Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Місячні під час грудного вигодовування. Норма чи проблема?

Жіночий організм після такої напруженої роботи, як виношування немовляти і потім пологи, потребує перепочинку та відновлення сил. Крім того, жінка повинна адаптуватися до тих змін, які відбулися в її організмі в цьому періоді. Перш за все, відбувається процес відновлення гормонального фону, від якого і залежить процес дозрівання і подальшого виходу яйцеклітини з яєчника.

Вагітність і сонце: засмагати або не засмагати?

За вікном настільки довгоочікуване літо, яке радує сонячними днями і теплом. Багатьом хочеться відправитися на курорт, щоб вдосталь насолодитися відпочинком. Всі живі організми зобов'язані сонцю дуже багатьом - завдяки йому на планеті існує флора і фауна. Не можна недооцінювати користь і для людини. Поряд з багатьма факторами, що позначаються негативно, можна виділити і позитивні моменти.

Подарки по гороскопу: что подарить мальчику Раку?

Маленький мальчик, рожденный под знаком Рака, очень чувствительный ребенок, который нередко пытается спрятаться в «панцире», чтобы защититься от внешнего мира. Это очень добрый, преданный и заботливый малыш, которого необходимо примирять с его гиперчувствительностью и эмоциональностью, особенно сочетаемой с внешним спокойствием. Мальчик Рак очень любит маму и готов повсюду ее сопровождать. Очень важно создавать такому ребенку атмосферу любви и спокойствия, уверенности в сегодняшнем и завтрашнем дне, дарить ему поддержку и спокойно реагировать на всплески эмоций и перепады его настроения.

Рецепти дитячих страв з баклажанів

Сьогодні ми пропонуємо вам рецепти трьох страв з дуже популярних зараз овочів - баклажанів. Не знаєш, що приготувати дитині на вечерю? Швидше читай наші рецепти!

Їдемо в пологовий будинок: що взяти?

Мало хто з дітей з'являється на світ точно в той день, який призначив лікар. Тому підготуйся до поїздки в пологовий будинок заздалегідь. Збери сумку сама. Чоловік або мама можуть щось забути. Обмінну карту, яку тобі видали в жіночій консультації, і паспорт на останніх місяцях вагітності завжди носи з собою. Перейми можуть початися навіть під час прогулянки. Коли ти, не втрачаючи часу, поїдеш до лікаря, чоловік не зуміє в поспіху зібрати всі потрібні речі. Адже подумки він буде з тобою! А завдяки твоїй передбачливості він підхопить готову сумку і примчиться до тебе.

Як уникнути раку грудей?

Якщо вірити статистиці, до цих пір високий відсоток жінок, які звертаються до лікарів на пізній стадії раку молочної залози, коли перемогти хворобу вже складно. Медичні дослідження довели: скільки б вам не було років і який би спосіб життя ви не вели, не може бути занадто рано або занадто пізно для профілактики раку грудей. Ось кілька новітніх способів попередження хвороби.

Ранкова математика: рахуємо разом з дитиною за сніданком

Поживний сніданок - хороший старт нового дня. Так чому ж не використати час сніданку, щоб не тільки «зарядити» тіло, а й стимулювати мозок дитини? Пропонуємо 5 математичних міні-завдань, які можна запропонувати вирішити дитині прямо за столом.

Чи можна завагітніти відразу після місячних, перед місячними і під час місячних

Менструальний цикл залежить від гормональних процесів, які відбуваються у жінок репродуктивного віку. Гормональні зміни роблять можливим дозрівання і вихід яйцеклітини з яєчника (овуляцію) і забезпечують зміни ендометрія в матці, необхідні для імплантації заплідненої яйцеклітини і розвитку плода. Зовнішній прояв гормональних циклічних процесів – це щомісячні виділення ендометрію і крові з піхви (місячні).

Мамі на замітку. Чи лікувати жовтяницю новонародженого?

Багато молодих мам помічають, що шкіра новонародженого малюка має жовтуватий відтінок. Це жовтяниця новонароджених, яка може бути як безпечною, так і носити патологічний характер.

Як охолодити квартиру у спеку

Тропічна спека, яка охопила нашу країну змушує вигадувати різні способи, як охолодити себе і свій будинок. Як же домогтися того, щоб рідні стіни стали прохолодним притулком від духоти і спеки? Ось кілька порад, які в цьому допоможуть.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас