Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Усі статті

Що потрібно зробити перед плануванням вагітності?

Зачаття - це, звичайно, найважливіша частина планування вагітності. Але чи все ви врахували, перед тим, як зважитися завагітніти? Адже під час вагітності і після пологів, ваше життя міняється кардинально і до багатьох змін потрібно підготуватися заздалегідь. Чи готові ви до вагітності?

Планування вагітності: 7 нескромних питань і відповідей на них

Коли чоловік і жінка розуміють, що їхнє бажання стати батьками пора втілити в життя, на перший план виходить планування вагітності, що дозволяє підготувати до майбутніх змін обох партнерів. Цілком закономірно, що на цьому етапі можуть виникати деякі нескромні питання, які ніяково задавати стороннім.

Як все встигати, якщо Ви - мама-студентка?

Багато жінок стають мамами, коли вчаться. Неважливо, на якому курсі це сталося, перед молодою мамою встає безліч питань. Головні з них: чи продовжувати навчання, і як встигати навчатися і стежити за малюком? Головне - не губитися і намагатися щодня якомога ефективніше використовувати свій час. Якщо є можливість, молода мама може перевестися на заочне відділення. У такому випадку велику частину часу вона буде проводити вдома, тому зможе приділяти більше часу маляті.

Потрібна пустушка чи ні?

Для багатьох мам відповідь на це питання однозначна: потрібна. І вони пхають малюкові пустушку завжди, коли матері це зручно, не замислюючись про те, що пустушка може нашкодити.

Переношування вагітності

Дуже часто в 40 тижнів вагітності майбутні мами починають хвилюватися: чому дитина ще не народилася. Більшою мірою ця проблема хвилює родичів і друзів, які починають проявляти зайве занепокоєння і дошкуляти порадами, як прискорити пологи, таким чином переживання і страхи самої вагітної значно посилюються. Але в 40 тижнів про переношування говорити занадто рано. 40 тижнів - це умовний термін пологів. Лише у 4% жінок пологи починаються рівно в строк. В інших випадках це відбувається трохи раніше або трохи пізніше.

Як не треба годувати дитину: 7 великих та обов´язкових "ні"

Не примушувати. Зрозуміємо і запам´ятаємо: харчове насильство-одне з найстрашніших насильств над організмом і особистістю, яке приносить шкоду і фізичну, і психічну. Якщо дитина не хоче їсти, значить, їй в даний момент їсти не потрібно! Якщо не хоче їсти тільки щось визначене, значить, не потрібно саме цього! Ніякого примусу в їжі! Ніякого відгодовування!

Детские вкусности от Шефа

Задумайтесь на секундочку, когда ваш малыш в последний раз кушал с огромным аппетитом? Уверены, что совсем недавно. И это здорово! Впрочем, сегодня «вкусно» далеко не всегда означает «здорово», ведь среди огромного количества аппетитных полуфабрикатов и меню общепитов частенько попадаются продукты, которые просто язык не поворачивается назвать полезными. В такие моменты мы и задумываемся о том, как конкурировать с огромной индустрией не всегда полезного питания, своими силами – дома.

Як допомогти дитині заговорити?

Малюк вже вміє ходити, але от біда, він ще не навчився говорити. Як би дивно це не звучало, але в цей період батьки переживають за свою дитину найбільше, адже це складно жити, розуміючи, що дитина, ось уже на 2 дні, відстає від поставленої норми. Мама дуже турбується з цього приводу. Але ж це все марно, рано чи пізно дитина обов´язково заговорить, головне, щоб вона був без відхилень. І, якщо це так, залишається зовсім небагато - мати терпіння.

Гімнастика для вагітних: приклади профілактичних вправ

"Метелик" - профілактика розривів, робота з тканиною промежини, розтягування тканин промежини і внутрішньої сторони стегна. Початкове положення: хребет прямий, стопи якомога ближче до промежини, коліна якомога ширше в сторони. Тіло максимально розслаблене.

Як організувати простір в дитячій кімнаті?

Діти пізнають світ у грі. Так що основна функція дитячої кімнати - це місце для ігор, розваг, творчості. Але не можна забувати і про інші завдання, що виконуються дитячою. Ми говоримо про відпочинок, навчальні і спортивні заняття. Як організувати простір в дитячій? Давайте розбиратися!

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас