Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Чи можна завагітніти відразу після місячних, перед місячними і під час місячних

Менструальний цикл залежить від гормональних процесів, які відбуваються у жінок репродуктивного віку. Гормональні зміни роблять можливим дозрівання і вихід яйцеклітини з яєчника (овуляцію) і забезпечують зміни ендометрія в матці, необхідні для імплантації заплідненої яйцеклітини і розвитку плода. Зовнішній прояв гормональних циклічних процесів – це щомісячні виділення ендометрію і крові з піхви (місячні).

Мамі на замітку. Чи лікувати жовтяницю новонародженого?

Багато молодих мам помічають, що шкіра новонародженого малюка має жовтуватий відтінок. Це жовтяниця новонароджених, яка може бути як безпечною, так і носити патологічний характер.

Як охолодити квартиру у спеку

Тропічна спека, яка охопила нашу країну змушує вигадувати різні способи, як охолодити себе і свій будинок. Як же домогтися того, щоб рідні стіни стали прохолодним притулком від духоти і спеки? Ось кілька порад, які в цьому допоможуть.

Тринадцатилетняя Антонина Лихачёва нуждается в вашей помощи

Антонина Лихачёва живёт в Воронеже с родителями, большую часть своей жизни она перемещается в инвалидной коляске. В два месяца ей поставили тяжёлый диагноз: спинальная амиотрофия Верднига-Гофмана. Это заболевание нервно-мышечной системы с дегенерацией всей структуры позвоночника.

Вибираємо дитячий садок! (Частина 2)

Звичайно ж, для того, щоб отримати повне уявлення про роботу дитячого садка, вам слід провести в ньому кілька годин, поговорити з батьками дітей, які його відвідують, з'ясувати їхні враження і думки.

Як правильно годувати дитину з пляшечки: 8 правил

Якщо твоєму малюку не вистачає твого молока, доводиться додавати в його раціон суміші штучного харчування. Щоб дізнатися як правильно годувати дитину з пляшечки, прочитай ці правила годування.

Гормональні контрацептиви - підходящий спосіб планування сім´ї

Регуляція народжуваності є однією з найважливіших проблем людства, але кожну жінку це питання хвилює більше з «прикладної» точки зору - як співвіднести можливу вагітність з кар'єрою і професійним ростом, матеріальними чинниками і навіть політичною ситуацією в країні. Використання гормональних протизаплідних засобів навіть з релігійної точки зору виправдовується теологами практично всіх релігій, і вже точно будь-які гормони в сучасних дозуваннях менш шкідливі для здоров'я, ніж будь-який вид аборту.

Вибираємо дитячий садок! (Частина 1)

У житті всіх молодих батьків настає момент, коли їм необхідно подумати про вибір дитячого садочку для своєї дитини. У будь-якому випадку, це дуже важлива і відповідальна подія в житті будь-якої сім'ї. Природно, що батькам хочеться знайти таке місце, де б їх дитину любили і поважали, щоб їй там було спокійно і добре, вона росла і розвивалась гармонійно. Але як знайти такий заклад?

Годинник - без бою!

«Скоро, зовсім скоро, мій шестирічка навчиться, нарешті, визначати час за годинником зі стрілками...» - в хвилюючому очікуванні сподівається матуся. Проте час іде, а плутанина у дитини триває... Фахівці заспокоюють: нічого дивного, адже те, що більшість першокласників не можуть по годиннику зі стрілками визначити час, не недолік конкретної дитини, а медичний факт!

Вітрянка у дітей: причини, симптоми і лікування

Пам'ятаєте, як в дитинстві мама розмальовувала вас зеленкою по всьому тілу, лікуючи вітрянку? Сьогодні, звичайно, зеленка вже відходить у минуле в лікуванні вітрянки. Однак, сама інфекція актуальності своєї не втрачає, хоча і з'явилася вакцина від неї.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас