Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

7 способів змусити малюка рухатися в животі

7 способів змусити малюка рухатися в животі
 

Кожна майбутня мама рано чи пізно відчуває, як малюк починає рухатися всередині. Це хвилюючі і приємні моменти. А чи знали ви, що ви і самі можете провокувати дитину поворухнутися в животі? Якщо вам не терпиться відчути рухи малюка, спробуйте один з цих способів...

Як змусити малюка рухатися в животі?

Спосіб 1. Перекусіть

Малюки реагують на стрибок цукру в крові так само, як і ви. Наступного разу, коли ви захочете відчути, як штовхається малюк, з'їжте здоровий перекус – сир з крекером, бутерброд з арахісовим маслом, йогурт або горіхи з сухофруктами. Також можна додати склянку свіжовичавленого соку – для додаткового заряду енергії. Найчастіше стрибок рівня цукру – все, що потрібно для нової активності малюка.

Спосіб 2. Зробіть кілька стрибків і сядьте

Ще один хороший спосіб змусити малюка поворухнутися – це порухатися самій мамі. Зробіть кілька легких стрибків на місці або коротеньку пробіжку (теж на місці), а потім присядьте. Велика ймовірність, що така активність змусить і крихітку порухатися.

Спосіб 3. Акуратно понатискайте на животик або порухайте ним

Часто дітки реагують на дотик до маминого животика. Ви навіть могли помітити, як малюк починає рухатися під час УЗД. Тому багато мам спеціально чіпають животик, щоб змусити дитину поворухнутися, або злегка качають ним. Але не варто робити цього занадто сильно або енергійно, адже у вас там цінний вантаж!

Спосіб 4. Посвітити яскравим світлом на животик

Приблизно з 22 тижня малюк починає розрізняти світло і тінь, тому може реагувати на спалахи світла, спрямовані на животик. Крихітка може повертатися до світла або, навпаки, відвертатися від нього.

Спосіб 5. Приляжте

Вся ця ходьба, біг і активні рухи, які ми здійснюємо щодня, скоріше заколисують малюка. Тому багато мам помічають, що малюк прокидається тоді, коли мама нарешті лягає відпочивати, і починає проявляти активність. Тому, навіть якщо зараз не час спати, спробуйте перестати щось робити і просто прилягти, щоб відчути рухи дитини. Якщо лежачи на спині нічого не відбувається, спробуйте перевернутися на один бік, потім на інший.

Спосіб 6. Говоріть з малюком

Все ваше спілкування з власним животом – це недаремно. Слух у майбутнього малюка починає розвиватися вже з 16 тижня, а до 22 тижня малюк може чути ваш голос, шум кровотоку, гучні звуки, які вас оточують. Дитина може і реагувати на звуки, штовхаючись, рухаючись, повертаючи голівку. Тому говоріть з нею, і робіть це часто – це відмінний спосіб мотивувати малюка до активності.

Спосіб 7. Заспівайте колискову і включіть музику (але не надто голосно)

Якщо звичайні розмови не змушують дитину ворушитися, спробуйте спів або музику (деякі мами одягають навушники на животик). Малюк може реагувати на приємну музику, тільки переконайтеся, що вона не дуже гучна, так як це шкідливо для вушок дитини, які ще розвиваються.

Це прості і безпечні способи змусити малюка рухатися в животику. Але якщо нічого з цього не спрацювало в вашому випадку, не переживайте, адже всі дітки різні. Поки ви відчуваєте близько 10 рухів крихітки на годину на третьому триместрі, все добре. А якщо у вас виникають сумніви або переживання, негайно звертайтеся до лікаря.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Як колір одягу впливає на стан вагітної

Про те, що кольори впливають на наш настрій і загальний стан, відомо давно. І якщо чоловіки змінюють одяг у міру забруднення, то жінки в залежності від зміни настрою, а це може відбуватися по кілька разів на день. Але не тільки настрій впливає на те, що ми носимо, але і те, що на нас одягнуто, впливає на наш настрій.

Як виглядати стильно під час вагітності?

Крім здоров'я малюка і майбутніх пологів дуже багатьох майбутніх матусь турбує ще одна проблема – як продовжувати виглядати стильно під час вагітності? Перше, що хотілося б сказати, всупереч загальним стереотипам, вам не потрібно відразу ж переходити на великий мішкуватий одяг і запозичувати речі з гардеробу свого чоловіка. Знайдіть хороший інтернет-магазин з якісним брендовим одягом, такий як http://www.studio-fashion.com/ і продовжуйте одягатися стильно! Не обов'язково витрачатися на одяг для вагітних – вам просто потрібно перейти на одяг трохи інших фасонів. Але виглядати під час вагітності стильно зовсім нескладно, і наші поради допоможуть вам у цьому.

Зміна смаку, нудота під час вагітності. Як собі зарадити?

Існує багато перебільшених легенд-міфів про дивні (м’яко кажучи) кулінарні уподобання вагітних (на кшталт поєднання оселедця з шоколадним тістечком). Дійсно, вибірковість смаку, прагнення до дивних поєднань продуктів має місце під час вагітності. Найчастіше вагітні мають особливий потяг до солодкого або кислого. Це тому, що відчуття смаку і нюху під час вагітності загострюються або змінюються.

Про смачний і здоровий секс у «цей» період

Спеціально з ваших прохань, майбутні матусі, Альона Гуменюк, організатор конференції для вагітних «У нас буде дитина», зустрілася Косолаповою Вікторією, щоб дізнатися про "ЦЕ" в "ЦЕЙ" період. Вікторія – сертифікований фахівець з питань жіночого здоров'я і сексуальності, власниця студії Жіночого розвитку та Вумбілдингу.