Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибираємо ідеальні сонцезахисні окуляри: форма обличчя, колір шкіри й інші нюанси

Вибираємо ідеальні сонцезахисні окуляри: форма обличчя, колір шкіри й інші нюанси
 

Підбираючи нову пару сонцезахисних окулярів до прийдешнього літа, вам не доведеться бігати по всіх магазинах міста, безладно приміряючи різноманітні модельки. Модний жіночий сайт http://www.prostoledi.com.ua/ рекомендує скористатися наступним правилом: «Форма оправи повинна бути протилежною вашій формі обличчя». А також візьміть до уваги ще кілька наших порад, і ви з легкістю зможете підібрати окуляри навіть в інтернет-магазині.

Форма оправи в залежності від форми обличчя

Кругле обличчя. Щоб обличчя здавалося стрункішим, вибирайте окуляри з прямим обрисом оправи, з вираженими кутами. Найкращий вибір для вас – прямокутні окуляри чорного кольору або коричневих відтінків, які допоможуть збалансувати форму обличчя.

Квадратне обличчя. Вам, навпаки, варто звернути увагу на круглі і овальні оправи. Також хорошим вибором стануть авіатори. Зверніть увагу, що верхня лінія оправи повинна сидіти досить високо, щоб згладити яскраво виражені вилиці.

Трикутне обличчя. Воно характерне широким лобом і вузьким підборіддям, маленьким ротом. Найкращим чином вам підійдуть окуляри з тонкою оправою і вертикальними лініями, які допоможуть збалансувати нижню частину обличчя з верхньою. Вам не потрібно, щоб окуляри сиділи занадто високо, інакше, вони будуть привертати увагу до лоба.

Овальне обличчя. Вам пощастило, адже в будь-яких окулярах ви будете виглядати добре. Єдина порада – вибирайте оправу, пропорційну за розміром до вашого обличчя.

Обличчя форми серця. Широкі окуляри можуть зробити ваше підборіддя візуально ще більш вузьким, тому експерти рекомендують до такої форми обличчя підбирати вужчу оправу – такі окуляри найкращим чином виглядатимуть на вас.

Маленьке обличчя. Не дивлячись на мініатюрність обличчя ви можете дозволити собі носити великі окуляри, але вам варто утриматися від товстих оправ.

Довге обличчя. Вам найкраще підійдуть прямокутні оправи, які зроблять обличчя візуально ширшим і пропорційним. Окуляри з низькою посадкою зроблять форму обличчя не такою витягнутою.

Колір окулярів в залежності від відтінку шкіри

Сонцезахисні окуляри рекомендується вибирати не тільки виходячи з форми лбличчя. Їх колір також відіграє важливу роль, і тут ваш вибір повинен залежати від кольору шкіри.

Бліда шкіра. Зі світлою шкірою краще всього поєднуються світлі окуляри або кольорові, наприклад, рожеві або бурштинові. Також вам добре підійдуть коричневі моделі, але не занадто темні. Прозорі, сині або зелені окуляри можуть зробити вас ще більш блідою.

Темна шкіра. На вас дуже добре виглядатимуть окуляри з металевою (як білою, так і жовтою), а також прозорою оправою. Не варто вибирати чорні окуляри – вони можуть виглядати на вас занадто громіздко.

Що ще врахувати, купуючи сонцезахисні окуляри:

- Окуляри без оправи і авіатори підходять більшості людей.

- Приміряючи окуляри, зверніть увагу: ваше око має бути розташоване посередині лінзи і вертикально, і горизонтально.

- Ваші брови не повинні виглядати з-під оправи.

- Бічні краї окулярів повинні бути трохи ширше, ніж найширша частина вашого обличчя.

Автор: Сальнікова Анна

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Чи справді дітям потрібні сонцезахисні окуляри?

Коли мова заходить про безпеку дітлахів під сонцем, мами часто налягають на сонцезахисний крем, забуваючи про важливість захисту дитячих очей. Інші ж, навпаки, можуть робити все, щоб ультрафіолет не нашкодив дитині, що згодом обертається нестачеюсонця для дитячого організму. Про небезпеку надлишку та нестачі сонечка для дітей, а також про те, як знайти правильний баланс, захищаючи дитину від сонця, ми поговоримо в цій статті.

Як вибрати сонцезахисні окуляри для дитини?

Нажаль, у Інтернеті багато неправдивої інформації з приводу сонцезахисних окулярів для дітей. Тому напишу те, що знаю з багаторічного досвіду роботи в оптиці: