини?

Helen Harper Baby: за що їх так люблять діти?

Малюк не може сказати, чи подобається йому підгузник, чи ні, але дбайливі батьки зрозуміють це і без слів. Тисячі мам і тат в Україні знають, що Helen Harper Baby – підгузники, в яких їхнім малюкам комфортно з перших днів життя.

Любов до спорту з перших місяців і на все життя

Багатьох батьків цікавить питання, з якого віку малюку можна починати прищеплювати цікавість до занять спортом? Виявляється, що це можна робити вже з перших днів. Головне ― правильно вибрати види фізичної активності, спортивний інвентар та вправи, що будуть цікавими та корисними для дитини.

Осінні прогулянки для дітей до 1 року: 5 порад мамам

Прийшла осінь, вдихнувши в розпечене літнім сонцем повітря приємну свіжість та прохолоду. Гуляти з дитиною на вулиці корисно завжди, а осінь ніби створена для того, щоб пройтись парком з дитячим візочком. Повітря дійсно свіже, мами почуваються спокійніше, бо вже не варто боятися сонячних опіків і теплових ударів. Осінь ― дуже комфортний сезон для дитячих прогулянок, але дуже важливо правильно до нього підготуватися. Є 5 основних нюансів, котрі обов’язково потрібно враховувати перед виходом з дому.